Overname HEMA bijna afgerond, Saskia Egas Reparaz nieuwe CEO


Overname – De officiële afronding van de HEMA door investeringsbedrijf Parcom en het investeringsbedrijf van de familie Van Eerd, Mississippi Ventures, wordt verwacht in de week van 1 februari. Na de benodigde goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zal de huidige CEO Tjeerd Jegen aftreden. Saskia Egas Reparaz zal hem opvolgen. Tevens krijgt HEMA een nieuwe Raad van Commissarissen.

De Ondernemingsraad van HEMA heeft al goedkeuring gegeven over de voorgestelde kapitaalstructuur. Een dezer dagen wordt ook het definitieve besluit van de Europese Commissie verwacht. Vanaf dat moment is voldaan aan alle noodzakelijke voorwaarden voor de transactie met HEMA, zo laat het warenhuis weten.

Met de komst van de nieuwe eigenaren en de vermindering van de schuldenlast krijgt het bedrijf weer ruimte om te groeien. Reden voor de huidige topman Tjeerd Jegen dit moment te kiezen om die nieuwe groeifase over te laten aan Saskia Egas Reparaz. Zij is afkomstig van Ahold Delhaize, waar zij op dit moment de functie van CEO van drogisterijketen Etos bekleedt en lid is van het Europese leadershipteam van Ahold Delhaize. Jegen heeft HEMA de afgelopen zes jaar door een woelige periode heengeleid.

Raad van Commissarissen

Pieter Haas zal bij HEMA worden benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC). Eerder werkte Haas ruim 18 jaar bij MediaMarktSaturn en Metro, waarvan 5 jaar als CEO MediaMarktSaturn. Hij neemt binnen de RvC de voorzittersrol over van Wilco Jiskoot die, net als huidig commissaris Ronald van de Vis, als lid van de RvC bij Hema betrokken zal blijven. Daarnaast zullen namens de nieuwe aandeelhouders Ton van Veen (Mississippi Ventures) en Bas Becks (Parcom) zitting nemen in de RvC.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsJan Ernst de Groot wordt Chief Sustainability Officer Ahold Delhaize

Benoeming  – Ahold Delhaize kondigt woensdag aan dat Jan Ernst de Groot is aangesteld als Chief Sustainability Officer (CSO). In deze nieuw gecreëerde functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het succes van de integrale visie, strategie en doelstellingen van Ahold Delhaize met betrekking tot alle aspecten van ecologische duurzaamheid, gezond eten, sociale impact, ethiek, mensenrechten en bestuur.

Lees bericht


AH, Jumbo, Vrumona en Coca-Cola schaffen plastic handgreepjes af

Samenwerking – In een gezamenlijke boodschap maken Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola en Vrumona bekend dat zij stoppen met de plastic handgrepen op alle multiverpakkingen frisdrank en water zoals deze in Nederland worden aangeboden. De stap leidt tot besparing van bijna 40.000 kilo plastic en maakt meer dan 550.000 kilo plastic beter te recyclen.

Lees bericht


Groei La Place helpt Jumbo doorbreken omzetgrens van €10 miljard

Formulenieuws - Jumbo ligt nog steeds op koers om de grens van 10 miljard euro omzet te doorbreken. De groei in omzet van de La Place-restaurants, zit na  de coronasluitingen weer aardig in de lift en kan daarbij helpen. Daarnaast zet Jumbo als het gaat om de online-bestellingens en de La Place-restaurants volop in op bezorging.

Lees bericht

BenBits opent nieuwe kauwgomfabriek in Nederland

Zoetwaren – Het kauwgommerk BenBits heeft woensdag haar nieuwe kauwgomfabriek in Heerhugowaard geopend. Het kauwgommerk dat in de jaren zeventig een van de eerste suikervrije kauwgoms was, keert nu in Nederland vanuit Italië terug als een natuurlijke, plasticvrije kauwgom.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid