Oostwegel Collection en Brand lanceren Heritage Blond


V.l.n.r.: Jop Wilms (Brand), Ineke van de Laak (Kruisherenhotel Maastricht), biersommelier Kim van den Bongard (Oostwegel), Meredith Stark (Oostwegel), Camille Oostwegel (Oostwegel Collection), Martijn Wijnhoven (Brand) en meesterbrouwer Nils Reichhardt (Microbrouwerij Brand)

Actie – De twee Limburgse bedrijven, Oostwegel Collection en Brand, hebben de handen ineen geslagen en zijn een eigen bier gaan brouwen. Het bier is een eerbetoon aan Limburgs ambacht en erfgoed en draagt de Heritage Blond.

Het bier verwijst naar de jarenlange samenwerking tussen Oostwegel Collection en Brand, die inmiddels al ruim 40 jaar bestaat. Het frisse bier is vanaf 30 juni exclusief als tapbier verkrijgbaar in de vier huizen van Oostwegel Collection: Kruisherenhotel Maastricht, Château St. Gerlach, Château Neercanne en Winselerhof.

De samenwerking tussen beide bedrijven startte bij de oprichting van Oostwegel Collection in 1980 door Camille Oostwegel sr. Sindsdien zijn de Limburgse ondernemingen nauw met elkaar verbonden en delen ze een grote waardering voor cultureel erfgoed. Heritage Blond heeft dan ook een sterke lokale signatuur, en bevat onder andere appelsap gemaakt van appels uit de boomgaard op Château St. Gerlach. Het bier wordt gebrouwen in de microbrouwerij van Brand in het Limburgse Wijlre.

Heritage Blond past in een reeks van bijzondere samenwerkingen tussen Brand en regionale partijen, zoals het recent gelanceerde roze witbiertje speciaal voor Pinkpop 2024.

Bron: Brand/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ineke van de Laak nieuwe directeur Kruisherenhotel Maastricht

Benoeming - Ineke van de Laak (55) is eind 2023 gestart als nieuwe directeur/gastvrouw van Kruisherenhotel Maastricht. Van de Laak was hiervoor werkzaam bij het Amstel Hotel in Amsterdam. In haar nieuwe functie richt ze zich op het verder perfectioneren van de gastbeleving van het 5-sterren designhotel in de binnenstad van Maastricht.

Lees berichtPinkpop krijgt eigen bier van nieuw brouwhuis Brand

Brouwerij – Flexibel inspelen op de markt voor speciaalbieren wil brouwerij Brand en met de opening van het nieuwe brouwhuis gaat het merk hiermee gelijk aan de slag. Zo krijgt muziekfestival Pinkpop een eigen bier en komt Brand Imperator, het oudste speciaalbier van Nederland, weer terug op de markt.

Lees bericht
Thuisbrouwer Piet Reniers toont zijn eigen gebrouwen Brand- speciaalbier

Bier – De Eindhovenaar Piet Reniers, winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd, heeft vrijdagavond de presentatie van zijn eigen gebrouwen Brand speciaalbier in Loods 61 in Eindhoven feestelijk gevierd. De Limited Edition Brand Premium Winter is vanaf nu verkrijgbaar in de horeca. Thuisbrouwer Piet Reniers heeft in mei de 8e editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd in Wijlre gewonnen. Hij versloeg maar liefst 318 thuisbrouwers....

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid