NS Stations gaat met 45 AH to go’s voedsel redden
Formulenieuws - Reizigers en omwonenden bij AH to go’s op het station kunnen vanaf deze maand eten redden dat anders weggegooid wordt. Exploitant NS Stations van de AH to go-locaties gaat daarvoor een samenwerking aan met Too Good To Go. Via een app kunnen gebruikers een ‘Magic Box’ bestellen met eten en drinken dat vanwege de houdbaarheidsdatum de volgende dag niet meer verkocht zou mogen worden.
Na het bestellen is de box op te halen bij de winkel. De samenstelling per box verschilt en kan bestaan uit een combinatie van een maaltijd, een salade en iets te drinken. Wat inhoud van de box is, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Voor de besteller is er altijd sprake van een goede deal, want de prijs bedraagt vier euro, maar de waarde van de inhoud ligt rondom de twaalf euro.
Stations
Bij sommige AH to go’s is het al langer mogelijk om eten via de app te kopen. Daar komen 45 AH to go’s op stations dus bij. “Het station heeft altijd een centrale plek en is goed bereikbaar, waardoor we het heel gemakkelijk maken om eten op te halen dat anders weggegooid moet worden”, aldus Anne-Maartje Ordelman, directeur Retail NS Stations. “Verreweg de meeste maaltijden hoef je niet te bereiden, daardoor zijn ze ook ideaal voor reizigers die onderweg zijn.”
Bron: NS/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Ordelman benoemd tot directeur SME van NS Stations
Benoeming - Anne-Maartje Ordelman is per 1 april 2024 benoemd tot directeur Stationsmanagement en Exploitatie (SME) van NS Stations. Zij vervulde deze functie al a.i..
Lees berichtMinder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor
Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...
Lees berichtOrbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered
Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.
Lees berichtProef met statiegeldbekers op Rotterdam CS en in de Maasstad
Stations - Rotterdamse ondernemers, de gemeente Rotterdam en NS introduceren samen statiegeldbekers. Het gaat om een proef voor reizigers op station Rotterdam Centraal en in de stad Rotterdam. De proef is maandag van start gegaan.
Lees berichtDertigste StationsHuiskamer van NS geopend in Deventer
Formulenieuws – NS opende onlangs de dertigste StationHuiskamer op perron 3 en 4 van station Deventer. De StationsHuiskamer is een plek waar reizigers op een aangename manier kunnen wachten met zicht op actuele reisinformatie.
Lees berichtOrbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling
Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...
Lees bericht