Oisterwijk biedt horeca hulp met ruimere terrassen


Foto bij: Gemeente Oisterwijk

Gastvrij – Zodra de horeca weer gasten op het terras mag toelaten, staat de gemeente Oisterwijk tijdelijke verruiming van de terrassen toe. Horecaondernemers kunnen hun terrassen dan ruimer inrichten en meer mensen een veilige plek bieden. De gemeente sluit zelfs twee straten in de weekenden af om ondernemers extra ruimte voor hun terras te geven.

Het plan voor verruiming is een gezamenlijk initiatief van horecaondernemers, centrummanagement, citymarketing en de gemeente Oisterwijk in het kader van gastvrij Oisterwijk. De gemeente wilde dat ondernemers voor de gasten, maar ook voor het eigen personeel een veilig terras konden inrichten met voldoende zitgelegenheid. Het besloot daarop in het centrum van Oisterwijk, Moergestel en in Heukelom daarvoor meer gelegenheid te bieden. Eveneens besloot de gemeente als extra maatregel voor de uitbreiding van de terrassen geen extra precariobelasting te heffen.

De gemeente wijst er op dat de hygiënemaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan onverminderd van kracht blijven. Ook wordt er voor gezorgd met de inrichting dat ondanks de uitbreiding van de terrassen voetgangers, mindervaliden en voetgangers met kinderwagens e.d. een vrije doorgang hebben én zich aan de 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook de hulpdiensten hebben vrije doorgang. Ondernemers moeten wel iedere dag na sluitingstijd het terrasmeubilair van de rijbanen halen. Burgemeester Hans Janssen laat op de gemeentesite weten: “Samen met ondernemers hebben we gekeken naar de mogelijkheden om meer ruimte te bieden aan gastvrijheid, passend binnen de geldende richtlijnen. Goed om te zien dat ondernemers in onze gemeente in deze onzekere tijden samen optrekken. Zo zorgen we dat de Parel in ’t Groen een gastvrije ontmoetingsplek is en blijft. Het gemeentebestuur wenst alle horecaondernemers veel succes en alle bezoekers een goed én veilig verblijf op het grootste terras!”

Er zouden meer gemeenten zijn die overwegen tijdelijk de horeca meer ruimte te bieden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Je favoriete terrasplekje reserveren met BarBooking’

Reserveringssysteem – Hoe kun je nu met beperkte ruimte en mogelijkheid toch een plekje reserveren bij je favoriete bar of terras. Die vraag stond centraal bij een tweetal horecaliefhebbers. Om zowel ondernemers te helpen als de mogelijkheid voor de gasten te bieden een plek te reserveren, ontwikkelde zij Barbooking.nl, een platform volgens het principe: zoek, boek en geniet.

Lees bericht

Speciale e-learning: coronasafe ondernemen in de horeca

Opleiding – Speciaal om de horeca te helpen bij de (gedeeltelijke) heropening van de locaties heeft opleider Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland in samenwerking met adviesbureau Kroonenburg Advies de e-learning ‘Corona safe ondernemen in de horeca (HACCP)’ ontwikkeld.

Lees bericht

App voor corona-checkgesprek van het horecabezoek

Horeca – Voor het verplichte persoonlijke checkgesprek aan de deur voor gasten die een horecabedrijf willen bezoeken, is nu een app ontwikkeld. Een groep techneuten heeft sinds vandaag checkgesprek.nl gelanceerd dat als platform dit verplichte vraaggesprek kan vervangen. Wie klachtenvrij is kan via de app een groen kaart laten zien aan het horecabedrijf, waarmee de toegang gewaarborgd is.

Lees berichtHoreca na 1 juni meer ruimte, sportkantines pas na 1 september

Coronamaatregelen – De eet- en drinkgelegenheden mogen vanaf 1 juni om 12.00 uur weer open. Voorwaarde is dat mensen 1,5 meter afstand houden, zowel binnen als op het terras, met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden. Ook maakte het kabinet bekend dat er een maximum zit aan het aantal mensen binnen, dat is maximaal dertig, exclusief eigen personeel.

Lees bericht

Center Parcs opent twee parken met ‘Kiwa-coronakeurmerk’

Leisureparken – Center Parcs heropent op 20 mei de parken Het Meerdal in Limburg en Sandur in Drenthe. Beide parken zijn voorzien van een nieuw keurmerk van certificeringsbedrijf Kiwa. Bedrijven die dit keurmerk voeren zijn getoetst op de maatregelen die ze hebben genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid