Oranjefans bestellen burgers, patat, poke bowls en pizza


Fastfood is populair bij de bestellingen tijdens de EK-voetbalwedstrijden, maar toch ook de pokébowl

Analyse - Nederlandse voetbalfans bestellen massaal burgers, patat, poke bowls en pizza voor, tijdens en na de wedstrijden van Oranje. Dat blijkt uit de bestelgegevens  van Uber Eats. Nederlandse voelbalkijkers bestellen daarmee vaker voor fastfood dan veel andere Europeanen.

Bezorgdienst Uber Eats zette op een rijtje wat er zoal door Nederlanders wordt besteld voor, tijdens en na de wedstrijden?

- Voor de wedstrijden zijn het, zoals gezegd, met name hamburgers, patat en andere snacks van fastfoodzaken populair;

- Tijdens de wedstrijd komen de gezondere gerechten tevoorschijn zoals poke bowls. Maar het is niet alleen gezond, ook het aantal bestelde voetbalbuckets met snacks stijgt tijdens de wedstrijd; 

- Na de wedstrijd komen de pizza’s op tafel, met de double pepperoni als meest populaire. Toch worden ook de burgers, patat en andere snacks ok na de wedstrijd vrolijk door besteld.

Uber Eats heeft deze bestellingen ook vergeleken met hoe er besteld wordt in andere landen die aan het EK meedoen:

- Poolse fans blijken de gezondste maaltijden, met het hoogste percentage salades en andere gezonde gerechten te bestellen. Buurland Duitsland volgt verrassend  als nummer twee, gevolgd door Portugal. De schnitzels en braadworsten blijken in Duitsland tijdens de wedstrijden toch minder populair te zijn

- Spanjaarden zijn het meest te vergelijken met Nederlanders. Ook zij geven de voorkeur aan fastfood maaltijden en bestelden vaak hamburgers. Ze lopen daarmee ver voor op Zwitsers en Fransen.

- Als het gaat om het aantal alcoholische bestellingen, zijn de Engelsen en Schotten koploper, gevolgd door de Fransen. En ook Nederland is op deze lijst op plek vier terug te vinden. Traditioneel is er vooral veel bier besteld.

Langste rit

Omdat Uber Eats niet alleen bestellingen doet, maar ook ritten verzorgt, kon het bedrijf ook daarover iets melden tijdens de EK-wedstrijden. Zo werd het hoogste percentage nachtritten gemaakt door Portugezen, op de voet gevolgd door Kroaten. Spanjaarden en Oekraïners daarentegen lijken hun dag juist vroeg te beginnen. ER zijn ook mensen die een wedstrijd bezoeken met een ‘Uber’. Zo blijkt een Georgische fan de langste rit te hebben gemaakt. Hij werd van Keulen naar Hamburg gebracht, waarschijnlijk voor de wedstrijd Georgië tegen Tsjechië. De chauffeur had ongeveer vijf en een half uur nodig om de 435 kilometer af te leggen.

Bron: Uber Eats/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bierconsumptie horeca daalt eerste zes maanden met 1,9%

Analyse – Over de eerste zes maanden van dit jaar is de bierverkoop in ons land met iets meer dan 5 procent gedaald. Een daling van 1,9% deed zich voor bij de horeca. Bij de supermarkten was de daling met 6,6% nog groter. Opvallend was ook de forse daling in alcoholvrije bieren.

Lees bericht


Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht

Cafetaria-omzet stijgt nauwelijks in januari 2024

Analyse - 2024 is voorzichtig uit de startblokken gekomen voor de cafetariasector; de omzet kwam dit jaar met 0,4% iets hoger uit vergeleken met januari 2023. Vermeld moet worden dat januari 2023 een zeer goede maand was ten opzichte van januari 2022 met een plus van 13,9%. Dat blijkt uit de analyse die Rien de Koning heeft gedaan op basis van alle transacties van het horecaplatform...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid