Normec Foodcare en AKSV gaan samenwerken op voedselveiligheid
_768_855_90.jpg)
Samenwerking - Normec Foodcare en de branchevereniging AKSV gaan meer samenwerken om voedselveiligheid en kwaliteit in de gemaksvoedingsindustrie verder te versterken. De samenwerking belooft ondersteuning op het gebied van regelgeving, kennisdeling en educatie.
Beide partijen zien de groeiende populariteit van gemaksvoeding, zoals kant-en-klaarmaaltijden en snacks, hand in hand gaan met de toenemende vraag naar gezonde en veilige voeding. Normec Foodcare gaat AKSV op deze terreinen met kennis en expertise ondersteunen. Voor AKSV markeert deze samenwerking een primeur. De vereniging zal de kennis delen met haar leden via publicaties, bijeenkomsten en trainingen. Normec Foodcare krijgt door de samenwerking toegang tot het netwerk van de AKSV, zodat het bedrijf beter kan inspelen.
Waarborgen
Aldo Evers, Senior Technisch Specialist bij Normec Foodcare: “De voedingsindustrie staat voor diverse uitdagingen, zoals het verminderen van suiker, zout en conserveringsmiddelen in producten, het gebruik van duurzame verpakkingen en het waarborgen van voedselveiligheid. Normec Foodcare en AKSV kunnen met hun gecombineerde expertise reageren op de veranderingen in de markt en strengere regelgeving”
Extra kennis
Jan Aaltzen Linde, voorzitter van de AKSV: “Onze leden maken producten die voldoen aan de hoogste standaarden en strenge wettelijke eisen op het gebied van kwaliteit, gezondheid en voedselveiligheid. De samenwerking met Normec Foodcare biedt hen toegang tot extra kennis en ondersteuning om deze verantwoordelijkheid goed in te vullen” De vereniging AKSV is de branchevereniging van de Gemaksvoedingsindustrie en telt 35 leden.
Bron: AKSV/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Jan Aaltzen Linde nieuwe voorzitter van de AKSV
Benoeming - Jan Aaltzen Linde, Managing Director van Van Geloven, is per 1 januari 2023 benoemd als nieuwe voorzitter van de Algemene Kokswaren- en Snackfabrikanten Vereniging (AKSV). Hij volgt Ronald Prince op die onlangs is benoemd tot voorzitter van de FNLI.
Lees berichtDomino’s eerste Nederlandse quick serviceketen met Nutri-Score
Formulenieuws - Domino’s start als eerste quick service restaurant met Nutri-Score in Nederland. De keten zet zich volledig in op het transparant maken van de voedingswaarden om consumenten een bewuste keuze te kunnen laten maken. Dat heeft de formule dinsdag bekendgemaakt bij het uitbrengen van het nieuwste eigen trendreport met daarin de meest actuele ontwikkelingen en trends van 2022.
Lees berichtNederlander Dirk Jacobs benoemd tot DG FoodDrinkEurope
Benoeming - De Nederlander Dirk Jacobs is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe Directeur-Generaal van FoodDrinkEurope, de koepelorganisatie van de Europese voedingsindustrie. De sector is de grootste maaksector van de Europese Unie (EU) en is gevestigd in Brussel.
Lees berichtLIVEKINDLY Collective breidt RvC uit met zes topmanagers
Benoeming - LIVEKINDLY Collective, een collectief van startup merken dat wil uitgroeien tot een van de grootste plantaardige voedingsbedrijven ter wereld, breidt de Raad van Commissarissen uit met zes topmanagers op het gebied van duurzaamheid en (plantaardige) voeding.
Lees berichtOprichter Bagels & Beans laat met filmpje ‘de mens achter de horeca zien’
Formulenieuws – ‘De horeca is geen verzameling cijfers, maar een verzameling mensen’, met die boodschap heeft Bagels & Beans oprichter Ronald Bakker een filmpje gemaakt, waarin hij de eigen horecaondernemers centraal zet.
Lees bericht‘Food Trust’ moet consument vertrouwen geven
Innovatie – Food Trust, een blockchainoplossing van IBM, is vanaf gisteren opengesteld voor consumenten. Geïnteresseerden in de herkomst van voedsel kunnen via de tool snel inzage krijgen in het gehele ketenproces. Food Trust is in eerste instantie ontwikkeld om bezorgdheden rond voedselveiligheid weg te nemen en terugroepacties in dit kader te vereenvoudigen. Sindsdien heeft de tool zich verder ontwikkeld tot...
Lees bericht