Peijnenburg komt met betere koek


De vezelrijke koek is ook verkrijgbaar in een volkoren variant, die een Nutri-score A heeft

Introductie- Peijnenburg, het merk dat al generaties lang bekend staat om zijn koek, kondigt een herlancering aan. Deze herlancering markeert een nieuw tijdperk voor Peijnenburg: de revolutie naar betere koek.

Het merk heeft als doel jong en oud te verrassen met verbeterde, verantwoorde tussendoortjes en maakt dit concreet met een suikervermindering van 150 miljoen suikerklontjes tegen 2027. Hiermee wil het merk nog meer het verantwoorde tussendoortjes zijn voor ieder moment.

Betere koek

De herlancering markeert de start van een groter doel voor Peijnenburg. Jeroen Harks, General Manager bij Peijnenburg: “Tegen 2027 willen we 150 miljoen suikerklontjes hebben verminderd en 70 procent van ons assortiment volledig verantwoord hebben gemaakt.” De focus van de herlancering ligt daarom op de verbeterde koeken zonder toegevoegde suikers en koeken gemaakt van 100% volkoren. “Deze herlancering is een omvangrijk project voor ons. Het voelt als de start van een nieuw merk", verklaart Laura Simons, Senior Brand Manager bij Peijnenburg. “Samen met onze bakkers hebben we de recepten vernieuwd om het ideale tussendoortje te creëren op het gebied van smaak, betaalbaarheid en verantwoorde consumptie.”

Nutri-score A

Deze week herlanceert Peijnenburg Naturel, geen toegevoegde suikers. Een alternatief op het origineel, zonder toegevoegde suikers. Deze vezelrijke koek is ook verkrijgbaar in een volkoren variant, die een Nutri-score A heeft. De nieuwe varianten hebben een nieuwe receptuur. De verbeterde recepturen bevatten cichoreiwortelvezel en xylitol van natuurlijke oorsprong als vervanging voor suikerstroop.

Verpakkingen

Daarnaast zijn de verpakkingen qua uiterlijk veranderd. “Het bekende Peijnenburg Rood wordt iets lichter, voor een jongere, frissere uitstraling. Als eyecatcher zit er nu een groene band op met ‘geen toegevoegde suiker’ om de shopper maximaal op de verantwoorde keuze binnen het assortiment te attenderen”, aldus Simons. 

Bron: Peijnenburg/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid