Pathé-bezoek mag tijdelijk eigen consumpties meenemen


De f&b-ruimte bij Pathé De Munt in Amsterdam

Bioscopen -  Ondanks het feit dat Pathé er van overtuigd is dat eten en drinken veilig is bij de bioscoopketen, hebben de veiligheidsregio’s toch besloten dat alle buffetten en shops moeten sluiten. Pathé mag zodoende tijdelijk geen eten en drinken verkopen.

Voor de bioscoopketen is de sluiting van de foodcorners reden om bezoekers toe te staan eigen eten drinken mee te nemen. Toegestaan zijn etenswaren als popcorn en chips, maar geen ‘open voedsel’ zoals sandwiches, fastfood en pizza. Bij de dranken mogen alleen de niet-alcoholische dranken worden meegenomen. Het zelf meenemen van eten en drinken vervalt direct zodra de overheidsmaatregelen worden versoepeld en de shops en buffetten weer open mogen, zo laat de bioscoopketen weten.

Pathé houdt de bioscopen wel open, met in achtneming van alle hygieneregels en maximaal dertig personen per zaal.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Bioscoopbranche wil overleven en vraagt perspectief

Bioscoop – Als per 1 juli de maatregelen worden versoepeld, mogen ook de bioscopen weer meer mensen toelaten. Maar de verruiming van 30 naar 100 bezoekers per zaal zal ontoereikend zijn om de bioscoopsector te behoeden voor faillissementen. Dat komt volgens directeur Gulian Nolthenius, van de koepelorganisatie NVBF, doordat de anderhalve meter-maatregel er voor zorgt dat er in de meeste gevallen slechts vijftig mensen...

Lees bericht

Horeca na 1 juni meer ruimte, sportkantines pas na 1 september

Coronamaatregelen – De eet- en drinkgelegenheden mogen vanaf 1 juni om 12.00 uur weer open. Voorwaarde is dat mensen 1,5 meter afstand houden, zowel binnen als op het terras, met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden. Ook maakte het kabinet bekend dat er een maximum zit aan het aantal mensen binnen, dat is maximaal dertig, exclusief eigen personeel.

Lees bericht


Bioscopen en filmtheaters toch open voor dertig mensen

Bioscoop – Het maximale aantal van dertig bezoekers per zaal per 1 juni voor bioscopen en filmtheaters is volgens de eigen brancheorganisatie erg voorzichtig. Het eigen opgestelde protocol voorziet in maximaal 100 bezoekers per filmzaal, maar het kabinet heeft toch anders besloten. Desalniettemin gaan de zalen gedeeltelijk weer open.

Lees bericht

Meer bestedingen bij bezoekers Kinepolis-bioscopen

Bioscoop – De Kinepolis Group met circa 100 bioscopen wereldwijd en zo’n 17 - grotere - bioscopen in Nederland, zag het aantal bezoekers in het eerste kwartaal van dit jaar dalen, maar de bestedingen aan dranken en snacks stijgen. Het aantal bezoekers daalde met 6,0% tot 8,8 miljoen, door minder succesvolle films in de eerste maanden van dit jaar en een sterk eerste kwartaal...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid