Ook FEBO gaat voedselverspilling te lijf met Too Good To Go
Formulenieuws – De 23 vestigingen van cafetariaformule FEBO gaan de strijd aan tegen voedselverspilling. Via de Too Good To Go-app kunnen snackliefhebbers Snackboxen bestellen met daarin de dagverse producten van FEBO die de houdbaarheidsdatum naderen, maar nog te lekker zijn om weggegooid te worden.
Het gaat om snacks zoals kroketten, speciaaltjes, grillburgers en kipkrokantjes. FEBO hoopt op die manier haar dagelijks vers geproduceerde snacks aan het einde van de houdbaarheidsdatum te redden van de afvalbak. Er zijn inmiddels als diverse foodketens die met Too Good To Go samenwerken in strijd tegen voedselverspilling.
Positief
Later dit jaar sluiten alle overige FEBO vestigingen zich aan bij Too Good To Go, zo laat de formule weten. De app zet zich in om nog eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. Een missie die perfect past bij de doelstellingen van FEBO. Dennis De Borst, directeur FEBO: “De afgelopen weken hebben we een succesvolle pilot gedraaid in 23 vestigingen. We kregen veel positieve reacties van zowel gasten als FEBO medewerkers. We zien dat het onze medewerkers voldoening geeft om de Snackboxen te maken en we krijgen positieve reacties van onze gasten. Een win-win-win situatie dus.” Julia Fruitema van Too Good To Go over de samenwerking met FEBO: “Het is onwijs gaaf om de inzet van alle vestigingen te zien. Elke FEBO vestigingsmanager mag trots zijn op zijn of haar team en hun bijdrage om voedselverspilling tegen te gaan. We kijken uit naar de volgende stappen in onze samenwerking om de vestigingen in de richting van nog minder derving te begeleiden.”
Bron: FEBO/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
FEBO brengt met Only Friends een ode aan oranje
Actie - FEBO en Only Friends brengen dit jaar samen een ode aan oranje. Om dit oranje jaar te vieren, lanceren de bedrijven net voor Koningsdag een uniek oranje shirt. Het shirt, geïnspireerd door het Nederlands elftal uit de jaren 70, is een eerbetoon aan alle kampioenen, van sporters tot medewerkers.
Lees berichtNu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen
Voedselverspilling – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.
Lees berichtPrijsontwikkeling cafetaria’s in 2024 stabiel
Analyse - Na 2 jaar van substantiële prijsstijgingen is het beeld over de eerste maanden van 2024 nu veel constanter. De prijsstijgingen zoals uit het verleden doen zich nu niet meer zo sterk voor.
Lees berichtFEBO opent vestiging op Schiphol Plaza
Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.
Lees berichtMinder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor
Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...
Lees berichtOrbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered
Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.
Lees bericht