Overname HEMA bijna afgerond, Saskia Egas Reparaz nieuwe CEO


Overname – De officiële afronding van de HEMA door investeringsbedrijf Parcom en het investeringsbedrijf van de familie Van Eerd, Mississippi Ventures, wordt verwacht in de week van 1 februari. Na de benodigde goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zal de huidige CEO Tjeerd Jegen aftreden. Saskia Egas Reparaz zal hem opvolgen. Tevens krijgt HEMA een nieuwe Raad van Commissarissen.

De Ondernemingsraad van HEMA heeft al goedkeuring gegeven over de voorgestelde kapitaalstructuur. Een dezer dagen wordt ook het definitieve besluit van de Europese Commissie verwacht. Vanaf dat moment is voldaan aan alle noodzakelijke voorwaarden voor de transactie met HEMA, zo laat het warenhuis weten.

Met de komst van de nieuwe eigenaren en de vermindering van de schuldenlast krijgt het bedrijf weer ruimte om te groeien. Reden voor de huidige topman Tjeerd Jegen dit moment te kiezen om die nieuwe groeifase over te laten aan Saskia Egas Reparaz. Zij is afkomstig van Ahold Delhaize, waar zij op dit moment de functie van CEO van drogisterijketen Etos bekleedt en lid is van het Europese leadershipteam van Ahold Delhaize. Jegen heeft HEMA de afgelopen zes jaar door een woelige periode heengeleid.

Raad van Commissarissen

Pieter Haas zal bij HEMA worden benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC). Eerder werkte Haas ruim 18 jaar bij MediaMarktSaturn en Metro, waarvan 5 jaar als CEO MediaMarktSaturn. Hij neemt binnen de RvC de voorzittersrol over van Wilco Jiskoot die, net als huidig commissaris Ronald van de Vis, als lid van de RvC bij Hema betrokken zal blijven. Daarnaast zullen namens de nieuwe aandeelhouders Ton van Veen (Mississippi Ventures) en Bas Becks (Parcom) zitting nemen in de RvC.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Hema komt met éénpersoonsrookworst

Introductie – Warenhuis Hema komt met een éénpersoonsrookworst van 100 gram. De mini rookworst heeft dezelfde receptuur als de gewone rookworst en is binnen nu en twee weken verkrijgbaar bij alle Hema-vestigingen.

Lees bericht

Introductie weiderund bij Jumbo dient ‘dubbeldoel’

Supermarkt - Jumbo introduceert als eerste Nederlandse supermarktketen een assortiment rundvleesproducten afkomstig van zogeheten weiderunderen. De koeien grazen ten minste 120 dagen per jaar en zes uur per dag op de Nederlandse weides. De melk van deze koeien is tevens de basis van de weidezuivel, dat verwerkt wordt in onder meer (karne)melk, vla en yoghurt. De dieren dienen op die...

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid