Pasta Bene en Del Arte betreden de markt


  Horeca – Twee pastaconcepten met grote ambities betreden de Nederlandse markt; Pasta Bene en Del Arte.   De nieuwe formule Pasta Bene opent 12 mei zijn eerste vestiging in Veenendaal. Pasta Bene wil daarna zo snel mogelijk groeien naar 40 zaken in het hele land. Pasta Bene, Food Italian Style wil zich bij de uitrol bij voorkeur vestigen in stedelijke gebieden met minimaal 50.000 inwoners op A2 en B1 locaties. Het gaat om zaken van 120 tot 200 vierkante meter netto vloeroppervlakte, die een investering vergen van anderhalf tot twee ton. Pasta Bene verdeelt zijn assortiment in drie segmenten: Food for Now (vers bereid, maar bestemd voor onmiddellijke consumptie), Food for Slightly Later (afhalen van gerechten voor thuisconsumptie) én Food for Later. Ten behoeve van dit laatste segment bekleedt Pasta Bene een winkelfunctie. Consumenten kunnen producten kopen en hiermee thuis aan de slag gaan. Food for Later-producten worden ook via de webshop van Pasta Bene verkocht.   Beleving Del Arte, eigendom van het Franse concern Groupe Le Duff, is in Nederland, België en Luxemburg op zoek naar masterfranchisers, die een licentie willen sluiten voor een grotere regio. Del Arte zijn grotere fastcasual pizza- en pastarestaurants. In Frankrijk heeft Del Arte meer dan honderd vestigingen en wil de formule dit jaar groeien tot boven de 120 restaurants. Daarnaast is Del Arte present in Ierland. In Frankrijk zijn de Del Arte restaurants vooral gevestigd aan de randen van de steden op locaties met een gemakkelijke bereikbaarheid en voldoende parkeerruimte. Binnen staat de beleving centraal. Groupe Le Duff schrijft in een persbericht: “De Del Arte-restaurants wekken een sfeer op die doet denken aan een Toscaanse villa. Al van buitenaf leggen de Del Arte restaurants hun charme aan de dag. Bij het betreden van het restaurant bevindt de klant zich in het hart van Italië! Een grote patio roept de sfeer van het dorpsplein op. De pizza’s draaien snel boven de hoofden van de goedgehumeurde pizzabakkers die achter de grote balie centraal tussen de tafels staan.”

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid