‘Opnieuw dreun voor de horeca, ondernemers woedend’


De advertentie van KHN in een aantal dagbladen

Coronamaatregelen - De berichten die in de media verschijnen over de verplichte dagelijkse sluiting van de horeca om 19.00 uur leiden tot veel woede bij horecaondernemers. Dat laat althans de Horeca Alliantie weten. Ook Koninklijke Horeca Nederland KHN) riep vandaag in paginagrote krantenadvertenties het kabinet op de horeca niet het kind van de rekening te laten zijn bij het nemen van nieuwe coronamaatregelen.

“De horeca is sinds de uitbraak van de coronacrisis steeds de eerste sector die beperkende maatregelen krijgt opgelegd, terwijl maar een klein percentage van de besmettingen te herleiden is naar de horeca”, zegt de Horeca Alliantie vrijdag in een reactie op de voorgenomen kabinetsmaatregelen. Die beperkende maatregelen voor de horeca zouden noodzakelijk om de oplopende coronabesmettingen te beteugelen. De verwachte maatregelen zouden niet alleen financieel, maar ook mentaal een grote klap zijn, aldus de Horeca Alliantie. KHN vindt de voorgenomen maatregelen vooral onterecht omdat de horeca door het RIVM niet gezien wordt als belangrijke besmettingsbron. In slechts 2,9 procent van de gevallen is de besmetting te herleiding tot een bezoek aan de horeca als de inhoud van de boodschap van KHN.

Alternatief voorstel

De Horeca Alliantie, een samenwerking van de belangenorganisaties VCHO, ProFri en NHG, roept naar aanleiding van de berichtgeving in de media het kabinet op de beoogde sluitingstijd van 19.00 uur te herzien. Als deze maatregel echt noodzakelijk wordt geacht om het aantal besmettingen te beperken en de zorg te ontlasten, stelt de Horeca Alliantie voor om de deuren om 19.00 uur te sluiten voor nieuwe gasten, maar de aanwezige gasten de mogelijkheid te bieden om tot 21.00 uur te verblijven. Dit alternatieve voorstel is naar diverse betrokken bewindslieden gestuurd en zal tijdens het reguliere overleg vanmiddag met demissionaire ministers Grapperhaus en Blok op tafel worden gelegd.

Steun

Demissionair premier Mark Rutte maakt de nieuwe maatregelen bekend tijdens een persconferentie op vrijdag 12 november om 19.00 uur. Als blijkt dat de horeca inderdaad dagelijks om 19.00 uur moet sluiten, zal de Horeca Alliantie pleiten voor 100 procent financiële steun voor de getroffen ondernemers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Geniet & Geef-actie levert ruim halve ton op voor KiKa

Actie - De jaarlijkse actie Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, heeft meer dan een halve ton opgeleverd. De gerealiseerde €50.171 komt volledig ten goede komt aan Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) en is bestemd voor vernieuwend onderzoek en verschillende activiteiten op het gebied van kinderkanker.

Lees bericht
Foodsector in 2021 terug op niveau, forse groei in 2022

Analyse – De omzet van de Nederlandse foodsector is dit jaar vrijwel geheel teruggeveerd tot het niveau van voor de coronapandemie. Dat concludeert het FoodService Instituut Nederland (FSIN), het kennisinstituut voor de foodservicesector. Het FSIN ziet het herstel véél sneller gaan dan eerder verwacht, maar ziet wel verschillen per segmenten. Dat blijkt uit cijfers van de bedrijfstak, die vandaag worden...

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid