Omzet McDelivery verdriedubbelde in 2019


Formulenieuws  – McDonald’s heeft vorig jaar een sterke groei gehad in het bezorgen. De omzet van de bezorgservice McDelivery verdriedubbelde in 2019 ten opzichte van 2018. Mede door de verdere uitbreiding van deze service in 2020 zet die groei verder door. Verwacht wordt dat eind 2020 McDonald’s honderdvijftig (bestel)punten met de bezorgpartners Uber Eats en Thuisbezorgd.nl zijn ingevuld. Ook dat betekent een verdriedubbeling ten opzichte van begin 2019.

Volgens Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communicatie en Insights bij McDonald’s Nederland is McDelivery al lange tijd een prioriteit is voor McDonald’s: “De bezorgmarkt is een enorme groeimarkt. Nederlanders laten graag hun eten bezorgen wanneer zij zin hebben in een lekkere maaltijd, maar geen zin hebben om te koken. Met McDelivery spelen wij in op deze behoefte. We bezorgen inmiddels meer dan 10.000 Big Mac’s per week.”

Half miljoen Big Mac's

De Big Mac was en blijft ook het product dat het meest besteld wordt via McDelivery. Dit jaar verwacht McDonald’s er meer dan een half miljoen van te bezorgen. De Chicken McNuggets doen er nauwelijks voor onder en staan op een tweede plek als favoriete bestelling om te laten bezorgen. Ook is er duidelijk een dag in het jaar wanneer Nederlanders het minst zin hebben om te koken en het meest zin hebben in hun favoriete McDonald’s producten: Nieuwjaarsdag.

McDelivery is in 2020 versneld opgeschaald, laat Swijtink weten. De restaurantketen is daarvoor eind december 2019 naast Uber Eats ook gaan samenwerken met Thuisbezorgd.nl, als tweede bezorgpartner. Na een pilot in Maastricht in december 2019 is die samenwerking in de eerste helft van 2020 verder uitgerold. Swijting: “Samen met onze franchisenemers en bezorgpartners hebben we McDelivery in nog meer plaatsen aan kunnen bieden, waardoor we nu nog meer gasten – letterlijk –kunnen bezorgen.”

150 McDelivery bestelpunten

McDelivery is de afgelopen jaren op alle vlakken hard gegroeid: de service is inmiddels beschikbaar in 25 Nederlandse steden, het gemiddelde bestedingsbedrag per bestelling neemt toe en het gemiddelde aantal bestellingen per restaurant per week is in 2019 met 56 procent gegroeid. Deze trend heeft zich in de eerste helft van 2020 voortgezet.

Groeidriver

McDelivery bestaat bij McDonald’s sinds 2017 en is sindsdien een belangrijke groeidriver voor de restaurantketen. De snelle groei is mogelijk gemaakt door een strategie die inzet op brede beschikbaarheid met een focus op kwaliteit. Bestellingen worden, nadat ze vers zijn bereid in het restaurant, direct naar de gast gebracht en zo binnen tien minuten bezorgd. Ook worden de bestellingen zo verpakt dat koude producten koud blijven en warme producten warm.

25 steden

Swijtink verwacht dat de service McDelivery de komende tijd zal blijven doorgroeien. “Er zit nog veel groei in de thuisbezorgmarkt. De meeste mensen gebruiken één bezorgapp om eten te bestellen. Omdat wij nu samenwerken met Uber Eats en Thuisbezorgd.nl bereiken we nog meer gasten, ongeacht welke app zij gebruiken. Eind dit jaar verwachten we honderdvijftig bestelpunten, aansluitingen van restaurants bij Uber Eats en/of Thuisbezorgd.nl, te hebben. Dat is drie keer zoveel als begin 2019.” McDonald’s is momenteel beschikbaar in 25 steden bij 75 restaurants.

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsVegan menu groeit in Nederland, maar ook internationaal

Analyse - Onder de vele restaurants die beschikbaar zijn via de Uber Eats app, is er een algemene groei in restaurants met veganistische opties op het menu in 2022. Uber Eats heeft die vergeleken met de cijfers van 2020. En wat blijkt? Daar waar de Nederlandse menukaarten een groei laten zien van iets meer dan 20%, toont Frankrijk een uitschieter van 4600%.

Lees bericht
Naar een gezonder voedselaanbod, ook out-of-home

Congres - Wat is nodig om het voedselaanbod voor consumptie buitenshuis te verbeteren en hoe kan de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) daaraan bijdragen? Tijdens de inspiratiesessie ‘NAPV voor out-of-home en kant-en-klaar’ op 28 november, boog een dertigtal praktijkdeskundigen zich samen met experts van het RIVM en het Voedingscentrum over dit vraagstuk.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid