‘Overhaast genomen besluit leidt tot tekort van 2500 bezorgers’


Bezorgdienst - Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken, zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Dat stelt vakvereniging Professionele Frituurders (ProFri).

Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan minimaal 16 jaar moeten zijn. De maatregel werd direct – twee dagen na het besluit – op 1 juli ingevoerd. Dit betekent dat frituurspeciaalzaken duizenden maaltijdbezorgers van 15 jaar op straat moeten zetten.

‘Onbehoorlijk bestuur’

Het was bekend dat staatssecretaris Van Ark 16 jaar als minimum leeftijd zou invoeren voor maaltijdbezorging. De Tweede Kamer had hierom eerder dit jaar via een motie gevraagd. De algemene verwachting was evenwel dat invoering nog wel even op zich zou laten wachten, omdat het beleid eerst zou worden voorbereid. Nu bedrijven zo weinig tijd hebben gehad, spreekt ProFri-directeur Frans van Rooij in dit kader van ‘onbehoorlijk bestuur’. De streefdatum van 1 juli wordt weliswaar ergens in de beleidsbrief genoemd, maar je kunt niet verwachten dat ondernemers die stukken kennen, aldus de kritiek.

Vakantiebaan

ProFri heeft deze week vergeefs bij de staatssecretaris aangedrongen op een overgangstermijn van tenminste drie maanden, tot 1 oktober aanstaande, maar dit voorstel is van de hand gewezen. Volgens ProFri hebben al veel ondernemers afspraken gemaakt met 15-jarige bezorgers als vakantiebaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cafetariaomzet groeit in februari met 2,4%

Cafetaria – De omzetten in de cafetariasector zijn in januari en februari dit jaar enigszins toegenomen ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar, met 2,8% in totaal. In de maand februari nam de omzet met 2,4% toe in vergelijking met dezelfde maand in 2023.

Lees bericht


ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht

Foodsector blij met uitblijven strenge controle verpakkingsregels

Politiek – CBL en branchevereniging ProFri voor professionele frituurders zijn blij met de uitspraak van demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over het in de ijskast zetten van de controles op de nieuwe verpakkingsregels. Zij heeft besloten dat deze weliswaar blijven, maar dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ze niet streng gaat controleren. Ook het...

Lees bericht

Frans van Rooij vertrekt als directeur ProFri

Persoonlijk – Frans van Rooij, directeur van branchevereniging ProFri, heeft tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging voor professionele frituurders, bekendgemaakt dat hij al zijn functies neerlegt. Een opvolger is nog niet gevonden.

Lees bericht



ProFri haalt met Rational 50-ste partner binnen

Cafetaria – Vakvereniging ProFri haalde onlangs met Rational de vijftigste partner binnen. ProFri-directeur Frans van Rooij ziet de mijlpaal als signaal dat er steeds meer herkenning en erkenning komt voor de inzet die de vereniging levert voor de frituurbranche.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid