Ook Engelstalige koks welkom bij Horeca Academie Amsterdam
Opleiding – In september is de Horeca Academie in Amsterdam niet alleen geopend voor Nederlandstalige koks, maar ook voor Engelstalige koksstudenten. De praktijkgerichte mbo school, die gevestigd is in de Kookfabriek in Amsterdam, start daar met de opleidingen BBL Basiskok mbo niveau 2 en de Engelstalige opleiding Professional Chef level 2.
In januari 2019 werd de Horeca Academie al door SVH benoemd als ambassadeur opleider van de Engelstalige koksopleiding. De Horeca Academie is in maart 2019 met de opleiding Professional Chef gestart in Den Haag en dit is een groot succes. De vakschool voor horeca is de eerste in Nederland die een Engelstalige koksopleiding aanbiedt.
De vraag naar vakbekwame koks vanuit de horecabranche en de vraag naar een koksopleiding in het Engels vanuit veel niet- Nederlandssprekende mensen, heeft ervoor gezorgd dat de Horeca Academie de keuze heeft gemaakt om een niet bekostigd volledig Engelstalig traject te starten. ‘De vraag vanuit de horecabranche is voor ons de leidraad voor de ontwikkeling van nieuwe opleidingen en trainingen. Het is gewoon te gek voor woorden om te zien hoeveel horecabedrijven op zoek zijn naar vakbekwame medewerkers en hoeveel niet-Nederlandstalige potentiele studenten aan de zijlijn staan te springen om opgeleid te worden als kok,’ aldus Antoine Defesche, directeur van de Horeca Academie.
Inmiddels zijn er al twee groepen Engelstalige studenten gestart met hun koksopleiding Professional Chef level 2 aan de Horeca Academie in Den Haag. Zeven van hen behaalden deze maand hun diploma en werken als professionele kok in de branche.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Greendish en SVH bouwen aan duurzamere hospitality
Samenwerking - Greendish en SVH bundelen hun krachten om de online Greendish Academy nieuw leven in te blazen op het platform SVH Horecatalent.
Lees berichtHart voor de Horeca Award uitgereikt aan Frans Hazen
Persoonlijk – Hotelier Frans Hazen heeft de Hart voor de Horeca Award ontvangen uit handen van Ricardo Eshuis, directeur van SVH. De uitreiking vond plaats tijdens de overdracht van de dagelijkse leiding van Grand Hotel De Draak in Bergen op Zoom. Hazen heeft hier 40 jaar de leiding gehad.
Lees bericht‘Meer mensen dan ooit werkzaam in de horeca’
Analyse - Nieuwe cijfers uit de Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector laten zien dat het aantal mensen dat werkzaam is in de horeca een recordhoogte heeft bereikt. Het totaal aantal dienstverbanden komt in 2023 uit op 517.000.
Lees berichtMet Nelson Tanate telt De Librije nu vier SVH Meesters
Meesterproef - Nelson Tanate (33), chef-kok van Restaurant De Librije*** in Zwolle, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. De Librije telt nu vier SVH Meesters.
Lees berichtEerste geslaagden SVH Plant-based chef
Opleiding - De allereerste groep cursisten van de SVH Plant-based chef opleiding in Nederland heeft onlangs hun diploma in ontvangst genomen. Na een intensieve vakopleiding van ruim 35 weken, met de focus op de eiwittransitie, zijn alle bereidingstechnieken van plantaardig koken behandeld. De cursisten hebben geleerd om smaakvolle en voedzame plantaardige gerechten te creëren.
Lees berichtJonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst
Wedstrijd – Deze week zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.
Lees bericht