‘Overhaast genomen besluit leidt tot tekort van 2500 bezorgers’


Bezorgdienst - Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken, zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Dat stelt vakvereniging Professionele Frituurders (ProFri).

Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan minimaal 16 jaar moeten zijn. De maatregel werd direct – twee dagen na het besluit – op 1 juli ingevoerd. Dit betekent dat frituurspeciaalzaken duizenden maaltijdbezorgers van 15 jaar op straat moeten zetten.

‘Onbehoorlijk bestuur’

Het was bekend dat staatssecretaris Van Ark 16 jaar als minimum leeftijd zou invoeren voor maaltijdbezorging. De Tweede Kamer had hierom eerder dit jaar via een motie gevraagd. De algemene verwachting was evenwel dat invoering nog wel even op zich zou laten wachten, omdat het beleid eerst zou worden voorbereid. Nu bedrijven zo weinig tijd hebben gehad, spreekt ProFri-directeur Frans van Rooij in dit kader van ‘onbehoorlijk bestuur’. De streefdatum van 1 juli wordt weliswaar ergens in de beleidsbrief genoemd, maar je kunt niet verwachten dat ondernemers die stukken kennen, aldus de kritiek.

Vakantiebaan

ProFri heeft deze week vergeefs bij de staatssecretaris aangedrongen op een overgangstermijn van tenminste drie maanden, tot 1 oktober aanstaande, maar dit voorstel is van de hand gewezen. Volgens ProFri hebben al veel ondernemers afspraken gemaakt met 15-jarige bezorgers als vakantiebaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Restaria roept formules op tot vereniging bij ProFri

Cafetaria – “De cafetariabranche moet gezamenlijk de handschoen oppakken om de sector toekomstbestendig te maken,” dat zegt Hans van Ballegooijen, formulemanager van Restaria. De formule verlengde het collectieve lidmaatschap bij de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en roept andere formules op Restaria te volgen.

Lees bericht


ProFri Keurmerk voor Snackpoint De Passage in Wolvega

Cafetaria – ProFri-bestuurslid Marcel van Veen heeft onlangs het Goed Gefrituurd Keurmerk uitgereikt van de vakvereniging aan zijn collega Menno de Koe van Snackpoint de Passage in het Friese Wolvega. ProFri was in De Koe’s bedrijf te gast vanwege een regionale ledenbijeenkomst.

Lees bericht

ProFri luidt noodklok over hoge energierekening frituurders

Cafetaria - De frituurbranche luidt de noodklok vanwege de hoge energiekosten, die door de oorlog in Oekraïne nog verder stijgen. “De rekening is inmiddels onbetaalbaar geworden waardoor veel ondernemers in de problemen komen,” laat de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) weten. De vereniging roept het Ministerie van Economische Zaken daarom op met steunmaatregelen te komen.

Lees bericht
Horeca vraagt in spoedoverleg nogmaals om versoepelingen

Actie - Brancheorganisaties in de horeca hebben tijdens een spoedoverleg met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens grote zorgen geuit over de situatie die nu ontstaat in de samenleving. Horecaondernemers zijn woedend dat de maatregelen voor onder meer winkels waarschijnlijk worden versoepeld, maar voor horeca niet.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid