Oosterlicht Nieuwegein eerste school met concept Super Market


Catering – Het Oosterlicht College in Nieuwegein is de eerste opleiding met het Super Market-concept van Level up – advies & catering. Het cateringconcept is speciaal ontwikkeld voor voortgezet onderwijsscholen. Een tweede locatie opent nog deze maand in Vianen.

Super Market is een nieuwe kantineconcept van Level up – advies & catering voor voortgezet onderwijsscholen. Het cateringconcept is een knipoog naar de supermarkt, omdat jongeren de supermarkt kennen als alternatief voor hun eigen schoolkantine. Om de aantrekkingskracht verder te versterken is de Super Market in comic-stijl vormgegeven, gecombineerd met hout en gerecyclede materialen. Als gevolg van de coronamaatregelen zijn scholen weliswaar op dit moment dicht, maar zodra scholen weer open, kunnen ook de leerlingen gebruik maken van het nieuwe kantineconcept.

Gezond en eerlijk

Het aanbod in Super Market past in een gezond aanbod en kent ook een ruim assortiment ‘eerlijke’ producten. Alle verse producten zoveel mogelijk zichtbaar neergelegd waardoor de presentatie de uitstraling krijgt van een ambachtelijke marktkraam. Level up hanteert voor het assortiment de adviezen van het Voedingscentrum en gaat voor een aanbod dat voldoet aan de richtlijnen voor De Gezonde Schoolkantine. De cateraar kiest in overleg met het schoolbestuur voor een aanbod dat minimaal voldoet aan niveau zilver. De Gezonde Schoolkantine hanteert drie classificaties, te weten brons, zilver en goud, afhankelijk van het percentage gezonde producten in het assortiment en de wijze van presenteren van die producten. Daarnaast speelt het cateringconcept in op een duurzame samenleving, door duurzame verpakkingsmaterialen te gebruiken en voedselverspilling tegen te gaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Rene Bos verschuift met Bram Stolk van schoolcateraar naar softwarebedrijf

Vending - Niet de frisdrank- of snackautomaat is mogelijk aan een volgende generatie toe, maar het betaalsysteem en de wijze waarop de vendingmachine met klanten communiceert. Dat is wat directeur Rene Bos van cateringbedrijf Scoolcompany dacht alvorens aan de slag te gaan met een aantal softwarepartners voor een nieuwe betaal- en bestelsoftware, voor zowel de counter- als vendingverkoop.

Lees bericht


Bestel- & betaalapp rukt op in bedrijfsrestaurants Sodexo

Catering - In rap tempo worden in de bedrijfsrestaurants die Sodexo runt bij haar klanten de bestel- & betaalapps omarmd, zo laat het bedrijf weten. Corona zorgt voor een aanzienlijke versnelling in het gebruik van deze app en voorkomt op die manier rijen bij de kassa. De app heeft nu ook een Scan & Go-functie, waardoor er nog meer mogelijkheden ontstaan.

Lees bericht


Aantal bezoeken buitenshuis nog boven niveaus eerste lockdown

Analyse – De Horeca – inclusief de segmenten  fastservice, vervoer en catering - liggen tezamen -38% lager in P11 (week 41 tot en met  week 44),  in vergelijking met de zelfde periode in voorgaande jaren. Cumulatief gezien tot en met periode P11 is dit -33%. In p4 en P5 lag dit gemiddeld op -56%.

Lees berichtLevel up lanceert schoolcateringconcept ‘Super Market’

Catering - Super Market is een nieuwe kantineconcept van Level up – advies & catering dat speciaal is ontwikkeld voor voortgezet onderwijsscholen. Het cateringconcept is een knipoog naar de supermarkt, volgens de cateraar, omdat deze een grote aantrekkingskracht heeft op jongeren. Om die aantrekkingskracht te versterken is Super Market ook nog eens in comic-stijl vormgegeven, omdat dat jongeren aanspreekt.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid