Paolo Marino pakt goud tijdens NK Pizza bakken 2023


V.l.n.r: Fabrizio de Maio (3), Paolo Marino (1) en Giacomo Zagami (2)

Wedstrijd – De hoofdprijs van het NK Pizza bakken 2023 is voor Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam. De Italiaan gaf tijdens de Horecava een groot deelnemersveld het nakijken.

Paolo Marino was één van veertien deelnemers tijdens het NK Pizza bakken 2023. Hij overtuigde de vakkundige jury met 'Evolution of Tradition', een pizza met buffelstracciatella, ansjovis, olijfpoeder en pijnboompitten. “Ik ben hier heel erg blij mee, want ik steek veel tijd in mijn producten en ben altijd bezig mezelf te verbeteren. Ik heb nu zes jaar in pizzeria's over de hele wereld gewerkt en dit is mijn eerste prijs.”

Top 3

Volgens de jury blonk de winnende pizza uit in evenwicht, elegantie en versheid. Vooral het deeg gooide hoge ogen. “Een mooie combinatie van een Romeinse en Napolitaanse pizza, dus niet alleen een krokante rand, maar ook een krokante binnenkant”, aldus de jury. Giacomo Zagami van Il Municipio in Denekamp werd tweede met zijn pizza Il Municipio. Hij kreeg complimenten voor het gebruik van seizoensproducten. Fabrizio de Maio van Mangia Pizza & Pasta Zeedijk in Amsterdam pakte het brons met 'It's Possible', een vegan pizza met onder meer avocado, zongedroogde tomaatjes, tofu, rucola en walnoten.

Italiaanse geweld

Thom Vink, leerling op het ROC Mondriaan in Zoetermeer, viel niet in de prijzen maar kreeg wel een pluim van jurylid Robert Kranenborg voor zijn Pizza Kabeljauw. Volgens de topchef was het 'een gedurfde pizza en een uitstekende prestatie tussen al het geweld van de Italianen'. De opdracht tijdens het NK Pizza bakken was om ter plaatse op het podium, binnen vijftien minuten, twee identieke creaties te maken. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.

Jury

De jury van het NK Pizza bakken 2023 bestond uit Renato Bosco (eigenaar van Saporè in San Martino, Marcel Losekoot (eigenaar van en mastertrainer bij De Pizza Academy), Giovanni d’Apice (culinair adviseur, kookboekenschrijver en eigenaar Artixitra), Robert Kranenborg (SVH Meesterkok, culinair adviseur en ondernemer) en Chef Erik van der Kooij (pizzabakker bekend van TikTok, Instagram en YouTube).

Bron: De Lekkerste Wedstrijden/@FoodClicks

De winnende pizza tijdens het NK pizza bakken 2023

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Johan van der Weerd krijgt plein naar zich vernoemd

Fastservice - Johan van der Weerd heeft tijdens de Horecava afscheid genomen van de Stichting de Lekkerste Wedstrijden. Hij was de founder van het initiatief, dat de creativiteit in de fastservicesector aanwakkert. Om hem te eren kreeg hij een plein naar zich vernoemd; het Johan van der Weerdplein.

Lees berichtVeel uitdagingen voor de horeca, maar ook vertrouwen

Horeca - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op de eerste dag van Horecava, de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruitblik op 2023. Hoewel de omzet in de horeca weer op hetzelfde niveau is als voor de coronacrisis, blijven de (financiële) uitdagingen voor horecaondernemers groot. Vooral door de hoge inkoopprijzen, de energiecrisis en tekorten op de arbeidsmarkt. Maar...

Lees berichtFerlyan Palimbong wint NK Lekkerste Burger 2023

Wedstrijd  – De Lekkerste Burger van 2023 heet de Bali Burger en is te vinden bij Podomoro in Bunschoten-Spakenburg. Eigenaar en chef-kok Ferlyan Palimbong heeft met deze creatie het NK Lekkerste Burger gewonnen tijdens de Horecava, en niet voor het eerst.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid