Partnership Achilles Brandstoffen met Coffee Fellows


Samenwerking - Bianca van Es, algemeen directeur van Achilles Brandstoffen Maatschappij (ABM), en Chiel Beckmann en Karel van Lange, directie van CK Nederland en masterfranchisenemer van Coffee Fellows in Nederland hebben op 26 maart een overeenkomst getekend voor verdere samenwerking.

De shop van het tankstation AVIA De Korte Duinen in Soest zal binnenkort als eerste worden omgebouwd naar de formule van Coffee Fellows. De geplande verdere uitrol bij ABM bevat zowel de ombouw van volledige shops als de plaatsing van de Barista Box, het nieuwe shop-in-shop concept dat Coffee Fellows ontwikkeld heeft.

Expansie

CK Nederland heeft het concept de afgelopen tijd aangepast aan de Nederlandse markt, mede op basis van de ervaringen met de zeven vestigingen die door pachters geëxploiteerd worden. Nu is het bedrijf klaar voor een volgende strategische stap, gericht op verdere expansie door middel van franchise.

Local Hero-strategie

ABM is één van de vijf leden van de AVIA-coöperatie in Nederland, en beschikt over een landelijk tankstationnetwerk van zo’n veertig locaties. Bijna dertig stations zijn voorzien van een shop. ABM gelooft in een andere rol voor de shop in de nabije toekomst. Uitgangspunt vormt de Local Hero-strategie van ABM: persoonlijke service aan de klant en lokale binding. ABM is onderdeel van aanbieder van mobiliteitsdiensten Spuigroep, dat tevens moederbedrijf is van onder andere Europcar Autoverhuur, Boedelbak, Multilease en Motorhuis.

München

Coffee Fellows startte in 1999 door Kathrin en Stefan Tewes met de opening van de eerste winkel in München. Inmiddels is de Beierse keten van ruim 230 shops marktleider in Duitsland, met onder meer 130 vestigingen langs de autosnelwegen. Buiten Duitsland is het bedrijf actief in negen landen waaronder Zwitserland, Oostenrijk en Hongarije.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Shell opent binnenkort aan A16 nieuwe format ‘Shell Café’

Petrol - Shell opent binnenkort de nieuwe shopformule, waar eatertainment en gastbeleving een centrale rol spelen. Het nieuwe shopconcept voor bemande tankstations dat gepresenteerd wordt onder de naam Shell Café krijgt een zogenaamde ‘hygge-ambiance’ en zal als eerste te zien zijn bij Shell-tankstation Sandelingen Oost aan de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees bericht‘Ondanks min 2 miljard euro omzet in Q2 kan 2020 nog wat worden’

Analyse – In tweede kwartaal bedroeg de totale omzetdaling in de foodsevicesector ruim 2 miljard euro. Dat betekent dat slechts de helft van de normale bestedingen in horeca, catering en gemak hebben plaatsgevonden. Maar lichtpuntje is dat mocht de omzet in het tweede en derde kwartaal op hetzelfde niveau uitkomen als in 2019 dan komt de totale omzet van alle sectoren uit op 80%...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid