‘NS wil andere foodretailers ook stationsruimte bieden’


Treinstations - NS en Albert Heijn verlengen hun samenwerking met vijf jaar, met een optie voor nog eens vijf jaar. Het feit dat NS de AH to go-locaties gaat exploiteren, maakt het voor andere foodretailers met gemaksconcepten niet onmogelijk toegang te verkrijgen tot het stationsgebied. ‘Waar sprake is van toevoeging gaan we dat zeker bekijken’, aldus een NS-woordvoerster.

NS blijft de AH to go-locaties op treinstations exploiteren omdat de winkels in de loop der jaren ‘een belangrijk onderdeel zijn geworden van de reizigersreis’, zo laat de woordvoerster weten. NS exploiteert al meer dan 20 jaar de gemakswinkels van de Zaanse supermarktketen, de eerste was op het treinstation van Den Bosch. “Je kunt je dat niet voorstellen, maar in die beginperiode was het niet gemakkelijk om retailers te vinden die op de stationsgebieden winkels wilden hebben.” Sindsdien hebben de stationsgebieden zich weten te ontwikkelen tot uiterst aantrekkelijke winkel- en werkgebieden.

Geen kerntaak

Het was voormalig minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën die in 2015 het advies meegaf aan de NS om de winkelactiviteiten uit te besteden. Het bakken van hamburgers zag hij niet als kerntaak van NS-medewerkers. Vanaf dat moment is NS volop bezig geweest de exploitatie van de winkellocaties, die NS Stations zelf deed, uit te besteden. Formules als De Broodzaak, Burger King en Smullers werden als gevolg van die beslissing gefaseerd afgestaan. Uitzonderingen werden gemaakt voor de 45 locaties van AH to go en de eigen formules Kiosk, StationsHuiskamer, retailcatering en Julia’s, omdat die formules onderdeel uitmaakten van het serviceaanbod dat NS graag aan de treinreizigers wilde leveren.

Groeimogelijkheden

Het feit dat nu bij de verlening van de samenwerking tussen NS en Albert Heijn wordt gesproken over het onderzoeken van groeimogelijkheden, maakt duidelijk dat andere foodretailpartijen met gemaksconcepten, zoals Jumbo city, Spar city, Boon's Pitstop toegang tot de stationsgebieden niet wordt geweigerd, zo verzekert de woordvoerster van NS. “We kijken welke toevoegingen die partijen bieden.” Van het bieden van exclusiviteit aan groei van AH to go op de stationsgebieden zou geen sprake zijn.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jan Ernst de Groot wordt Chief Sustainability Officer Ahold Delhaize

Benoeming  – Ahold Delhaize kondigt woensdag aan dat Jan Ernst de Groot is aangesteld als Chief Sustainability Officer (CSO). In deze nieuw gecreëerde functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het succes van de integrale visie, strategie en doelstellingen van Ahold Delhaize met betrekking tot alle aspecten van ecologische duurzaamheid, gezond eten, sociale impact, ethiek, mensenrechten en bestuur.

Lees bericht


AH, Jumbo, Vrumona en Coca-Cola schaffen plastic handgreepjes af

Samenwerking – In een gezamenlijke boodschap maken Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola en Vrumona bekend dat zij stoppen met de plastic handgrepen op alle multiverpakkingen frisdrank en water zoals deze in Nederland worden aangeboden. De stap leidt tot besparing van bijna 40.000 kilo plastic en maakt meer dan 550.000 kilo plastic beter te recyclen.

Lees bericht

De Graaf Bakeries lanceert vegan frikandelbroodje met Nutri-Score B

Introductie – De Graaf Bakeries heeft een vegan frikandelbroodje ontwikkeld. Het broodje is exclusief voor Albert Heijn gemaakt en maakt onderdeel uit van de nieuwe generatie verse snacks op de bakkerij-afdeling van de retailer, passend bij de behoefte aan duurzame en plantaardige snack. Bovendien heeft het vegan frikandelbroodje een Nutri-Score B.

Lees bericht

SPAR city met The Tosti Club in WFC Amsterdam

Formulenieuws - Tijdens de vastgoedbeurs PROVADA hebben vastgoedontwikkelaar MRP en SPAR een intentieovereenkomst getekend voor een SPAR city met een shop-in-the-shop van The Tosti Club in WFC Amsterdam. De komst van gemakswinkel SPAR past bij de plannen van WFC Amsterdam om naar een nieuwe mixed-use plek te transformeren.

Lees bericht


AH gaat ‘persoonsgerichte maaltijden’ leveren

Formulenieuws  - Albert Heijn start een nieuwe maaltijdservice. Binnenkort verschijnen de eerste bezorgbusjes in het straatbeeld met de tekst ‘Maaltijd Thuis. Met aandacht bereid, met liefde gebracht.’ Het gaat om ‘persoonsgerichte’ maaltijden voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken in de keuken, of op zoek zijn naar gemak, aldus AH.

Lees bericht

AH gaat meer werk maken van gezonde voeding

Formulenieuws – Meer gezonde producten bij de kassa, een apart schap met gezondere tussendoortjes in de winkel en opname van de sportvoeding van de merken Body & Fit en Barebells. Albert Heijn wil meer werk maken van een gezondere leefstijl en past daarom een aantal zaken vanaf maandag aan.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid