Ook de maaltijdbezorgers hebben een speciale dag


Bezorging – Elke doelgroep en beroepsgroep heeft inmiddels een eigen feestje of speciale dag op de jaarkalender. Een moment  waarop wordt stilgestaan dat eigenlijk niets normaal is. Dat geldt ook voor het bezorgen van maaltijden, want ook de maaltijdbezorgers hebben hun eigen dag en staan vandaag in het zonnetje met de inmiddels vierde Dag van de Maaltijdbezorger.

Als het aan initiatiefneemster de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) ligt, mag de inzet en de maatschappelijke taak van maaltijdbezorgers dit jaar extra worden geprezen. Want ook bij de bezorgers van maaltijden heeft corona veel veranderd. Een oproep derhalve aan de bestellers van maaltijden de bezorgers vandaag extra feestelijk te ontvangen, want: ‘Normaliter bezorgen maaltijdbezorgers ons een feestje, vandaag worden de rollen omgedraaid,’ aldus de NLVVM.

30 procent stijging

Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal maaltijdbezorgingen met maar liefst 30 procent gestegen. Nooit eerder werden er zoveel bestellingen gedaan en nooit eerder meldden zoveel werkzoekenden zich aan als maaltijdbezorger. In tijden van crisis bezorgden maaltijdbezorgers door heel Nederland - met alle coronamaatregelen van dien – maaltijden aan de deuren.

Rijden met krat

De veranderingen aan de deur als gevolg van coronamaatregelen waren er. Om de gezondheid van klanten te waarborgen, houden bezorgers nu afstand tijdens de bezorging, desinfecteren zij de handen voor vertrek en vinden betalingen online of contactloos plaats. Bovendien moesten de bezorgers in het begin van de crisis een krat meenemen om de bestellingen op te plaatsen, zodat de klanten de maaltijd zelf konden pakken.

Minder overvallen

De veranderingen door de coronamaatregelen leverden niet alleen nadelen op. Tom Filippini, tijdelijk voorzitter van de NLVVM en oprichter van Taco Mundo: ‘’Opvallend was dat er geen overvallen meer zijn geweest op maaltijdbezorgers, omdat alle bestellingen digitaal betaald dienden te worden en bezorgers daardoor geen contant geld meer op zak hadden.” Bovendien werden meer bestellingen rechtstreeks, via de eigen website, gedaan en nam de gemiddelde besteding per bestelling toe, omdat er tijdens de lockdown voor meer personen thuis eten werd besteld.

NLVVM

De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers is een initiatief van Domino’s Pizza, De Beren bezorgrestaurants, Spare Rib Express, Taco Mundo & New York Pizza. Inmiddels hebben zich meerdere keten bij het initiatief aangesloten. De belangrijkste doelstelling van de vereniging is het behartigen van de belangen van de bedrijven werkzaam in de branche. Grofweg zijn dat 1.000 aangesloten bedrijven met 10.000 medewerkers. Daarnaast zet de NLVVM zich in voor professionalisering van deelnemende ketens. De Dag van de Maaltijdbezorger 2020 op donderdag 24 september is een van de activiteiten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

NLVVM viert 7e editie Dag van de Maaltijdbezorger

Maaltijdbezorging - De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) zet zich voor het 7e jaar op rij in voor landelijke waardering van de maaltijdbezorger. Op 21 september - De Dag van de Maaltijdbezorger - zullen de bij de NLVVM aangesloten formules de maaltijdbezorgers persoonlijk in het zonnetje zetten.

Lees bericht
SUGO Pizza sluit zich aan bij vereniging van maaltijdbezorgers

Vereniging - SUGO Pizza, speler in de maaltijdbezorgingssector, sluit zich aan bij de Nederlandse Landelijke Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM). De NLVVM vertegenwoordigt meer dan 1200 vestigingen en 30.000 werknemers in de maaltijdbezorgbranche. Hugo Kruijssen gaat de keten binnen de vereniging vertegenwoordigen.

Lees berichtBezorgers in het zonnetje op Dag van de Maaltijdbezorger

Verkiezing – De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) organiseert sinds 2017 iedere derde donderdag van september de ‘Dag van de Maaltijdbezorger’. Hiermee worden de maaltijdbezorgers, die bij de aangesloten formules in dienst zijn, jaarlijks extra in de spotlights gezet. Dit jaar vindt tijdens deze dag de aftrap plaats van de verkiezing van 'Maaltijdbezorger van het Jaar'.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid