Overname Just Eat door Takeaway nog onzekerder door vijandig bod Prosus


Bezorgmarkt – Het was al niet zeker of Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, de Britse concurrent Just Eat zou overnemen, maar de overbieding van Prosus maakt het allemaal nog onzekerder. Het technologiefonds biedt, volgens analisten, maar liefst 5,7 miljard euro voor de bezorgdienst. Omdat het een vijandig bod is, voelt het bestuur van Just Eat zich niet alleen overvallen, maar is zij ook geen voorstander van een overname. Prosus wil de overname regelen in contanten, terwijl het bod van Takeaway hoofdzakelijk met aandelen werd gefinancierd. Het nieuwe bedrijf van Takeaway en Just Eat zou bovendien na de fusie marktleider worden in Engeland, Duitsland, Canada en Nederland, terwijl Prosus Just Eat zelfstandig wil houden. Het bod dat Prosus doet ligt wel twintig procent hoger dan het bod van Takeaway. Prosus is geen onbekende op de bezorgmarkt, want het investeerde eerder in technologiebedrijven als Delivery Hero. Bron: @FoodClicks Bezorgmarkt – Het was al niet zeker of Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, de Britse concurrent Just Eat zou overnemen, maar de overbieding van Prosus maakt het allemaal nog onzekerder. Het technologiefonds biedt, volgens analisten, maar liefst 5,7 miljard euro voor de bezorgdienst. Omdat het een vijandig bod is, voelt het bestuur van Just Eat zich niet alleen overvallen, maar is zij ook geen voorstander van een overname. Prosus wil de overname regelen in contanten, terwijl het bod van Takeaway hoofdzakelijk met aandelen werd gefinancierd. Het nieuwe bedrijf van Takeaway en Just Eat zou bovendien na de fusie marktleider worden in Engeland, Duitsland, Canada en Nederland, terwijl Prosus Just Eat zelfstandig wil houden. Het bod dat Prosus doet ligt wel twintig procent hoger dan het bod van Takeaway. Prosus is geen onbekende op de bezorgmarkt, want het investeerde eerder in technologiebedrijven als Delivery Hero. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorgd reikt awards uit aan beste bezorgrestaurants

Verkiezing - Thuisbezorgd.nl reikt jaarlijks de awards uit voor de beste bezorgrestaurants van Nederland. Burgers & Frites uit Rotterdam kwam net als vorig jaar als winnaar uit de bus en ontving de titel: Beste bezorgrestaurant van Nederland. Het was de tiende keer dat de awards werden uitgereikt.

Lees bericht


Thuisbezorgd.nl verlengt sponsorship met UEFA

Sponsoring - Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, Just Eat Takeaway.com, verlengt haar partnership met de UEFA Champions League, UEFA Europa League en UEFA Europa Conference League tot 2027, waarmee het totale aantal UEFA-competities dat het bedrijf ondersteunt op 11 komt.

Lees bericht





Thuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier

Bezorgdienst – Bezorgplatform Thuisbezorgd.nl gaat de biologisch afbreekbare verpakkingen van Notpla exclusief voor de Nederlandse restaurants aanbieden. De afhaal- en bezorgverpakkingen bestaan uit karton dat gecoat is met zeewier. De dozen zijn biologisch afbreekbaar binnen vier weken en daarmee een goed alternatief voor single-use plastics.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid