Omzet foodservice daalt met -1,8% tot en met juni


Horeca - Het FSIN en Foodstep laten in een gezamenlijk persbericht weten andere cijfers te hebben dan het CBS. Al jarenlang publiceert het CBS afwijkende cijfers voor foodservicemarkt, die telkens tot verwarring leiden. Binnen de foodservicesector wordt rekening gehouden met de cijfers van het FSIN en Foodstep.   Waar de P6 periode (4-weeksperioden) zelf een licht negatieve trend laat zien van -1,2% ten aanzien van vorig jaar, is de ontwikkeling tot en met  juni ten opzichte van vorig jaar dus met -1,8% nog net iets ongunstiger.   Voor horeca (foodservice excl. instellingen/zorg, bedijven en benzinestations, red.) geldt een daling van -2,0% in omzet. De hotelsector en de restaurants scoren respectievelijk positief met +1% afgerond en vrijwel stabiel (net onder 0%). Waar fastservice en de drankensector op respectievelijk om en nabij -5% en -3% uitkomen.   De cijfers voor horeca en foodservice zijn dus vrijwel identiek, omdat het resultaat van het geheel van bedrijven, instellingen en benzine nog net iets gunstiger is dan het gemiddelde van horeca. Instellingen en petrol zitten met -2% duidelijk lager dan vorig jaar.   Het is vooral het aantal bezoeken dat de oorzaak is voor de ontwikkeling in bovengenoemde kanalen. En tot en met P6 gaf het weer hier ook zeker nog geen aanleiding toe. In volume liggen de resultaten 2,5% tot 3% lager afhankelijk van het kanaal.   Bron: Foodstep/FSIN

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid