Nominaties Horecava Innovation Award 2022 bekend


Horecava Innovation Award 2020

Vakbeurzen – De Horecava als beurs mag dan op het geplande moment niet doorgaan, de Horecava Innovation Award wel. Een jury selecteerde voor de vier categorieën 16 nominaties uit ruim 120 inzendingen. De winnaars worden 10 januari 2022 bekendgemaakt.

De genomineerde producten lopen uiteen van robots tot plantaardige eieren en van schoonmaken zonder plastic flessen tot DIY software-oplossingen. Uit deze geselecteerde inzendingen worden uiteindelijk de Horecava Innovation Award 2022 bepaald. Dé jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodservicebranche.

Verreweg de meeste innovaties zijn te vinden in de categorie Food & Beverage. Dit jaar werden in deze categorie veel inzendingen gedaan voor veganistische producten. In de categorie Equipment & Services alsook Digital, Apps & Social media zag de jury de nodige inzendingen die inspeelden op het personeelstekort. Bij de categorie Concepts, Interior & Design veel aanbod voor circulaire producten en – diensten. Juryvoorzitter Hayk Simons van Horeca Innovation Award: “In deze bizarre coronatijden blijkt er veel aandacht te zijn voor innovatie die inspelen op de huidige complexe vraagstukken zoals personeelstekort, omzet- en margeverlies, beleving/kwaliteit en bijvoorbeeld hygiëne. En in alle categorieën volop aandacht voor de aarde en haar klimaat.“

Na het bekijken van tal van filmpjes, proeven, keuren en testen, kwam de jury, bestaande uit ondernemers, deskundigen en vakjournalisten, tot zestien veelbelovende genomineerden.

Nominaties Horecava Innovation Award 2022:

Categorie Concepts, Interior & Design

- Sugo Pizza, Het SUGO Delivery & To Go - franchise concept

- Conpax BV, Folia - papieren bestek

- Satelliet Meubelen BV, SUM (Still Usable Materials) - stoelen van gerecyclede materialen

- Yousea, YouSea 'Clean Your World' - schoonmaken zonder plastic flessen

Categorie Digital, Apps & Social Media

 - Yourselv, Het Houtse Meer / de houthallen - innovatieve hospitality tools en software

 - Digital Chef, Digital Chef VR learning - 3D learning app over warenkennis

 - Scanfie, Scanfie - alles-in-1 bestelsysteem voor horeca

 - Event Venue Digital Coöperatie UA., HD Venues - digitale 3D-versie van bijeenkomstlocatie

Categorie Equipment & Services

- ENJAY, Lepido by Enjay - energie terugwinsysteem speciaal voor restaurants

- Kitchen create, SmartVide - SmartVide, de onmisbare hulp in de keuken

- Ozarka BV, Ozarka and Deliverzero. nl - Reusables as a Service

- Stylepoint BV, SmartServant en Fulin Robot Technologie BV, Bellabot - robots voor serveren, begeleiden en afruimen

Categorie Food & Beverage

- D’Arta, Greens Cuisin‘easy Indian Summer - bevroren koude maaltijdsalade

- Natulatte BV, Natulatte Oat Latte en Choco Latte - vegan topping en cacaomix voor vendingmachines

- Food Things, VOL5 'Jus de Vegetable - vegan saus met alle kenmerken voor een Jus de veau

- GreenPro International, Zero Egg - plantaardig, vloeibaar 'ei'

Het Octrooicentrum Nederland staat de jury en alle genomineerden bij met advies.

Bekendmaking winnaars

De uitreiking vindt plaats op maandag 10 januari 2022. Op die dag worden de categoriewinnaars, de overall winnaar en winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos bekend gemaakt. Door het verschuiven van de Horecava wordt nog gekeken hoe de prijsuitreiking gaat plaatsvinden.

Duurzaamheid Award Karel de Vos

Duurzaamheid Award Karel de Vos gaat naar de meest duurzame innovatie, die nieuwe kansen biedt voor ondernemers. Alle inzendingen maken kans. De fraaie Vostrofee is vernoemd naar de in 2012 overleden eerste juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award. Hij nam exact 20 jaar geleden, in opdracht van RAI Amsterdam, het initiatief voor deze belangrijke en nog steeds hyper-actuele innovatiewedstrijd voor de Horeca.

Bron: Horecava/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Studenten organiseren Colourfull Lunch voor de horeca

Actie – Studenten van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland hebben met een lunch aandacht gevraagd voor de problemen in de horeca. Met de Colourfull Lunch wilden zij de aandacht vestigen op het werken in de horeca in het algemeen en het tekort aan personeel en de horeca-opleidingen in het bijzonder.

Lees bericht


KHN wil deze week duidelijkheid heropening horeca

Heropening - Nu er steeds meer geluiden komen vanuit gemeenten en maatschappij over de mogelijkheden de horeca te heropenen, roept Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het kabinet op om nog deze week de horecasector duidelijkheid te geven over heropening.

Lees bericht

Supermarkten zien omzet ook in 2021 toenemen

Supermarkt – In 2021 hebben de Nederlandse supermarkten €44.6 miljard omzet gedraaid. Dit is weliswaar een lichte daling van -0.2%, echter door de extra 53e week in 2020, had 2021 één week minder. Gecorrigeerd voor deze extra week zou de groei +1.7% zijn geweest.

Lees bericht

Horeca vraagt in spoedoverleg nogmaals om versoepelingen

Actie - Brancheorganisaties in de horeca hebben tijdens een spoedoverleg met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens grote zorgen geuit over de situatie die nu ontstaat in de samenleving. Horecaondernemers zijn woedend dat de maatregelen voor onder meer winkels waarschijnlijk worden versoepeld, maar voor horeca niet.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid