Ook FEBO gaat voedselverspilling te lijf met Too Good To Go


Eerst 23 locaties later gaan alle FEBO-locaties samenwerken met Too Good To Go

Formulenieuws – De 23 vestigingen van cafetariaformule FEBO gaan de strijd aan tegen voedselverspilling.  Via de Too Good To Go-app kunnen snackliefhebbers Snackboxen bestellen met daarin de dagverse producten van FEBO die de houdbaarheidsdatum naderen, maar nog te lekker zijn om weggegooid te worden.

Het gaat om snacks zoals kroketten, speciaaltjes, grillburgers en kipkrokantjes. FEBO hoopt op die manier haar dagelijks vers geproduceerde snacks aan het einde van de houdbaarheidsdatum te redden van de afvalbak. Er zijn inmiddels als diverse foodketens die met Too Good To Go samenwerken in strijd tegen voedselverspilling.

Positief

Later dit jaar sluiten alle overige FEBO vestigingen zich aan bij Too Good To Go, zo laat de formule weten. De app zet zich in om nog eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. Een missie die perfect past bij de doelstellingen van FEBO. Dennis De Borst, directeur FEBO: “De afgelopen weken hebben we een succesvolle pilot gedraaid in 23 vestigingen. We kregen veel positieve reacties van zowel gasten als FEBO medewerkers. We zien dat het onze medewerkers voldoening geeft om de Snackboxen te maken en we krijgen positieve reacties van onze gasten. Een win-win-win situatie dus.” Julia Fruitema van Too Good To Go over de samenwerking met FEBO: “Het is onwijs gaaf om de inzet van alle vestigingen te zien. Elke FEBO vestigingsmanager mag trots zijn op zijn of haar team en hun bijdrage om voedselverspilling tegen te gaan. We kijken uit naar de volgende stappen in onze samenwerking om de vestigingen in de richting van nog minder derving te begeleiden.”

Bron: FEBO/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nederlandse Orbisk wint FoodTech Challenge in Abu Dhabi

Verkiezing  - De Nederlandse start-up Orbisk heeft in Abu Dhabi de FoodTech Challenge gewonnen. Het bedrijf dat met slimme technologie voedselverspilling  in professionele keukens aanpakt, werd samen met drie andere bedrijven tot winnaars uitgeroepen uit een groep van 667 deelnemers uit 79 verschillende landen.

Lees bericht


Bakkersinitiatief circulair brood trekt volop media-aandacht

Duurzaamheid – Het circulaire brood van drie bakkers was al twee maal genomineerd voor de Innovatieprijs van de Horecava, maar afgelopen dagen was het ook nog eens volop in het nieuws. Top Bakkers, een groep van 60 zelfstandige bakkers, heeft zich immers aangesloten bij het initiatief. Afgelopen dagen besteedde het NOS Journaal er aandacht aan, Radio 1, RTLZ en Editie NL. Voedselverspilling is...

Lees bericht

Unilever zet volgende stap tegen voedselverspilling

Voedselverspilling – Too Good To Go en Unilever zetten de volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling. Voortaan is het mogelijk om via de Too Good To Go app een pakket met producten van onder andere Unox, Knorr, Calvé en Conimex thuis te laten bezorgen, direct van de maker naar de consument. Dat betekent ook voor Too Good To Go nieuwe...

Lees bericht

KHN-leden pakken met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand actief geïnformeerd over het tegengaan van voedselverspilling. Door een samenwerking met antiverspillingsplatform Too Good To Go, maakt KHN het voor hun leden heel eenvoudig om zich in te zetten tegen voedselverspilling.

Lees bericht


AH start met Overblijvers tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - Vanaf vandaag kunnen klanten via de AH app in alle Nederlandse Albert Heijn-winkels AH Overblijvers-pakketten reserveren en kopen. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan.

Lees bericht

Landelijke ZERO Food Waste Challenge van start

Voedselverspilling - HAS Hogeschool houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid