Nog meer onrust bij Just Eat Takeaway


Just Eat Takeaway zit momenteel in een onrustige fase

Bezorgdienst – Bij Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, was er al gerommel vanwege een onrustige aandeelhouder over de aankoop van het Amerikaanse Grubhub. Daar komt het vertrek van president-commissaris Adriaan Nühn bij. En vervolgens is er dan ook nog het voorlopige vertrek van Operationeel directeur Jörg Gerbig vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Het zorgt voor nog meer onrust en dalende cijfers op de beurs.

Het grensoverschrijdende gedrag van Gerbig zou hebben plaatsgevonden tijdens een bedrijfsevent van Just Eat Takeaway. Gerbig wacht het onderzoek dat is ingesteld na de beschuldiging met vertrouwen af. Tot die tijd maakt hij geen onderdeel meer uit van de Raad van Bestuur. Mogelijk dat hij daarna weer terugkeert als COO.

Ontvredenheid

Het vertrek van Nühn kwam een beetje als een verrassing, omdat hij nu toch niet beschikbaar is voor een nieuwe termijn. Het was ook niet helemaal zeker of hij herkozen zou worden omdat een grote groep aandeelhouders ontevreden was over zijn positie.  Die ontevredenheid hangt weer deels samen met de kritiek van een aantal aandeelhouders op de aankoop van het Amerikaanse Grubhub. Het bezorgbedrijf zou er volgens sommige aandeelhouders er verstandig aan doen dit onderdeel te verkopen. Vorige week maakte Just Eat Takeaway bekend die verkoop te zullen overwegen.

De rol van president-commissaris zal voorlopig tijdelijk worden waargenomen door TomTom-oprichter Corinne Vigreux.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

SPAR laat boodschappen via thuisbezorgd bezorgen

Formulenieuws - SPAR Nederland en Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, starten pilot om nu ook boodschappen te bezorgen in Nederland via het platform. Het gaat om een assortiment van zo’n 1000 geselecteerde producten, waaronder brood, melk en andere verse ingrediënten tot toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees bericht


Just Eat Takeaway ziet omzet fors toenemen

Maaltijdbezorger - Just Eat Takeaway.com, moederbedrijf van Thuisbezorgd,  heeft de omzet in 2021 fors zien toenemen, maar daarnaast tekende het bezorgbedrijf ook voor een verlies van bijna 1 miljard euro. Dit bleek woensdagochtend bij de presentatie van de definitieve cijfers van de maaltijdbezorger.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid