Ook Engelstalige koks welkom bij Horeca Academie Amsterdam


Foto bij: Severine Meijers

Opleiding – In september is de Horeca Academie in Amsterdam niet alleen geopend voor Nederlandstalige koks, maar ook voor Engelstalige koksstudenten. De praktijkgerichte mbo school, die gevestigd is in de Kookfabriek in Amsterdam, start daar met de opleidingen BBL Basiskok mbo niveau 2 en de Engelstalige opleiding Professional Chef level 2.

In januari 2019 werd de Horeca Academie al door SVH benoemd als ambassadeur opleider van de Engelstalige koksopleiding. De Horeca Academie is in maart 2019 met de opleiding Professional Chef gestart in Den Haag en dit is een groot succes. De vakschool voor horeca is de eerste in Nederland die een Engelstalige koksopleiding aanbiedt.

De vraag naar vakbekwame koks vanuit de horecabranche en de vraag naar een koksopleiding in het Engels vanuit veel niet- Nederlandssprekende mensen, heeft ervoor gezorgd dat de Horeca Academie de keuze heeft gemaakt om een niet bekostigd volledig Engelstalig traject te starten. ‘De vraag vanuit de horecabranche is voor ons de leidraad voor de ontwikkeling van nieuwe opleidingen en trainingen. Het is gewoon te gek voor woorden om te zien hoeveel horecabedrijven op zoek zijn naar vakbekwame medewerkers en hoeveel niet-Nederlandstalige potentiele studenten aan de zijlijn staan te springen om opgeleid te worden als kok,’ aldus Antoine Defesche, directeur van de Horeca Academie.

Inmiddels zijn er al twee groepen Engelstalige studenten gestart met hun koksopleiding Professional Chef level 2 aan de Horeca Academie in Den Haag. Zeven van hen behaalden deze maand hun diploma en werken als professionele kok in de branche.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Pizza Profs organiseert eerste Pizza Inspiratie Event

Event - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Een van de gastsprekers op het event is de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen.

Lees bericht


Politie en SVH gaan diplomafraude horecaportiers aanpakken

Horeca – De Nationale Politie en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zien een buitensporige toename van diplomafraude. Bij controles door de politie blijkt een deel van de horecaportiers te beschikken over vervalste diploma’s. Beide partijen hebben besloten de diplomafroude bij horecaportiers hard aan te pakken.

Lees bericht

’T Noorden wint verkiezing Leukste horecateam van Nederland

Verkiezing – Restaurant ’T Noorden in Aalten heeft de verkiezing gewonnen van het Leukste horecateam van Nederland 2021. De verkiezing is een onderdeel van de Week van de horeca die plaats had tussen 20 en 25 september.  Het horecateam van ’T Noorden werd gekozen uit tientallen inzendingen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid