Online supermarkt Crisp haalt 30 miljoen euro op


Online supermarkt - De online supermarkt Crisp heeft in een kapitaalronde 30 miljoen euro opgehaald bij een groep internationale investeerders. Onder die investeerder ook Nederlandse topondernemers als Jitse Groen, oprichter van JustEat Takeaway en de oprichters van de betaaldienst Adyen. Dat meldt nu.nl

Crisp werd in 2018 opgericht door Tom Peeters, Michiel Roodenburg en Eric Klaassen. Met de technologie die zij hebben ontwikkeld zijn dagelijks de producten te bestellen van meer dan 650 producenten van levensmiddelen. Dat zijn naast boeren, kwekers en telers, ook producten van dagdagelijkse boodschappen.

Crisp wil met de eigen technologie consumenten verbinden met kleinschalige bedrijven. Dat doen zij door het bestellen lokaler en persoonlijker te maken. Co-Founder en CEO Tom Peeters eerder bij @FoodClicks: “Met onze zelf ontwikkelde supply chain technologie kunnen we vis die ’s avonds wordt besteld diezelfde nacht nog van de bron halen en de volgende dag bij onze klanten bezorgen. Zo krijgen steeds meer gezinnen in heel Nederland het voor elkaar om echt makkelijk hun verse boodschappen te doen.”

Gemiddeld 35 producten per bestelling

Crisp verschilt met andere partijen vooral op het vlak van de boodschappen zelf. Het gaat bij de online supermarkt niet alleen om delicatessen maar ook om betaalbare dagelijkse boodschappen. De gemiddelde bestelling ligt op 35 producten per mandje, dat is ook het resultaat van bestelde producten zoals halfvolle melk, volkorenbrood en belegen kaas. Veel van die producten zijn wel van kleinschalige makers en kwekers.

Buitenland

Peeters wil, volgens het bericht op nu.nl het opgehaalde kapitaal inzetten voor uitbreiding van het elektrische wagenpark, een herijking van het assortiment maken en de toeleveringsketen digitaliseren. Ook uitbreiding naar het buitenland wordt niet uitgesloten.

Bron: nu.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorgd groeit hard in vierde kwartaal

Bezorgservice - Moederbedrijf Just Eat Takeaway van Thuisbezorgd.nl is in het laatste kwartaal hard gegroeid door de pandemie. Het bedrijf leverde de laatste maanden van het jaar maar liefst 180 miljoen maaltijden en dat was 57 procent meer dan het jaar ervoor. De kwartaalcijfers zijn woensdag bekend gemaakt.

Lees berichtVis van horecaleverancier Schmidt Zeevis voortaan bij Picnic

Bezorgsuper – Klanten van online supermarkt Picnic kunnen voortaan de verse vis van visspecialist Koninklijke Schmidt Zeevis bestellen. Beide bedrijven starten in de regio’s Rotterdam en Amsterdam een samenwerking. Later kunnen ook de andere bezorggebieden van Picnic gebruik maken van de samenwerking.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid