ONCE, Veneca en VOCC onderzoeken gezamenlijk belangenplatform


Vlnr.: Roy Odekerken (bestuur VOCC), Jacqueline van Beek (bestuur Veneca, Managing Director Compass Group Nederland), Ard van der Steur (voorzitter Veneca), Rijnie Trip (bestuur VOCC, directeur Van Lier Catering) Michiel Meier Mattern (voorzitter ONCE), Marcel Beijk (bestuur VOCC, directeur Beijk Catering), Pierre Smits (bestuur VOCC) / Foto bij: Veneca

Catering – Een nieuwe samenwerking in hospitality noemen de verenigingen Veneca, ONCE en VOCC het plan om op 1 januari 2024 één gezamenlijk belangenplatform in te richten, waar het gaat om gastvrijheid, eten en drinken op (veelal andermans) locatie. Dit jaar wordt gebruikt om de samenwerking in de vorm van een federatie uit te werken, zo meldt Venenca.

‘In de federatie worden de krachten van de verenigingen gebundeld voor goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid van de mensen werkzaam in de branche, gezonder en duurzamer eten en drinken en het waarborgen van de kwaliteit van de dienstverlening’, aldus de motivatie om te gaan samenwerken. Van een mogelijk samengaan is al jarenlang sprake alleen kwam het niet eerder tot concrete resultaten. Ard van der Steur, voorzitter Veneca: “Kern van hospitality in onze samenwerking is en blijft het geluk en plezier van de gasten én de werknemers. In de federatie die we gezamenlijk tot stand willen brengen draait het dan ook om mensen en bedrijven die met gastvrijheid in eten en drinken het verschil maken.” Michiel Meier Mattern, voorzitter ONCE: “Gastvrijheid als authentieke belevenis, live-cooking en verse bereiding met topproducten van dichtbij, op welke (eenmalige) locatie dan ook, vereist medewerkers die op het ONCE-topniveau willen werken. Wij geloven dat intensivering van onze samenwerking over de volle breedte van catering & hospitality meer brengt dan alles op jezelf doen”.

Moderne cao

Partijen willen daarom samen werken aan een moderne cao. ‘Een hospitality cao die past bij nieuwe marktontwikkelingen van eten en drinken, waarin hetzelfde werk voor hetzelfde loon als uitgangspunt dient. Een cao met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en een goede beloning, waaronder een breed opleidingsaanbod, duurzaam, gezond en flexibel werken’, aldus een bericht van Veneca. Roy Odekerken, secretaris VOCC: “Het samenwerken van de brancheverenigingen zal leiden tot een verdere ontwikkeling van goede arbeidsvoorwaarden voor de mensen die elke dag onze gasten voorzien van een goede en gezonde lunch. De kracht van een federatie is ook aanwezig op de andere onderwerpen die onze leden dagelijks bezighouden. De leden van de drie verschillende brancheverenigingen hebben specifieke kennis van de markt waarin zij opereren. Door deze kennis met elkaar te delen, kan een grote stap voorwaarts gemaakt worden.”

KHN

De drie organisaties willen bij het vormgeven van de federatie in goede samenwerking ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) betrekken, omdat deze onderwerpen iedereen aangaat. De drie verenigen zelf behartigen de belangen van bedrijven die actief zijn in de contractcatering en hospitality.  ONCE (Officieel Netwerk Catering Events) is de branchevereniging voor de party- en eventcatering in Nederland. Zij verzorgen tienduizenden zakelijke, private en publieke events per jaar op vele locaties. VOCC behartigt de collectieve belangen van de middelgrote ondernemende Nederlandse cateraars.

Bron: Veneca/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CIRFOOD nieuwe cateraar van NWO

Catering - NWO heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor de complete culinaire dienstverlening, voor zowel zijn kantoor in Utrecht als in Den Haag. Hiermee is de horecadienstverlener sinds gisteren verantwoordelijk voor het eten en drinken binnen alle restauratieve voorzieningen en ook de banqueting van NWO. De overeenkomst heeft een contractduur van vijf jaar.

Lees berichtCateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht

Markies Catering neemt cateraar Scoolcompany over

Overname - De Brabantse cateraar Markies Catering neemt per 1 augustus dit jaar de activiteiten van Scoolcompany over. De onderwijscateraar uit Capelle aan den IJssel verzorgt momenteel op 28 middelbare scholen de catering. Deze activiteiten van Scoolcompany worden voortgezet onder de paraplu van Markies Catering.

Lees bericht


Vitam start met ‘No Time to Waste Wall’

Catering – In de strijd tegen voedselverspilling is cateraar Vitam op een van de locaties van CFD (Belastingdienst) gestart met een ‘No Time to Waste Wall’. In deze automaat zijn diverse samengestelde producten te vinden die zijn gemaakt van ingrediënten die anders zouden worden weggegooid.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid