Ook horeca sportkantines moet voldoen aan nieuwe coronaregels


Sportkantines – Clubhuizen en sportkantines van sportverenigingen zijn net als de normale horeca gehouden aan de nieuwe coronamaatregelen die gisteren zijn ingegaan. Dat is bevestigd door een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Sportverenigingen zijn daarvan meestal niet op de hoogte en hanteren de nieuwe regels ook niet.

Dat betekent dat exploitanten en horecaondernemers de gasten, die de kantine bezoeken voor een drankje of bestelling of gasten die gebruikmaken van het terras, moeten registeren en naar naam en telefoonnummer moeten informeren. Het feit dat het bij een vereniging gaat over reeds registreerde leden is geen aanleiding om af te zien van die registratie, aldus het ministerie. “Er komen ook mensen langs die niet sporten, maar gewoon uit gezelligheid of die naar mensen die sporten komen kijken.” De maatregelen gelden ook voor alle sportkantines, ongeacht of deze gerund worden door vrijwilligers of door een commerciele ondernemer. 

Niemand op de hoogte

Een rondgang langs enkele sportverenigingen maakt duidelijk dat vrijwel niemand op de hoogte is van de geldende regels voor sportkantines. De nieuwe horecamaatregelen die de opmars van het coronavirus moeten tegengaan, zijn vorige week donderdag bekendgemaakt door minister-president Mark Rutte en zijn gisteren in gegaan. Gemeenten en koepelorganisaties van de diverse sportverenigingen zouden de exploitanten op de hoogte hebben moeten gebracht. Maar daarin zijn de partijen blijkbaar nog onvoldoende geslaagd. De gemeente en de veiligheidsregios zijn belast met het handhaven van de regels.

Invoering vraagt tijd

Volgens de woordvoerder van het ministerie van VWS vraagt de invoering van nieuwe maatregelen ook altijd enige tijd. “Maar net als voor de reguliere horeca gelden de nieuwe maatregelen ook voor de horeca in de sportkantines. Ook de overige maatregelen, zoals de onderlinge anderhalve meter afstand en aantal gezamenlijk aan een tafeltje, die in acht moeten worden genomen, gelden voor de sporters in de sportkantine en op het terras.”

Placeren

Volgens woordvoerder Geert Slot van sportkoepel NOC*NSF is het ook niet zo verwonderlijk dat niet alle sportverenigingen op de hoogte zijn van de nieuwe regels. "Dat wordt pas duidelijk met de nieuwe noodverordening, die gisteren bekend is geworden. Daar kunnen verenigen precies zien wat de nieuwe regels zijn." Volgens Slot gebeurt het registreren op vrijwillige basis, maar is het vooral van belang dat naast naam en relefoonnummer ook de placering bekend is, de plek waar iemand heeft gezeten. Vandaar ook de regel dat mensen moeten voor zowel binnen als buiten moeten reserveren.

Volgens NOC*NSF is er dit maal ook geen verschil tussen verenigingen met een commerciele horeca exploitatie en horeca die gerund wordt door vrijwilligers. "Die was er bij de opening van de horeca wel, maar is er nu niet. Beide moeten voldoen aan de regels. Ik ga er ook vanuit dat er straks geen verschil in uitvoering is," aldus Slot.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kabinet draait versoepelingen horeca deels terug

Corona – Het kabinet heeft vrijdagavond een aantal eerdere versoepelingen in de horeca teruggedraaid. Zo moeten de horecabedrijven vanaf zaterdag 10 juli uiterlijk om 24.00 uur dicht en zijn evenementen zonder plaatsing van het bezoek niet meer toegestaan. Bedoeling van de nieuwe maatregelen is de snelle opmars van het aantal coronabesmettingen een halt toe roepen.

Lees bericht


Jumbo gaat samenwerken met Makro in zakelijke markt

Samenwerking - Jumbo Supermarkten en foodservicegroothandel Makro bundelen vanaf deze maand hun krachten om zakelijke klanten van Jumbo beter te kunnen bedienen. Dat laten beide bedrijven maandag weten. Met de samenwerkingsovereenkomst worden bijna duizend artikelen uit het assortiment van Makro aan het zakelijke online winkelkanaal van Jumbo toegevoegd.

Lees bericht

‘Bijna alle horecarestricties vervallen per 26 juni’

Coronamaatregelen - Nu het aantal coronabesmettingen zodanig is gedaald en de vaccinatiegraad op een acceptabel beschermend niveau ligt, acht het kabinet het moment geschikt om vrijwel alle coronamaatregelen te schrappen. Alleen de anderhalve meter blijft overeind en in een aantal gevallen het laten testen vooraf.

Lees bericht

‘Verruiming sneller dan gepland, maar wel een tenzij’

Coronamaatregelen – Het werd al verwacht, maar is altijd fijn als het wordt bevestigd, maar Nederland gaat sneller open dan verwacht. Per 5 juni kan stap 3 worden doorgevoerd en gaat vrijwel alles weer open. Dat is enkele dagen eerdere dan gepland. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Lees bericht


‘Terrassen langer open en doorstroomlocaties open’

Coronamaatregelen – Als de daling verder doorzet in de ziekenhuisopnames dan kunnen er per 19 mei een aantal versoepelingen worden doorgevoerd. Terrassen zouden dan weer langer open kunnen, de doorstroomlocaties mogen hun buitenactiviteiten weer opstarten en sporten voor grotere groepen is dan weer mogelijk.

Lees bericht

Horeca maakt zich op voor opening terrassen

Heropening – Overal in het land waren horecaondernemers afgelopen weekend bezig met het inrichten van de buitenterrassen. En net als bij de heropening vorig jaar hadden vrijwel alle gemeenten toegestaan dat er, in goed overleg, extra ruimte mocht worden ingezet.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid