NS Stations gaat met 45 AH to go’s voedsel redden


Formulenieuws - Reizigers en omwonenden bij AH to go’s op het station kunnen vanaf deze maand eten redden dat anders weggegooid wordt. Exploitant NS Stations van de AH to go-locaties gaat daarvoor een samenwerking aan met Too Good To Go. Via een app kunnen gebruikers een ‘Magic Box’ bestellen met eten en drinken dat vanwege de houdbaarheidsdatum de volgende dag niet meer verkocht zou mogen worden.

Na het bestellen is de box op te halen bij de winkel. De samenstelling per box verschilt en kan bestaan uit een combinatie van een maaltijd, een salade en iets te drinken. Wat inhoud van de box is, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Voor de besteller is er altijd sprake van een goede deal, want de prijs bedraagt vier euro, maar de waarde van de inhoud ligt rondom de twaalf euro.

Stations

Bij sommige AH to go’s is het al langer mogelijk om eten via de app te kopen. Daar komen 45 AH to go’s op stations dus bij. “Het station heeft altijd een centrale plek en is goed bereikbaar, waardoor we het heel gemakkelijk maken om eten op te halen dat anders weggegooid moet worden”, aldus Anne-Maartje Ordelman, directeur Retail NS Stations. “Verreweg de meeste maaltijden hoef je niet te bereiden, daardoor zijn ze ook ideaal voor reizigers die onderweg zijn.”

Bron: NS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Markt voor minimarkets bij bedrijfscatering groeit fors door

Bedrijfscatering - Minimarkets als oplossing voor de nieuwe bedrijfscatering maken een exponentiele groei door. De combinatie AH/Selecta heeft nu twintig locaties omgebouwd, alleen zijn die locaties nog niet allemaal operationeel. PURA GO heeft er momenteel meer dan vijftien in bedrijf en daar komen er binnenkort een aantal bij, voor eind juni draaien er meer dan 20 PURA GO’s.

Lees berichtKapteijn: ‘Statiegeldregeling past bij duurzaamheidstrategie Vrumona’

Interview - De statiegeldregeling voor de kleine plasticflesjes en een aantal buitenhuislocaties gaat in per 1 juli aanstaande. Maar per 1 juni hebben consumenten al de mogelijkheid plastic flesjes in te leveren. Niet elke organisatie of ondernemer, die de verplichting heeft de flesje in te leveren, is er al klaar voor. En hoe zit dat bij de frisdrankproducten? Is een bedrijf als...

Lees berichtAH to go opent locatie op Media Park

Formulenieuws - Albert Heijn heeft op 3 mei op het Media Park in Hilversum de deuren geopend van een AH to go winkel. De convenienceshop is op alle dagen geopend voor de medewerkers op het mediapark en de bezoekers. Het assortiment in de winkel is specifiek afgestemd op de bezoekersgroep van het Media Park.

Lees bericht

‘Één dag extra thuiswerken is 400 miljoen euro omzetderving’

Onderzoek – Eén dag extra in de week thuiswerken kost de cateringsector en de broodjeszaken rondom de kantoren 400 miljoen euro aan omzetderving. Dat heeft de Rabobank becijferd. PURA GO micromarkets en Selecta met AH to go zien deze ontwikkelingen als een bevestiging waarom het concept van de onbemande of bemande minimarkets bij bedrijven succesvol kan zijn.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid