Pathé-bezoek mag tijdelijk eigen consumpties meenemen


De f&b-ruimte bij Pathé De Munt in Amsterdam

Bioscopen -  Ondanks het feit dat Pathé er van overtuigd is dat eten en drinken veilig is bij de bioscoopketen, hebben de veiligheidsregio’s toch besloten dat alle buffetten en shops moeten sluiten. Pathé mag zodoende tijdelijk geen eten en drinken verkopen.

Voor de bioscoopketen is de sluiting van de foodcorners reden om bezoekers toe te staan eigen eten drinken mee te nemen. Toegestaan zijn etenswaren als popcorn en chips, maar geen ‘open voedsel’ zoals sandwiches, fastfood en pizza. Bij de dranken mogen alleen de niet-alcoholische dranken worden meegenomen. Het zelf meenemen van eten en drinken vervalt direct zodra de overheidsmaatregelen worden versoepeld en de shops en buffetten weer open mogen, zo laat de bioscoopketen weten.

Pathé houdt de bioscopen wel open, met in achtneming van alle hygieneregels en maximaal dertig personen per zaal.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste Pinksterdag recorddag voor bioscopen en filmtheaters

Leisure - Eerste Pinksterdag was een recorddag voor alle bioscopen en filmtheaters. In totaal hebben 189.263 mensen de bioscopen en filmtheaters bezocht. Zondag 5 juni is daarmee de beste dag sinds de start van de coronapandemie van 26 februari 2020. Dat meldt de vereniging voor bioscopen en filmtheaters (NVBF).

Lees bericht


Bioscoopbranche verbaasd over mogelijk OMT-advies

Bioscopen – De bioscoopbranche heeft met verbazing kennis genomen van het mogelijke advies van het Outbreak Management Team (OMT)  om bioscopen en theaters tijdelijk te sluiten. Volgens de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) heeft de sector laten zien dat het de afspraken nakomt en goed controleert.

Lees bericht

‘NVBF wil geen coronatoegangsbewijs voor bioscoop- en theaterbezoek’

Bioscopen - De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) spreekt in een  open brief aan het demissionaire kabinet haar zorgen uit over het vervallen van de anderhalvemeterregel per 20 september als het aantal besmettingen en ziekenhuizen die versoepeling toestaan. Consequentie daarvan zou zijn dat de bedrijven in deze sector bezoekers moet vragen om een coronatoegangsbewijs wanneer meer dan 75 mensen in...

Lees bericht

‘Verruiming sneller dan gepland, maar wel een tenzij’

Coronamaatregelen – Het werd al verwacht, maar is altijd fijn als het wordt bevestigd, maar Nederland gaat sneller open dan verwacht. Per 5 juni kan stap 3 worden doorgevoerd en gaat vrijwel alles weer open. Dat is enkele dagen eerdere dan gepland. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Lees bericht


Bioscopen en Filmtheaters trekken zich terug uit sneltest pilot

Bioscopen - De brancheorganisatie voor bioscopen en filmtheaters (NVBF) trekt zich naar aanleiding van een stroom van ontstelde reacties van haar leden terug uit de voorgestelde sneltest pilot. Sneltesten in de bioscoop zijn praktisch en economisch onhaalbaar én hebben daarnaast geen toegevoegde waarde, laat de brancheorganisatie weten.

Lees bericht

Bioscopen en theaters willen extra steun bij langer dicht

Bioscopen – De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) hopen op 8 maart van het kabinet te horen te krijgen dat zij weer open mogen zijn, omdat zij mening zijn dat het publiek in de zalen veilig terecht kan. Uiteraard met in achtneming van alle regels. Indien de locaties gesloten moeten blijven dan wil de vereniging extra financiële steun.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid