‘Opnieuw dreun voor de horeca, ondernemers woedend’


KHN heeft diverse keren aangedrongen op heropening van de horeca, en geeft daarbij aan dat het veilig kan

Coronamaatregelen - De berichten die in de media verschijnen over de verplichte dagelijkse sluiting van de horeca om 19.00 uur leiden tot veel woede bij horecaondernemers. Dat laat althans de Horeca Alliantie weten. Ook Koninklijke Horeca Nederland KHN) riep vandaag in paginagrote krantenadvertenties het kabinet op de horeca niet het kind van de rekening te laten zijn bij het nemen van nieuwe coronamaatregelen.

“De horeca is sinds de uitbraak van de coronacrisis steeds de eerste sector die beperkende maatregelen krijgt opgelegd, terwijl maar een klein percentage van de besmettingen te herleiden is naar de horeca”, zegt de Horeca Alliantie vrijdag in een reactie op de voorgenomen kabinetsmaatregelen. Die beperkende maatregelen voor de horeca zouden noodzakelijk om de oplopende coronabesmettingen te beteugelen. De verwachte maatregelen zouden niet alleen financieel, maar ook mentaal een grote klap zijn, aldus de Horeca Alliantie. KHN vindt de voorgenomen maatregelen vooral onterecht omdat de horeca door het RIVM niet gezien wordt als belangrijke besmettingsbron. In slechts 2,9 procent van de gevallen is de besmetting te herleiding tot een bezoek aan de horeca als de inhoud van de boodschap van KHN.

Alternatief voorstel

De Horeca Alliantie, een samenwerking van de belangenorganisaties VCHO, ProFri en NHG, roept naar aanleiding van de berichtgeving in de media het kabinet op de beoogde sluitingstijd van 19.00 uur te herzien. Als deze maatregel echt noodzakelijk wordt geacht om het aantal besmettingen te beperken en de zorg te ontlasten, stelt de Horeca Alliantie voor om de deuren om 19.00 uur te sluiten voor nieuwe gasten, maar de aanwezige gasten de mogelijkheid te bieden om tot 21.00 uur te verblijven. Dit alternatieve voorstel is naar diverse betrokken bewindslieden gestuurd en zal tijdens het reguliere overleg vanmiddag met demissionaire ministers Grapperhaus en Blok op tafel worden gelegd.

Steun

Demissionair premier Mark Rutte maakt de nieuwe maatregelen bekend tijdens een persconferentie op vrijdag 12 november om 19.00 uur. Als blijkt dat de horeca inderdaad dagelijks om 19.00 uur moet sluiten, zal de Horeca Alliantie pleiten voor 100 procent financiële steun voor de getroffen ondernemers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Keurmerk Goed Gefrituurd voor Lekkerrr en De Daltons

Erkenning - Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein mag het bijbehorende keurmerkschildje nu uitdragen. Net als Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen.

Lees bericht


Bijna twee derde Nederlanders vindt uit eten gaan te duur

Analyse – Bijna twee derde van de Nederlanders vindt uit eten gaan te duur geworden. Jongeren kiezen daarom vaker voor een alternatief om uit eten te gaan, zoals het laten bezorgen van een maaltijd, of zelf koken. Dat meldt het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een analyse van de markt.

Lees bericht

KHN: ‘TEK-regeling moet toegankelijker worden’

Actie – De TEK-regeling voor horecaondernemers moet verbeteren en de toetredingsdrempels voor bedrijven moeten fors omlaag. Dat is de mening van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) omdat zij zien dat veel ondernemers de hogere kosten niet kunnen doorberekenen aan de gast.

Lees bericht

ProFri biedt samen met NHN vaste energieprijzen aan

Energiecontract - Vakvereniging ProFri bood samen met haar energiepartner COMCAM al eerder dit jaar leden energiebundels aan tegen lage tarieven. Met Nieuwe Horeca Nederland (NHN) zet ProFri nu een tandje bij. Naast frituurzaken kunnen ook andere bedrijven aanhaken bij de najaarsbundel. De prijzen voor 2023 en 2024 leveren ondernemers veelal blije gezichten op, volgens ProFri.

Lees bericht


ING: Horeca laat gematigd positief beeld zien in 2023

Analyse - De horeca maakt dit jaar een grote inhaalslag met een verwachte volumegroei van rond de 30%. Desondanks is de horeca eind 2022 qua volume nog altijd niet terug op het pre-coronaniveau van eind 2019. De vooruitzichten voor de sector voor 2023 zijn gematigd positief met een volumegroei van circa 5%.

Lees bericht

KHN-leden pakken met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand actief geïnformeerd over het tegengaan van voedselverspilling. Door een samenwerking met antiverspillingsplatform Too Good To Go, maakt KHN het voor hun leden heel eenvoudig om zich in te zetten tegen voedselverspilling.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid