NS-Kiosken en negen Smullers open, Julia’s volgen later


De nieuwe Smullers-locatie in Zaandam is nog niet open

Stationswinkels – Nu de NS vanaf 2 juni weer meer gaat rijden em horeca weer wat meer mag na 1 juni, gaan ook de winkels op de stations weer langzaamaan open. Vandaag gingen alle NS-Kiosken en StationsHuiskamer open en volgende week de pastalocaties Julia’s. Cafetariaformule Smullers opende vorige week al een vijf vestigingen, maar heeft sinds vandaag alweer negen locaties geopend.

De geopende Kiosken vandaag zijn ingericht volgens de RIVM-richtlijnen en kennen een voor de gast duidelijke looproute. Ook de Stationshuiskamers hebben een aantal aanpassingen. Zo is er wel koffie verkrijgbaar, maar is er voorlopig geen zitgelegenheid. NS maakte eerder al bekend dat veel winkels en horecagelegenheden vanaf 20 mei gefaseerd open zouden gaan. Die gefaseerde opstart is ook van belang om te ervaren hoe het er straks, als het drukker wordt op de stations, logistiek aan toegaat. Julia’s is een concept waarbij de gast bijvoorbeeld even moet wachten op het bestelde product en dat moet niet leiden tot opstoppingen in de loopstromen op het station of leiden tot onvoldoende afstand tussen mensen.

Smullers

Ook de oude NS-formule Smullers is inmiddels op een negental locaties opgegaan. De huidige exploitant Lagardère Travel Retail heeft onder andere de locaties Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Centraal (westtunnel), Nijmegen, Utrecht CS, Den Bosch en Rotterdam opgestart. Ook daar wordt gekeken hoe de logistiek in de keuken gaat op een klein keukenoppervlakte en hoe de treinreizigers consumeren. Nu al is duidelijk te zien dat de verkopen zich veel meer over de dag verspreiden en dat er nauwelijks sprake is van piekmomenten, ook niet in het weekenden.  Bovendien is opvallend dat gasten ook geen belemmering hebben in het gebruik van de automatiek. Maar dat kan ook kokmen omdat Smullers iemand bij d automatiek heeft staan om na gebruik de automaat te reinigen.

Opstart vraagt overleg

Voor alle locaties geldt dat de opstart van het proces, veel overleg vraagt tussen alle partijen. Zo moeten fabrikanten de juiste producten met de juiste THT gaan aanleveren bij de grossiers en moeten de grossiers dat weer distribueren. Grote vraag is welke hoeveelheden en voorraden moeten worden aangehouden voor de producten. Want er mag dan wel weer verkocht worden, maar eten en drinken met een mondkapje voor in de trein onderweg is toch lastig. De eetmomenten op de stations en perrons gaan dus wellicht veranderen en dat laat zich niet eenvoudig inschatten.

50 procent

Vanaf 2 juni rijdt NS een dienstregeling in het kader van ‘nationaal belang’. Dat betekent, zo laat de NS weten, dat reizigers weer grotendeels van de reguliere dienstregeling gebruik kunnen maken. De NS wijst er op dat reizen vooral noodzakelijk moet zijn. In de praktijk betekent het dat het maximale aantal treinen rijdt dat nodig is om Nederland bereikbaar te houden. Om verantwoord reizen mogelijk te maken, zijn alleen de stoelen aan de raamzijde beschikbaar. Deze worden met een groene sticker aangeduid. Daarmee zijn in een trein ongeveer 50% van de stoelen beschikbaar voor 40% van de normale reizigersstroom. De overheid verplicht daarbij het gebruik van een mondkapje in het OV.

(In de aankomende uitgave van @FoodClicks meer over de opstart van foodservicelocaties en -bedrijven. Nog geen abonnee? Meld je hier digitaal gratis aan voor een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws





Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel start zevende editie

Actie – De zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is maandag van start gegaan. Bedoeling van de actieweek is mensen laten zien hoe eenvoudig het is om zonder vlees en zuivel te leven en wat de impact daarvan is op het klimaat. Deze editie is er extra aandacht voor Gen Z en Gen Alpha. Zij worden uitgedaagd om...

Lees bericht


Nieuwe Julia’s zet bestelzuilen in en gaat pizza’s serveren

Formulenieuws – Zaterdag 2 december opende NS stations de nieuwe Julia’s op station Den Haag. Een tweede locatie opent donderdag 7 december op Utrecht Centraal. Met de komst van de nieuwe winkelsmet bestelzuilen wil NS nog beter inspelen op de wens en behoefte van de klant. Zo worden er ook pizza’s aan het assortiment toegevoegd.

Lees bericht

Tweede Nederlandse BrewDog opent op Amsterdam CS

Formulenieuws – BrewDog opent op het Amsterdam Centraal Station de tweede locatie van het café in Nederland. Eerder opende BrewDog al Rotterdam Outpost. Deze BrewDog bar is wel de eerste in Nederland met nieuwe franchise- exploitatiepartner SSP.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid