Oosterlicht Nieuwegein eerste school met concept Super Market


Catering – Het Oosterlicht College in Nieuwegein is de eerste opleiding met het Super Market-concept van Level up – advies & catering. Het cateringconcept is speciaal ontwikkeld voor voortgezet onderwijsscholen. Een tweede locatie opent nog deze maand in Vianen.

Super Market is een nieuwe kantineconcept van Level up – advies & catering voor voortgezet onderwijsscholen. Het cateringconcept is een knipoog naar de supermarkt, omdat jongeren de supermarkt kennen als alternatief voor hun eigen schoolkantine. Om de aantrekkingskracht verder te versterken is de Super Market in comic-stijl vormgegeven, gecombineerd met hout en gerecyclede materialen. Als gevolg van de coronamaatregelen zijn scholen weliswaar op dit moment dicht, maar zodra scholen weer open, kunnen ook de leerlingen gebruik maken van het nieuwe kantineconcept.

Gezond en eerlijk

Het aanbod in Super Market past in een gezond aanbod en kent ook een ruim assortiment ‘eerlijke’ producten. Alle verse producten zoveel mogelijk zichtbaar neergelegd waardoor de presentatie de uitstraling krijgt van een ambachtelijke marktkraam. Level up hanteert voor het assortiment de adviezen van het Voedingscentrum en gaat voor een aanbod dat voldoet aan de richtlijnen voor De Gezonde Schoolkantine. De cateraar kiest in overleg met het schoolbestuur voor een aanbod dat minimaal voldoet aan niveau zilver. De Gezonde Schoolkantine hanteert drie classificaties, te weten brons, zilver en goud, afhankelijk van het percentage gezonde producten in het assortiment en de wijze van presenteren van die producten. Daarnaast speelt het cateringconcept in op een duurzame samenleving, door duurzame verpakkingsmaterialen te gebruiken en voedselverspilling tegen te gaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Join Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht


Fors verlies van banen verwacht in facilitaire sector

Catering – Geert van de Laar verwacht als voorzitter van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag (Code VM) een fors verlies van banen in de facilitaire sector. De facilitaire sector (branches beveiliging, catering, projectverhuizing, schoonmaak, samen goed voor € 8,7 miljard omzet) kent meer dan 250.000 medewerkers.

Lees bericht


Markies en Summa College zetten stappen in verduurzaming schoolkantines

Schoolcatering – Een duurzaam en gezond voedselaanbod, intensief hergebruik van overgebleven producten en het doneren van reststromen aan stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit zijn enkele opvallende ingrediënten van de samenwerking van het Summa College en Markies Catering bij de exploitatie van schoolkantines, die in september ingaat.

Lees berichtVitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam

Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden,...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid