Organisaties doen beroep op horeca om regels na te leven


Horecaondernemers moeten heropeningsregels strikt naleven

Oproep – Houd je aan de regels, die dringende oproep doen de Horeca Alliantie en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) aan alle horecaondernemers. De heropening kan alleen succesvol zijn als iedereen zich aan de regels houdt.

De beide belangenorganisaties komen met het dringende verzoek na overleg met minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Beide partijen hebben de ministers beloofd er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de achterban de regels naleeft.

De Horeca Alliantie en Koninklijke Horeca Nederland hebben maandagavond laat nog overleg gehad met de ministers. De belofte van de brancheorganisaties was een voorwaarde voor de versoepelingen die het kabinet naar alle waarschijnlijkheid vanavond bekend zal maken. "Om vandaag het definitieve besluit te kunnen nemen, was die toezegging van ons nodig", zegt Frans van Rooij namens de Horeca Alliantie. 

De Horeca Alliantie en KHN doen daarom een dringende oproep aan heel de horeca om de voorwaarden voor heropening te respecteren, na te leven, te controleren en zo nodig te handhaven. Van Rooij van de Horeca Alliantie: "Anders lijden straks de goeden onder de kwaden. Als de komende weken het onvoldoende naleven van de maatregelen het straatbeeld is, dan zal dat gevolgen hebben bij het volgende weegmoment."

Dit zijn de verwachte regels bij de heropening van de horeca:

- De horeca mag open van 05.00 tot 22.00 uur (afhalen en bezorgen blijft na sluitingstijd toegestaan);

- Gasten moeten in het bezit zijn van het Corona Toegangsbewijs (CTB) en dit moet gecontroleerd worden bij binnenkomst;

- Verplichte placering, waarbij de afstand tussen de verschillende tafels 1,5 meter moet zijn;

- Mondkapje is verplicht voor iedereen die niet aan tafel zit.

Het volgende weegmoment zal over drie weken plaatsvinden. Het kabinet is voornemens om dan eerst de maatregelen voor het thuisbezoek en het thuiswerkadvies te versoepelen. Daarna wordt er pas naar andere versoepelingen gekeken.

De Horeca Alliantie zorgt zo snel mogelijk voor een aangepast protocol, die weer te vinden zal zijn op veiliguitindehoreca.nl.

Bron: Horeca Alliantie/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsGroeiende zorgen over voldoende horecapersoneel

Onderzoek  - Horecaondernemers hebben grote zorgen over personeelskrapte. Zeker met de lange weekenden met Hemelvaart en Pinksteren voor de deur, vragen horecaondernemers zich af of ze hun gasten wel op de juiste manier kunnen ontvangen door het personeelsprobleem in de sector, maar inzet techniek wordt nog niet gezien als oplossing. Dat laat onderzoek van GROUP7 Professional Community zien.

Lees bericht

Vakbeurs euvend & coffeena 2022 gaat niet door

Vakbeurzen - De Internationale Vakbeurs voor Vending & Office Coffee Service die gepland staat voor 27 tot en met 29 oktober, euvend & coffeena 2022, gaat dit jaar niet door. De reden is dat de organisatie niet een volwaardige afspiegeling van de markt voor vending en koffie kan presenteren.

Lees bericht

Diageo lanceert nieuw B2B-kennisplatform DIAGEO One

Platform - Diageo introduceert DIAGEO One, een B2B-ondersteuningsplatform, waar eigenaren van slijterijen en horeca 24 uur per dag terecht kunnen voor onder meer exclusieve trainingsvideo's, recepten, social media materiaal, speciale aanbiedingen, trends updates. Ook het bestellen van Diageo producten via hun reguliere groothandel kan met DIAGO One.

Lees bericht


Platform voor horeca lanceert marktplaats ‘no waste’

Voedselverspilling - TIPPR, het inspiratieplatform voor de horeca,  lanceert een marktplaats met overschotten en imperfecte producten. Op het platform ‘no Waste’ kunnen fabrikanten en groothandelaren producten aanbieden, die zij niet meer kunnen verkopen, maar voor een horecaondernemer tegen een gunstige prijs nog wel geschikt zijn om te gebruiken.

Lees bericht

Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei

Analyse - Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30% tot 35%. Ondanks de forse groei zal de horecasector naar verwachting pas in 2023 volledig zijn hersteld van de coronapandemie. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht horeca van ING Research.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid