NS wil in Week zonder Vlees reiziger verleiden tot meer vegan
Actie – NS ziet de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel, die van 6 tot en met 12 maart, wordt gehouden, als goede aanleiding om meer reizigers te verleiden tot het consumeren van vega en vegan. Samen met 25 van de 45 AH to Go-winkels op het station gaat de NS met de eigen formules Julia’s, StationsHuiskamer en Kiosk een aantal vegetarisch en vegan producten onder de aandacht brengen.
Veel producten zijn al vegetarisch alleen weten consumenten dat vaak niet. Zo zijn alle sauzen van Julia’s inmiddels vegetarisch. Bij AH to Go kunnen vanaf week zonder vlees gasten voortaan ook kiezen voor plantaardige cappuccino. En bij de StationsHuiskamer en Kiosk introduceert de NS in de actieweek een vegetarisch saucijzenbroodje. Bij Kiosk kunnen reizigers daarnaast vanaf eind februari ook een plantaardige bacon & egg wrap kopen. “Hiermee vergroten we het aanbod voor onze reizigers en wordt het makkelijker een vegetarische of plantaardige keuze te maken,” aldus Lotte van Wezel van NS Retail.
Talk Veggie to me
NS wil het gezonde en plantaardige karakter van het aanbod van Julia’s ook meer benadrukken en heeft daarvoor een nieuwe campagne ontwikkeld. De campagne ‘Talk Veggie to me’, bedacht en gemaakt door Creature Amsterdam, laat zien dat plantaardig eten lekker en sexy is. Vanaf 27 februari is de campagne zichtbaar op de stations, in de Julia’s en op sociale media.
Proeven op het station
Op Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal gaat NS samen met de Vegetarische Slager een sampling actie doen in de stationshal op 7 maart. Dezelfde actie vindt op 9 maart plaats op Amsterdam Centraal en Nijmegen.
Bron: NS/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Luca’s op station Zwolle en ‘s-Hertogenbosch worden Julia’s
Formulenieuws – Luca’s gaat als formulenaam verdwijnen. De twee locaties op station Zwolle en ‘s-Hertogenbosch worden Julia’s. Dat heeft NS Retail donderdag bekend gemaakt.
Lees berichtTabaksspeciaalzaak Van Vuure test automaat met tabaksuitgifte
Vending – Bij een tabaksspeciaalzaak van de Amsterdamse ondernemer Jeffrey van Vuure in winkelcentrum De Kameleon in Amsterdam Zuid-Oost staat de eerste kiosk met een volledig geautomatiseerde tabaksautomaat. Bij de vendingautomaat kan de klant na een leeftijdscheck zelf de tabakswaren kiezen, afrekenen en meenemen, zonder tussenkomst van een winkelmedewerker.
Lees berichtProef met statiegeldbekers op Rotterdam CS en in de Maasstad
Stations - Rotterdamse ondernemers, de gemeente Rotterdam en NS introduceren samen statiegeldbekers. Het gaat om een proef voor reizigers op station Rotterdam Centraal en in de stad Rotterdam. De proef is maandag van start gegaan.
Lees berichtDertigste StationsHuiskamer van NS geopend in Deventer
Formulenieuws – NS opende onlangs de dertigste StationHuiskamer op perron 3 en 4 van station Deventer. De StationsHuiskamer is een plek waar reizigers op een aangename manier kunnen wachten met zicht op actuele reisinformatie.
Lees berichtNationale Week Zonder Vlees & Zuivel start zevende editie
Actie – De zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is maandag van start gegaan. Bedoeling van de actieweek is mensen laten zien hoe eenvoudig het is om zonder vlees en zuivel te leven en wat de impact daarvan is op het klimaat. Deze editie is er extra aandacht voor Gen Z en Gen Alpha. Zij worden uitgedaagd om...
Lees berichtNederlander besteedt €1,1 miljard bij koffie- en lunchketens
Onderzoek – Nederlanders hebben het afgelopen jaar €1,1 miljard besteed bij koffie- en lunchketens in Nederland. De gemiddelde besteding per bezoek lag op €15. Het meest wordt uitgegeven bij lunchrooms zoals Anne&Max, namelijk gemiddeld €28, en het minste bij ketens waar bezoekers voornamelijk eten of drinken afhalen.
Lees bericht