Omnichannel-retailer 'Ochama' lanceert nieuw winkelconcept


Ochama-locatie in Leiden

Winkelconcept - Ochama, een nieuw omnichannel retailerconcept, opent vier robottechnologie-gedreven Pick-up Shops in Nederland. Ochama wil online winkelen in Europa eenvoudiger, sneller en gebruiksvriendelijker maken. De eerste Pickup-locatie is donderdag geopend in Leiden, zij het uitsluitend voor een groep geselecteerde klanten.

De innovatieve, members only retailformule biedt een assortiment van zowel food als non-food artikelen. In een testomgeving kunnen geselecteerde klanten vooralsnog daar het innovatieve winkelconcept al ervaren. Met de testlocatie wil de omnichannel retailer laten zien dat het proces eenvoudig werkt voor de klanten.

Ook thuisbezorging

Bij Ochama kunnen klanten alles in één keer krijgen, via click and pick. Ze kunnen hun online bestelde boodschappen en non-food artikelen ophalen bij de dichtstbijzijnde Pickup Shop, of gewoon aan huis laten bezorgen.

Tegen het einde van dit kalenderjaar zullen de deuren van de Ochama Pickup Shop in Leiden opengaan voor het grote publiek. De komende maanden opent Ochama nog drie andere Pickup Shops in Nederland, in Amsterdam (Diemen), Utrecht en Rotterdam.

Food en non-food

Ochama is een nieuw type warenhuis, een go-to winkellocatie voor zowel food als non-food artikelen. De shop moet in de toekomst een volledig assortiment A-merken tegen aantrekkelijke prijzen bieden. Ochama’s merkslogan is "Go Everything, Go Ochama" en wil alles bieden wat mensen nodig hebben, geleverd via een snelle en gemakkelijke winkelervaring, door gebruik te maken van hightech robots. Voorwaarde om bij Ochama te komen is dat je als klant lid bent. Op basis van het lidmaatschap wordt 10% van het aankoopbedrag gereserveerd als shop tegoed bij een volgende aankoop.

Bron: Ochama/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jumbo scherpt strategie aan en vernieuwt topstructuur

Formulenieuws - Op basis van een uitgebreide strategische analyse heeft Koninklijke Jumbo Food Groep haar nieuwe Meerjarenplan geïntroduceerd met daarin een aanscherping van de koers. De nieuwe strategie is erop gericht de sterke positie van Jumbo verder uit te bouwen in zowel de winkels als online. Tegelijkertijd past het bedrijf haar topstructuur aan. Dat meldt de supermarktketen donderdag in...

Lees bericht


Ochama start in Nederland en opent twee winkels

Bezorgretailer – Omnichannel retailer Ochama is maandag gestart in Nederland met het aan huis bezorgen van food- en nonfood artikelen. Tevens opende het bedrijf een tweetal afhaalwinkels. Deze week gaan uiteindelijk  alle vier de volledig geautomatiseerde Pickup Shops voor onder meer boodschappen, huishoudelijke artikelen, elektronica en kleding open. De vestigingen zijn Leiden, Diemen, Utrecht en Rotterdam.

Lees bericht

Jumbo neemt platform Smulweb over

Omnichannel – Jumbo heeft het voornemen om het voedings- en receptenplatform Smulweb over te nemen. Nederlands grootste voedings- en receptenplatform past volgens de supermarktketen uitstekend bij omnichannel-ambities die het bedrijf heeft. Jumbo verwacht veel te kunnen leren van de content op Smulweb, die gezien wordt als aanvulling op andere activiteiten van Jumbo op het web en via de eigen app. Jumbo...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid