Oisterwijk biedt horeca hulp met ruimere terrassen


Foto bij: Gemeente Oisterwijk

Gastvrij – Zodra de horeca weer gasten op het terras mag toelaten, staat de gemeente Oisterwijk tijdelijke verruiming van de terrassen toe. Horecaondernemers kunnen hun terrassen dan ruimer inrichten en meer mensen een veilige plek bieden. De gemeente sluit zelfs twee straten in de weekenden af om ondernemers extra ruimte voor hun terras te geven.

Het plan voor verruiming is een gezamenlijk initiatief van horecaondernemers, centrummanagement, citymarketing en de gemeente Oisterwijk in het kader van gastvrij Oisterwijk. De gemeente wilde dat ondernemers voor de gasten, maar ook voor het eigen personeel een veilig terras konden inrichten met voldoende zitgelegenheid. Het besloot daarop in het centrum van Oisterwijk, Moergestel en in Heukelom daarvoor meer gelegenheid te bieden. Eveneens besloot de gemeente als extra maatregel voor de uitbreiding van de terrassen geen extra precariobelasting te heffen.

De gemeente wijst er op dat de hygiënemaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan onverminderd van kracht blijven. Ook wordt er voor gezorgd met de inrichting dat ondanks de uitbreiding van de terrassen voetgangers, mindervaliden en voetgangers met kinderwagens e.d. een vrije doorgang hebben én zich aan de 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook de hulpdiensten hebben vrije doorgang. Ondernemers moeten wel iedere dag na sluitingstijd het terrasmeubilair van de rijbanen halen. Burgemeester Hans Janssen laat op de gemeentesite weten: “Samen met ondernemers hebben we gekeken naar de mogelijkheden om meer ruimte te bieden aan gastvrijheid, passend binnen de geldende richtlijnen. Goed om te zien dat ondernemers in onze gemeente in deze onzekere tijden samen optrekken. Zo zorgen we dat de Parel in ’t Groen een gastvrije ontmoetingsplek is en blijft. Het gemeentebestuur wenst alle horecaondernemers veel succes en alle bezoekers een goed én veilig verblijf op het grootste terras!”

Er zouden meer gemeenten zijn die overwegen tijdelijk de horeca meer ruimte te bieden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht


‘ING verwacht voor 2021 6.500 tot 10.000 faillissementen’

Analyse – ING Economisch Bureau verwacht dat door de coronacrisis het aantal faillissementen in 2021 kan verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019. Als 1,5% tot 2,5% van de bedrijven voor 2021 bankroet gaat betekent dit het faillissement voor zo’n 6.500 tot 10.000 bedrijven. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.

Lees bericht

‘Vriesvers vlees als alternatief voor vers, zeker in opstartfase’

Horeca - Vers is in de horeca vaak favoriet. Opstarten en opschalen van de horeca wil je als ondernemer echter het liefst doen met zo min mogelijk risico op derving. Diepvries kan dan uitkomst bieden. Wie overschakelt op vriesvers van Smart Choice zal snel de voordelen zien én de klanttevredenheid behouden, is de overtuiging van Max Maassen, accountmanager Supply Solutions...

Lees bericht‘Branches zien onduidelijkheden bij noodverordeningen’

Coronamaatregelen – De brancheorganisaties Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), vakvereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) luiden de noodklok omdat er zoveel onduidelijkheid bestaat over de begrippen ‘zelfstandige functie’ en of ‘afzonderlijke ruimtes’ in horecabedrijven, dat de regels overal verschillend worden uitgelegd.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid