Noël Vanwittenbergh ontvangt eerste Joop Braakhekke Award


Het podium tijdens de uitreiking van de eerste Joop Braakhekke Hospitality Award op Gastvrij Rotterdam

Verkiezing - De nieuwe Joop Braakhekke Hospitality Award is tijdens Gastvrij Rotterdam maandag  uitgereikt aan Noël Vanwittenbergh. Hij is de eerste die deze award  ontvangt, die behalve de speciale bijbehorende oorkonde ook bestaat uit een gouden speld.

Noël Vanwittenbergh is een vooraanstaande sommelier, bekend om zijn uitzonderlijke smaakpalet en toewijding aan de wereld van wijn. Met een carrière van meer dan dertig jaar, heeft hij een onuitwisbare indruk gemaakt op de wereld van de gastronomie. Hij is eerder bekroond met de eretitel Honorary Gastronomy Sommelier.

Gedachtengoed Joop Braakhekke

Onder begeleiding van de juryleden (Thérèse Boer, Erwin Walthaus, Frank Visser, Ricardo Eshuis en Sheila Struyck) werd de oorkonde vanochtend uitgereikt. De winnaar van de Joop Braakhekke Hospitalty Award, Noël van Wittenbergh, krijgt onder andere de bijzondere opdracht om in het gedachtegoed van Joop een aankomend talent (vanuit de zwarte brigade) een jaar te begeleiden en kennis over te dragen. Met de Joop Braakhekke Apprentice Award die daarbij hoort, heeft Marly Sauer ook haar oorkonde binnen. Gedurende het komende jaar zullen zij samen een aantal incentives en opdrachten uitvoeren, die de vele facetten rondom het vak van restaurateur onder de aandacht brengen bij het grote publiek, maar ook als doel heeft jonge talenten te enthousiasmeren en werven voor het beroep.

Marly Sauer

Marly Sauer won vanochtend de Joop Braakhekke Apprentice Award. Op dit moment is de 21-jarige werkzaam bij restaurant T'Lansink in Hengelo. Zij deed al aan meerdere wedstrijden mee waar ze veel geleerd heeft, en door deel te nemen aan de Cas Spijker Academie zet ze dit voort en hoopt ze dat meer jonge professionals zich willen laten opleiden in het mooie vak.

Gastvrij Rotterdam

De komende drie dagen viert horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam haar 10-jarig jubileum. Een horecavakbeurs, gericht op gastronomie, waar Joop Braakhekke zelf ook graag bij aanwezig is geweest. Vanwege dit gegeven en het waardige erepodium dat geboden wordt door Gastvrij Rotterdam is besloten om de Joop Braakhekke Hospitality Award te (her)introduceren. Als icoon in de horecawereld stond hij bekend als kookgek, ondernemer, culinair creatuur en levensgenieter, maar vooral ook als gastheer.

Bron: Gastvrij Rotterdam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsJubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.

Lees bericht

Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid