Ook Horeca Alliantie steunt #BlackMonday-actie van KHN


Horeca blijft waarschijnlijk toch gesloten, afhalen en bezorgen mag wel

Actie – Maandag 7 december gaat de horeca protesteren op het Malieveld in Den Haag. Met een knipoog naar de drukke verkoopdagen van #BlackFriday zet de horeca de protestactie #BlackMonday in om duidelijk te maken dat de sector meer steun nodig heeft en ook open wil. De actie #BlackMonday wordt ondersteund door de Horeca Alliantie.

Afgelopen week zijn er al gesprekken geweest tussen de horeca en het kabinet over extra steunmaatregelen. Die gesprekken hebben geleid tot een extra steunpakket van enkele honderden miljoenen euro’s, maar volgens diverse regio-afdelingen van KHN is dat pakket slechts een doekje voor het bloeden. Daarom gaat de manifestatie in Den Haag maandag van 12.00 tot 14.00 door.  

De Horeca Alliantie, waarin de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) zijn vertegenwoordigd, steunen de protestdag. Onder het mom van Geen Dreun Maar Steun roepen zij het kabinet op de horecasector maximaal te steunen.

Tijdens de lockdown in het voorjaar heeft de horeca al zijn zakelijke en privé-reserves opgebruikt; daarom is 85% steun waarmee het kabinet donderdag kwam niet voldoende. Het kabinet moet over de brug komen met 100% steun, juist nu er nog volstrekt geen zicht is op heropening van alle cafés, restaurants, lunchrooms, danceclubs, cafetaria’s en andere bedrijven in ons land.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
‘Laat #BlackMonday woensdag een #SunnyWednesday worden’

Demonstraties - ‘Laat #BlackMonday woensdag een #SunnyWednesday worden.’ Deze uitspraak deed Geert Wilders, fractieleider van de PVV, tijdens de protestdemonstratie van maandag in Den Haag, georganiseerd door de Horeca Alliantie. Enkele honderden horecaondernemers demonstreerden op het Malieveld voor meer steun en perspectief voor de horecabedrijven.

Lees berichtHoreca Alliantie gaat op 7 december protesteren in Den Haag

Actie - De Horeca Alliantie wil komende maandag 7 december van 12.00 tot 14.00 uur een protestmanifestatie op het Malieveld in Den Haag organiseren. De inzet van de bijeenkomst is het in stand houden van de steunmaatregelen en vragen om gefaseerde opening van de horeca, met in achtneming van de veiligheidsregels.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid