NS Retail en Lekkerland verlengen samenwerking


V.l.n.r.: Lekkerland: Olaf Gockel, Freek van Beek, Jurgen Vos. NS Retail: Jet Boomgaardt, Anne-Maartje Ordelman, Daniëlle van Holst

Samenwerking – De retailformules de Kiosk, de StationsHuiskamer, Julia’s en automaten op de Nederlandse treinstations blijven ook de komende jaren door Lekkerland Nederland bevoorraad. In de nieuwe samenwerking die per 1 juli 2022 start, ligt de focus op verdere automatisering en verduurzaming. Beide partijen werken al twintig jaar samen.

De vernieuwde samenwerking gaat gepaard met een nieuwe IT-inrichting. “Winkels ontvangen middels ons Delivery Tracking System informatie over wanneer hun order binnenkomt. De vernieuwde koppeling van systemen onderling zorgt ervoor dat belangrijke orderinformatie inzichtelijk wordt voor de winkels,” aldus Olaf Gockel, Directeur Sales van Lekkerland Nederland. Doel van deze technische vernieuwing is dat reizigers altijd de producten aantreffen, waarna zij op zoek zijn.

Onderdeel van de samenwerking is ook stappen zetten naar zero-emissie vervoer. De Master Data Management tool van Lekkerland zorgt voor accurate en efficiënte ontsluiting van artikeldata. Daarnaast biedt de tool additionele informatie en selectiecriteria, waardoor het voor NS makkelijker wordt om keuzes in het assortiment te maken. “Als we toe willen werken naar volledig energieneutrale en afvalvrije stations, moeten we ook kritisch naar onze bevoorrading kijken”, aldus Anne-Maartje Ordelman, directeur NS Retail. “Daarvoor kan je aan verschillende knoppen draaien, als het aantal ritten, de verpakking en de herkomst van het product. De eerste stap is dat we meer inzicht krijgen in data over onze artikelen en bijbehorende logistiek. Dat maakt het voor ons makkelijker om de juiste keuzes te maken die bijdragen aan onze duurzaamheidsdoelstellingen.”

Bron: Lekkerland/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

NS Kiosk lanceert eigen sandwichlijn en narrowcasting

Reizigersshop – NS-formule Kiosk is op alle fronten hard bezig stappen te zetten. Lanceerde het bedrijf eerder deze week een eigen lijn sandwiches onder private label, later die week startte de shopformule ook met het plaatsen van digitale schermen in de winkels en in de etalages.

Lees bericht


‘Meer aanbod proteïne drinks & bars binnen tankstations’

Ontwikkeling – Steeds vaker worden de tankstationsgezien als aankoop- en verkoopkanaal van proteïne drinks & bars. Ook de tankstationmaatschappijen zelf en de groothandels geloven in deze relatief nieuwe categorie. De Haan Minerale Oliën doet een test met het sterk groeiende merk XXL op een aantal locaties en ook groothandel Lekkerland heeft een aantal producten opgenomen.

Lees bericht

Lekker Onderweg App vervangt spaarkaarten NS formules

Reizigersshops - NS komt met een nieuwe app om het sparen van gratis producten bij de winkels van Kiosk, Julia’s, Luca’s by Julia’s en StationsHuiskamer makkelijker, duurzamer en sneller te maken. De formules hebben nu nog elk hun eigen papieren spaarkaart. Deze worden vervangen door de nieuwe Lekker Onderweg App waarmee reizigers met een app bij alle...

Lees bericht

NS wil in Week zonder Vlees reiziger verleiden tot meer vegan

Actie – NS ziet de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel, die van 6 tot en met 12 maart, wordt gehouden, als goede aanleiding om meer reizigers te verleiden tot het consumeren van vega en vegan. Samen met 25 van de 45 AH to Go-winkels op het station gaat de NS met de eigen formules Julia’s, StationsHuiskamer en Kiosk een aantal vegetarisch en vegan producten...

Lees bericht


Lagardère gaat drie ‘healthy’ Natoo-winkels openen op NS-stations

Reizigersconcept - Lagardère Travel Retail, de Franse winkelorganisatie met verschillende retailformules in Nederland, waaronder cafetariaformule Smullers, opent dit jaar drie winkels met het eigen eetconcept Natoo. Een concept gericht op gezonde voeding in een 110% CO2 klimaat positieve fast-casual eetgelegenheid. De drie geplande locaties komen op de stations Rotterdam CS, Den Haag CS en Leiden CS.

Lees bericht

Tango ziet kansen voor het onbemande GO Shop By Tango

Petrol – Tango wil het onbemande GO Shop By Tango grootschalig uitrollen. De eerste vestiging van de selfservice kiosk, die 24/7 toegankelijk is en de consument een assortiment van eet- en drinkwaren biedt, is geopend in Den Haag. Deze week opent een tweede locatie in Schiedam.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid