Onverkocht La Place brood wordt Borrelbrood bij Jumbo Foodmarkt


Voedselverspilling – Jumbo introduceert tijdens de Verspillingsweek iets nieuws:  Borrelbrood. Het gaat om onverkocht La Place brood van de vorige dag dat wordt belegd in de keukens van Jumbo Foodmarkten en vervolgens alsnog wordt verkocht.

In alle bakkerijen van de Jumbo Foodmarkten is dagelijks vers La Place brood verkrijgbaar. Onverkochte broden zijn de volgende dag echter nog steeds goed om te eten. Daarom bieden de Jumbo Foodmarkten deze broden voortaan aan als Borrelbrood.

De broden zijn er in verschillende varianten en worden ter plekke gesneden en belegd met verse ingrediënten, zoals mozzarella, tomaat en pesto. De broden kunnen door de consument thuis kort in de over worden verwarmd als hartig brood op tafel bij de borrel, tapas, soep of BBQ. Het Borrelbrood is vooralsnog alleen verkrijgbaar bij de tien Jumbo Foodmarkten in Nederland.

Samen Minder Verspillen-schap

Tegelijk breidt Jumbo het Samen Minder Verspillen-schap uit met verschillende productgroepen, waaronder koek, droge worst, vleesconserven, houdbare zuivel, afbakbrood, verse noten, bakproducten, tussendoortjes en verschillende dieetproducten en biologische producten. Het schap werd in 2020 gelanceerd om verse producten met een houdbaarheidsdatum voor dezelfde dag te verkopen voor sterk verlaagde prijzen. Vorig jaar werden er zo 26 miljoen producten verkocht voordat de houdbaarheidsdatum verstreek. Het Samen minder Verspillen-schap is in 2020 geïntroduceerd en inmiddels in meer dan 640 winkels beschikbaar.

Jumbo en voedselverspilling

Jumbo heeft als doelstelling om in 2030 de helft minder voedselverspilling te realiseren ten opzichte van 2015. Derving in winkels en distributiecentra probeert de supermarkt te minimaliseren door slim in te kopen en efficiënt te vervoeren. Ook werkt het bedrijf samen met ketenpartners om voedselverspilling in de toeleveringsketen verder te reduceren.

Bron: Jumbo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Too Good To Go-app krijgt hoge waardering van Apple

Verkiezing – De app tegen voedselverspilling van Too Good To Go is uitgeroepen tot een van de winnaars in de categorie ‘Cultural Impact Award’ op de prestigieuze Apple App Store Awards 2023. Van de 40 wereldwijde finalisten in 10 categorieën is de app bekroond met een award in deze categorie vanwege de uitzonderlijke gebruikerservaring en de diepgaande culturele impact van de applicatie op...

Lees bericht


Eerste ziekenhuislocatie van Bakker Bart in Rijnstate Elst

Interview – Het is de grootste Bakker Bart van Nederland en het is de eerste vestiging in een ziekenhuis. De nieuwste locatie van het horecaconcept in het net geopende Rijnstate Elst in Elst is in meerdere opzichten bijzonder. Ook voor de ondernemer zelf, want voor John Macleane, die twee Jumbo’s runt in het Gelderse plaatsje is het zijn eerste foodservicebedrijf.

Lees bericht

Ondernemersfamilie Macleane neemt Jumbo Beuningen over

Supermarkten - De Jumbo winkel in Beuningen van de familie Kalkman wordt op 20 november overgedragen aan de ondernemersfamilie Macleane. Na 32 jaar ondernemerschap in Beuningen, neemt de familie Kalkman afscheid van de vestiging om van hun vrije tijd te genieten. De familie Macleane beheert momenteel al twee Jumbo winkels in Elst en een Bakker Bart in Rijnstate Elst.

Lees bericht

Ook Coca-Cola en Too Good To Go bundelen krachten

Voedselverspilling – Coca-Cola in Nederland en Too Good To Go gaan samenwerken. Eind vorig jaar startte de Too Good To Go-app met het aanbieden van Magic Pakketten die door PostNL thuis geleverd worden. Het gaat om pakketten met producten die om verschillende redenen niet meer geleverd kunnen worden, maar die voor consumenten nog lang genoeg houdbaar zijn. Voortaan maken enkele producten...

Lees bericht


Too Good To Go redt 2,5 mln merkproducten met 100.000 pakketten

Voedselverspilling – Marktplaats voor voedseloverschotten, Too Good To Go, heeft in Nederland in minder dan een jaar tijd ruim 100.000 Magic Pakketten gered. Deze pakketten bevatten producten van fabrikanten die om verschillende redenen niet aan retailers kunnen worden verkocht. In plaats van ze weg te gooien, worden ze rechtstreeks bij de consument thuisbezorgd, waar ze een tweede leven krijgen. Na een pilot...

Lees bericht

‘Geld en tijdgebrek belemmeren mensen duurzamer te leven’

Onderzoek – Vrouwen leven hun duurzame gewoontes meer na dan mannen, hoewel mannen van zich zelf vinden dat zij duurzamer bezig zijn. Dat blijkt uit onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh. Daarnaast blijkt dat mensen graag duurzamer willen leven, maar door geld of tijdgebrek daar niet aan toe komen.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid