NS Stations gaat met 45 AH to go’s voedsel redden


Formulenieuws - Reizigers en omwonenden bij AH to go’s op het station kunnen vanaf deze maand eten redden dat anders weggegooid wordt. Exploitant NS Stations van de AH to go-locaties gaat daarvoor een samenwerking aan met Too Good To Go. Via een app kunnen gebruikers een ‘Magic Box’ bestellen met eten en drinken dat vanwege de houdbaarheidsdatum de volgende dag niet meer verkocht zou mogen worden.

Na het bestellen is de box op te halen bij de winkel. De samenstelling per box verschilt en kan bestaan uit een combinatie van een maaltijd, een salade en iets te drinken. Wat inhoud van de box is, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Voor de besteller is er altijd sprake van een goede deal, want de prijs bedraagt vier euro, maar de waarde van de inhoud ligt rondom de twaalf euro.

Stations

Bij sommige AH to go’s is het al langer mogelijk om eten via de app te kopen. Daar komen 45 AH to go’s op stations dus bij. “Het station heeft altijd een centrale plek en is goed bereikbaar, waardoor we het heel gemakkelijk maken om eten op te halen dat anders weggegooid moet worden”, aldus Anne-Maartje Ordelman, directeur Retail NS Stations. “Verreweg de meeste maaltijden hoef je niet te bereiden, daardoor zijn ze ook ideaal voor reizigers die onderweg zijn.”

Bron: NS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws





AH komt met Verspil-mij-niet zakje in strijd tegen verspilling

Formulenieuws – Naast een landelijke uitrol van het initiatief 'Brood van gisteren' tegen voedselverspilling, komt Albert Heijn met het Verspil-me-niet zakje en gaat de supermarktketen producten tegen de houdbaarheidsdatum ‘dynamisch afprijzen’. AH zet daarmee een volgende stap in de strijd tegen het verspillen van voedsel.

Lees bericht


60 miljoen boterhammen redden tijdens Verspillingsvrije Week

Actie – Wat zorgvuldiger omgaan met brood en broodproducten, kan in een week tijd 60 miljoen boterhammen besparen. Dat is ook de inzet van bakkers en supermarkten die meedoen aan de campagne van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling om broodverspilling onder consumenten te voorkomen, tijdens de nationale Verspillingsvrije Week van 7 tot en met 13 september.

Lees bericht




© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid