Pasquale Carfora is JRE Chef of the Year 2025
Verkiezing - Pasquale Carfora, chef-kok van Restaurant Aroma Italian Fine Dining in Vaassen, mag zich komend jaar JRE Chef van het Jaar noemen. Afgelopen week werd hij in Maastricht daartoe uitgeroepen door zijn veertig collega’s van JRE Nederland.
“Voor mij was het totaal onverwacht, want laten we wel wezen: ik ben toch een beetje de vreemde eend in de bijt bij JRE als enige Italiaan. Het is echt een geweldig gevoel om van je collega’s deze hommage te krijgen”, aldus de kersverse JRE Chef of the Year 2025.
Volgens JRE onderstreept deze onderscheiding “zijn buitengewone talent en creativiteit om gastronomische ideeën te transformeren tot uitgebalanceerde creaties”. De jury roemt zijn streven naar de juiste combinaties en volledige harmonie in zijn gerechten, geheel in lijn met zijn persoonlijke filosofie. Bovendien is Pasquale een inspirerend voorbeeld voor jonge chef-koks die ‘excelleren op het hoogste niveau’ nastreven.
Bron: JRE/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Vakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens
Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.
Lees berichtChef-kok Aroma wint Primo dei Campi-wedstrijd
Wedstrijd - Pasquale Carfora, chef-kok van Aroma Italian Fine Dining Restaurant in Vaassen, is onlangs uitgeroepen tot winnaar van de gerenommeerde Primo dei Campi-wedstrijd in Italië. De competitie, georganiseerd door 50Top Italy in samenwerking met pastamaker Pastificio dei Campi, daagde jonge talenten uit om klassieke Italiaanse recepten te herinterpreteren.
Lees berichtDe Nieuwe Keuken Event wil chefs samenbrengen en inspireren
Event - Food Reporter, onderdeel van Bidfood, wil met het De Nieuwe Keuken Event chefs samenbrengen om ideeën te delen voor een duurzamer voedselsysteem. Het event, dat maandag plaats vond, moet chefs inspireren en verbinden en aanzetten na te denken over de toekomst van de professionele keuken.
Lees berichtAroma bij top 50 beste Italiaanse restaurants ter wereld
Verkiezing - Restaurant Aroma Italian Fine Dining, gevestigd in het Gelderse Vaassen, heeft een plaats bemachtigd op de lijst van 50 Top Italy voor ‘Best Italian Restaurants in the World ’. Het restaurant, dat pas iets meer dan twee jaar geleden zijn deuren opende, staat op de 43e plaats.
Lees berichtNieuwe kapitaalinjectie moet zorgen voor verdere groei Cheflix
Platform – De Netflix van sterrenchefs, Cheflix, heeft in een nieuwe kapitaalronde 1 miljoen euro opgehaald bij diverse investeerders. Onder de investeerders zijn de founders van scale-ups zoals Creative Fabrica en Studocu. Hoewel er ook interesse was van een groot mediaconcern uit de Verenigde Staten, hebben de founders van Cheflix, Thomas van Burg en Jeroen van den Brink, toch gekozen voor investeerders...
Lees berichtJRE-Nederland houdt inspiratiesessie voor chefs en sommeliers
Activiteit - Onlangs organiseerde JRE-Nederland in samenwerking met Big Green Egg, Swinkels Family Brewers, Résidence Wijnen, Het Proefstation, Kaasfort Amsterdam, van der Zee (Hanos), Livar, De Oesterij en Rungis op landgoed Arcadia een JRE-Inspired by dag voor leden en medewerkers.
Lees bericht