Omzetgroei Sligro dankzij overnames


Groothandel - Sligro heeft de omzet het afgelopen jaar zien stijgen. De stijging was vooral te danken aan de gedane overnames. De resultaten werden vanochtend in een summier bericht bekend gemaakt. Op 23 januari komt het groothandelsbedrijf met de volledige jaarcijfers naar buiten. De omzet in 2019 kam neer op 2,39 miljard euro. Dat is 2,1 procent meer dan een jaar eerder. Maar als de effecten van de overnames in mindering worden gebracht daalde de omzet met 0,9 procent. Foodservice Nederland deed het redelijk met een omzetgroei van 1,9 procent. Maar daarin zat voor de helft van het jaar de overname van De Kweker met 70 miljoen. Deze overname werd eerder dit jaar afgerond. Zonder De Kweker daalde foodservice met 1,4 procent. Belgie In België groeide het foodservicedeel wel autonoom. Volgens de cijfers van Sligro met 3,8 procent. Verwacht wordt dat Sligro bij onze zuiderburen de komende tijd ook wel harder blijft groeien dan de markt. In het laatste kwartaal van 2019 kwam de omzet van Sligro in Nederland uit op 593 miljoen euro en in België op 61 miljoen euro. Over heel 2019 lag de omzet in Nederland op circa 2,2 miljard euro en in België 229 miljoen euro. Bron: @FoodClicks Groothandel - Sligro heeft de omzet het afgelopen jaar zien stijgen. De stijging was vooral te danken aan de gedane overnames. De resultaten werden vanochtend in een summier bericht bekend gemaakt. Op 23 januari komt het groothandelsbedrijf met de volledige jaarcijfers naar buiten. De omzet in 2019 kam neer op 2,39 miljard euro. Dat is 2,1 procent meer dan een jaar eerder. Maar als de effecten van de overnames in mindering worden gebracht daalde de omzet met 0,9 procent. Foodservice Nederland deed het redelijk met een omzetgroei van 1,9 procent. Maar daarin zat voor de helft van het jaar de overname van De Kweker met 70 miljoen. Deze overname werd eerder dit jaar afgerond. Zonder De Kweker daalde foodservice met 1,4 procent. Belgie In België groeide het foodservicedeel wel autonoom. Volgens de cijfers van Sligro met 3,8 procent. Verwacht wordt dat Sligro bij onze zuiderburen de komende tijd ook wel harder blijft groeien dan de markt. In het laatste kwartaal van 2019 kwam de omzet van Sligro in Nederland uit op 593 miljoen euro en in België op 61 miljoen euro. Over heel 2019 lag de omzet in Nederland op circa 2,2 miljard euro en in België 229 miljoen euro. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste PostNl Businesspoint bij Shell Serva Amersfoort

Petrol – De ruimte was er en de motivatie om iets meer met postbussen te doen was er. Na het faillissement van kantoorboekhandelsketen Office Center kwam er in de keistad ruimte voor een nieuw PostNL Businesspoint. Shell Serva in Amersfoort zag er brood in, maar wilde van de ruimte wel iets meer maken dan een ‘truttig puntje van PostNL’.

Lees bericht


Sligro ziet omzet en resultaat verder herstellen

Groothandel - De omzet van de Sligro Food Groep over het eerste halfjaar 2022 bedroeg €1.129 miljoen, een toename van 43,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2021. In Q2 wist de groep een groei te realiseren van 43,7%. De nettowinst over het eerste halfjaar kwam uit op €23 miljoen.

Lees bericht

Plaza digitaliseert verder met orderkiosken

Formulenieuws - Plaza ’t Krûûspunt op Ameland is in mei gestart met orderkiosken. Het cafetariabedrijf wil met de plaatsing van de bestel- en afrekenzuilen inspelen op de toenemende vraag naar snelheid en gemak. Het is de derde Plaza-locatie die de stap naar verdere digitalisering maakt.

Lees berichtSWO De Splinter wijzigt naam in GemaQ en gaat adviseren

Petrol – De wereld van tankstations verandert en dus verandert SWO De Splinter. Niet alleen krijgt de inkoop- en samenwerkingsorganisatie een nieuwe naam, ook de dienstverlening wordt uitgebreid. Er moet meer maatwerk worden geleverd voor de leden, zei voorzitter Rob van Herpen. Voor de nieuwe naam, is een oude naam nieuw leven ingeblazen, namelijk GemaQ.

Lees bericht

Sligro terug op omzetniveau van voor corona

Groothandel – Sligro wist in de eerste drie maanden van dit jaar de omzet naar een niveau te brengen van voor de coronamaatregelen. Weliswaar viel de omzet in catering nog wat tegen, maar daar tegenover stond een verdere groei in bezorging aan bedrijven.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid