Oosterlicht Nieuwegein eerste school met concept Super Market


Catering – Het Oosterlicht College in Nieuwegein is de eerste opleiding met het Super Market-concept van Level up – advies & catering. Het cateringconcept is speciaal ontwikkeld voor voortgezet onderwijsscholen. Een tweede locatie opent nog deze maand in Vianen.

Super Market is een nieuwe kantineconcept van Level up – advies & catering voor voortgezet onderwijsscholen. Het cateringconcept is een knipoog naar de supermarkt, omdat jongeren de supermarkt kennen als alternatief voor hun eigen schoolkantine. Om de aantrekkingskracht verder te versterken is de Super Market in comic-stijl vormgegeven, gecombineerd met hout en gerecyclede materialen. Als gevolg van de coronamaatregelen zijn scholen weliswaar op dit moment dicht, maar zodra scholen weer open, kunnen ook de leerlingen gebruik maken van het nieuwe kantineconcept.

Gezond en eerlijk

Het aanbod in Super Market past in een gezond aanbod en kent ook een ruim assortiment ‘eerlijke’ producten. Alle verse producten zoveel mogelijk zichtbaar neergelegd waardoor de presentatie de uitstraling krijgt van een ambachtelijke marktkraam. Level up hanteert voor het assortiment de adviezen van het Voedingscentrum en gaat voor een aanbod dat voldoet aan de richtlijnen voor De Gezonde Schoolkantine. De cateraar kiest in overleg met het schoolbestuur voor een aanbod dat minimaal voldoet aan niveau zilver. De Gezonde Schoolkantine hanteert drie classificaties, te weten brons, zilver en goud, afhankelijk van het percentage gezonde producten in het assortiment en de wijze van presenteren van die producten. Daarnaast speelt het cateringconcept in op een duurzame samenleving, door duurzame verpakkingsmaterialen te gebruiken en voedselverspilling tegen te gaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht

Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht


FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid