Penne Bolognese voortaan vega(n) bij NS-formule Julia’s


Julia's gaat pizza's serveren en zet bestelzuilen in voor snellere service / Foto bij: NS/Tycho Muller

Formulenieuws – NS-formule Julia’s gaat de Penne Bolognese vanaf deze week definitief vervangen voor de vegan-variant. Deze pasta heeft eerder in het assortiment gezeten en komt nu dus terug. De vegan saus op basis van tomaten, fijne groenten, peterselie en rucola zal voortaan zonder rundergehakt bereid worden, maar met eenn vleesvervanger.

Daarmee steekt Julia’s de authentieke klassieker in een nieuw, duurzaam jasje, zo laat NS Retail weten. Het gerecht draagt zo ook bij aan de doelstelling van het stationsbedrijf om met voldoende plantaardig aanbod de CO2-uitstoot te verminderen. De nieuwe variant is geschikt voor flexitariërs, vegetariërs en zonder kaas ook voor veganisten.

Vegan

De vega(n) bolognese variant was al eerder onderdeel van Julia’s assortiment, en bleek toen een groot succes. Door corona was deze pasta echter tijdelijk uit het assortiment maar tijdens de Nationale Week Zonder Vlees komt die weer terug. Door het rundergehakt in de bolognesesaus te vervangen voor een 100% plantaardige vleesvervanger gaat Julia’s voor een pasta met minder CO2-uitstoot, waterbesparing, zonder aan eiwitkwaliteit in te leveren.

Verduurzamen

Door de Penne Bolognese te vervangen door een vega(n) variant draagt Julia’s bij aan de verduurzaming van de retail op NS-stations. Deze stap is niet de eerste die Julia’s zet in de richting van het verduurzamen van hun assortiment. Zij bieden namelijk al langere tijd havermelk aan voor hun warme dranken als alternatief voor koemelk, zonder dat de klant hier een meerprijs voor hoeft te betalen. Daarbij zijn de pasta Arrabiata en Norma ook allebei vegan, mits de kaas achterwege blijft. Met dit soort vernieuwingen wil Julia’s de plantaardige optie net zo aantrekkelijk maken als de reguliere optie. Ze noemen het hun ‘fresh take on Italian’: authentiek en smaakvol Italiaans eten, maar met een eigentijdse twist. Julia’s vega(n) variant is in alle 16 vestigingen op NS-stations.

Bron: NS Retail/@FoodClicks

De nieuwe vega(n) Penne Bolognese

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Uber Eats: friet is favoriete snack, maar vegan groeit

Analyse - Bezorgdienst Uber Eats heeft een analyse gemaakt van de besteltrends in Nederland in 2024. De data geven een opvallend beeld van het eetgedrag van Nederlanders, waarin traditionele snacks nog altijd favoriet zijn, maar plantaardige alternatieven aan terrein winnen.

Lees bericht


Efteling serveert voortaan uitsluitend vegan poffertjes

Attractiepark – In restaurant 't Poffertje in de Efteling worden sinds kort alleen nog vegan poffertjes geserveerd. Het attractiepark heeft de receptuur aangepast, waardoor het beslag volledig plantaardig is. Volgens een woordvoerder, in een reactie aan pretparkwebsite Looopings, is de wijziging onderdeel van de bredere duurzaamheidsambitie van het park.

Lees bericht

Private labelbeurs PLMA toont opmars huismerken

Vakbeurzen - Dat huismerken in de lift zitten, was duidelijk te merken op de Private Label Manufacturers Association (PLMA), de grootste private labelbeurs ter wereld. Het was ook de grootste editie ooit in de RAI in Amsterdam. De beurs telde meer dan 30.000 bezoekers en 3.100 exposanten uit meer dan 70 landen. Belangrijkste trend? Toegevoegde proteïne. Geen product nieuw op de markt...

Lees bericht




Coffeelovers heeft meest loyale klanten

Onderzoek - Nederlanders bezochten het afgelopen jaar gemiddeld 2,7 keer een koffie- of lunchketen. En gemiddeld keert 84% van die bezoekers binnen een jaar ook weer terug bij de koffie- lunchketen. Bezoekers van Coffeelovers zijn het meest loyaal. Dit blijkt uit Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid