‘Nog geen gast verwelkomd, maar toch gestart met thuisbezorging’


Foto bij: Vermaat

Horeca – Horecagroep Vermaat heeft in oktober twee nieuwe restaurants geopend, waar nog geen gast binnen is geweest. Toch kunnen geïnteresseerden er wel bestellen voor thuis. Vermaat heeft vier restaurants waar gasten ‘een avondje uit eten’ kunnen bestellen.

‘Als de gast niet naar het restaurant mag komen, dan komt het restaurant wel naar de gast toe'. Onder dat mom zet Vermaat vier restaurants in die een avondje uit eten voor thuis regelen. Twee hiervan - Hemel & Aarde in Utrecht en Rouhi in Amsterdam - zijn zo nieuw dat niemand er ooit binnen is geweest. De andere twee restaurants zijn Wils en Rijks.

Rouhi

Rouhi zou half oktober openen in het nieuwe House of Rituals op het Spui te Amsterdam, zo laat Vermaat weten, maar mag als gevolg van alle horecabeperkingen in verband met de coronaverspreiding niet open zijn. Chef Renaud Goigoux wil de gasten op deze locatie graag laten genieten van onverwachte smaakcombinaties geïnspireerd op culinaire ontdekkingen uit Azië. Maar de gerechten uit deze keuken zijn nu vooralsnog alleen thuis te beleven met de Soul Food Box.

Hemel & Aarde

Hemel & Aarde is een gloednieuw restaurant in de Utrechtse binnenstad, dat ook half oktober de deuren zou openen, in het voormalig Polman’s Huis. Chef Vito Reekers en zijn team brengen hier een ode aan de seizoenen met een 4-gangen diner met amuses, brood, smeersels en friandises. Voordeel voor de afhalers, want wie z'n diner afhaalt, krijgt de kans om als een van de eersten een blik te werpen in het compleet gerenoveerde gebouw.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsBijna twee derde Nederlanders vindt uit eten gaan te duur

Analyse – Bijna twee derde van de Nederlanders vindt uit eten gaan te duur geworden. Jongeren kiezen daarom vaker voor een alternatief om uit eten te gaan, zoals het laten bezorgen van een maaltijd, of zelf koken. Dat meldt het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een analyse van de markt.

Lees bericht

Mike Boks nieuwe General Manager van STACH

Benoeming – Mike Boks treedt per 1 januari 2023 aan als nieuwe General Manager van STACH. Hij neemt de taak over van Stach Schaberg, oprichter van STACH. Schaberg blijft als adviseur betrokken bij Vermaat. Vermaat voegde in 2019 STACH toe aan haar portfolio.

Lees bericht

ING: Horeca laat gematigd positief beeld zien in 2023

Analyse - De horeca maakt dit jaar een grote inhaalslag met een verwachte volumegroei van rond de 30%. Desondanks is de horeca eind 2022 qua volume nog altijd niet terug op het pre-coronaniveau van eind 2019. De vooruitzichten voor de sector voor 2023 zijn gematigd positief met een volumegroei van circa 5%.

Lees bericht


KHN-leden pakken met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand actief geïnformeerd over het tegengaan van voedselverspilling. Door een samenwerking met antiverspillingsplatform Too Good To Go, maakt KHN het voor hun leden heel eenvoudig om zich in te zetten tegen voedselverspilling.

Lees bericht

‘Ondanks herstel wacht horeca onzekere winter’

Analyse - Het herstel van de leisure- en horecamarkt sinds corona is groot. Vergeleken met dezelfde periode in 2019 wordt zelfs beter gepresteerd, volgens een analyse van de Rabobank. Maar ondanks dit goede herstel moet de sector zich klaar maken voor een onzekere winter. Veel ondernemers zullen te maken krijgen met koopkrachtproblemen bij de consument, stijgende inkoopprijzen en hogere kosten.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid