Oude Beemster wint met Super Gold Award prestigieuze prijs


Industrie - In Engeland zijn de World Cheese Awards 2013 uitgereikt. De Oude Beemster won één van de meest prestigieuze prijzen ter wereld: De Super Gold Award. De World Cheese Awards vinden jaarlijks plaats in Birmingham en is met 2770 kaas inzendingen uit 34 landen de grootste kaascompetitie ter wereld.  Elk jaar dingen duizenden kazen in een immens foodtheater naar de gunsten van de 220 professionele kaaskeurders. De Oude Beemster werd door de kaasmeesters van grote retailers en culinaire specialisten  als beste beoordeeld. Een mooie erkenning voor de smedigheid en rijke en pittige smaak van de tien maanden gerijpte Beemster. Handmatige bereiding Kaas maken is een ambacht bij Beemster. Zo wordt de wrongel nog steeds secuur en onder toezicht van de kaasmeester in een open bak met de hand geroerd. Ook tijdens het rijpingsproces keurt de kaasmeester regelmatig de kwaliteit. “Voorafgaand aan een wedstrijd keuren we de kazen nog eens extra, en ook dit keer weer met goed gevolg,” laat kaasmeester Pieter ter Beek weten. “maar dat danken wij ook aan de kwaliteit melk, en daar zorgen onze veehouders weer voor”. Melkkwaliteit voor Caring Dairy “Vakmanschap en de melkkwaliteit zijn van groot belang voor de kwaliteit van de kaas” zo zegt directeur CONO Kaasmakers Eric Hulst. De kwaliteit van onze melk is mede zo hoog door de actieve weidegang van onze koeien. Wij garanderen dan ook 100% weidemelk met Beemster. En dat kunnen we doen dankzij het Caring Dairy programma. Het Caring Dairy programma is een uniek duurzaamheidsprogramma, waarbij de keten van koe tot veehouder en van kaasmaken tot aan transport op de meest duurzame wijze tot stand wordt gebracht.” Bron: Cono/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid