Penne Bolognese voortaan vega(n) bij NS-formule Julia’s


Julia's vervangt de klassieke Penne Bolognese definitief door de eerder geïntroduceerde vega(n)-variant

Formulenieuws – NS-formule Julia’s gaat de Penne Bolognese vanaf deze week definitief vervangen voor de vegan-variant. Deze pasta heeft eerder in het assortiment gezeten en komt nu dus terug. De vegan saus op basis van tomaten, fijne groenten, peterselie en rucola zal voortaan zonder rundergehakt bereid worden, maar met eenn vleesvervanger.

Daarmee steekt Julia’s de authentieke klassieker in een nieuw, duurzaam jasje, zo laat NS Retail weten. Het gerecht draagt zo ook bij aan de doelstelling van het stationsbedrijf om met voldoende plantaardig aanbod de CO2-uitstoot te verminderen. De nieuwe variant is geschikt voor flexitariërs, vegetariërs en zonder kaas ook voor veganisten.

Vegan

De vega(n) bolognese variant was al eerder onderdeel van Julia’s assortiment, en bleek toen een groot succes. Door corona was deze pasta echter tijdelijk uit het assortiment maar tijdens de Nationale Week Zonder Vlees komt die weer terug. Door het rundergehakt in de bolognesesaus te vervangen voor een 100% plantaardige vleesvervanger gaat Julia’s voor een pasta met minder CO2-uitstoot, waterbesparing, zonder aan eiwitkwaliteit in te leveren.

Verduurzamen

Door de Penne Bolognese te vervangen door een vega(n) variant draagt Julia’s bij aan de verduurzaming van de retail op NS-stations. Deze stap is niet de eerste die Julia’s zet in de richting van het verduurzamen van hun assortiment. Zij bieden namelijk al langere tijd havermelk aan voor hun warme dranken als alternatief voor koemelk, zonder dat de klant hier een meerprijs voor hoeft te betalen. Daarbij zijn de pasta Arrabiata en Norma ook allebei vegan, mits de kaas achterwege blijft. Met dit soort vernieuwingen wil Julia’s de plantaardige optie net zo aantrekkelijk maken als de reguliere optie. Ze noemen het hun ‘fresh take on Italian’: authentiek en smaakvol Italiaans eten, maar met een eigentijdse twist. Julia’s vega(n) variant is in alle 16 vestigingen op NS-stations.

Bron: NS Retail/@FoodClicks

De nieuwe vega(n) Penne Bolognese

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

WijnSpijs start met 100% vegan WijnWandelingen

Wijn – Culinair platform WijnSpijs, de organisatie die onder andere wijnwandelingen in de benelux verzorgt, heeft nu ook wandeling waarbij de wijn wordt gecombineerd met veganistische gerechten. In eerste instantie gaat het om wandelingen in Utrecht en Amsterdam.

Lees bericht


Meer foodconcepten bij vernieuwde AH Gelderlandplein

Formulenieuws – De vernieuwde Albert Heijn XL Gelderlandplein in Amsterdam heeft na een verbouwing de allernieuwste foodconcepten gekregen en tevens het grootste biologisch en glutenvrij assortiment. De supermarktketen zet hiermee de volgende stap op het gebied van vers, gemak en gezond. Klanten vinden er de Allerhande Keuken met Babacous, een sushibar die is uitgebreid met Aziatisch streetfood en een groot vega...

Lees bericht


‘Producent Miami Burger’ start eerste vegan burgerbar

Fastfood – Een hamburger die smaakt als een Big Mac maar die toch volledig vegan is. Een burger die de uitdagende naam draagt van The Big Hack met als ondertiteling: ‘The most famous burger in the world got hacked’ . Dat is niet alleen creatief bedacht, maar legt de lat ook hoog qua verwachting. En dat is precies wat Miami Burger vanuit...

Lees bericht


PLNT introduceert kant & klare Vegan Beef Wellington

Introductie - PLNT heeft speciaal voor het Paas-assortiment de eerste kant-en-klare Vegan Beef Wellington in Nederland ontwikkeld. Volgens producent Future Food Group in Veenendaal zijn er meerdere initiatieven geweest, maar is er nu een Vegan Beef Wellington die net zo sappig en lekker is als het origineel.

Lees bericht

‘Vooroordelen staat meer plantaardig eten in de weg’

Onderzoek - Onderzoek, uitgevoerd in opdracht van haverdrankmerk Oatly, laat zien dat Nederlanders veel vooroordelen hebben over elkaars eetgewoonten. Zo denkt 26 procent van de omnivoren in Nederland bijvoorbeeld dat veganisten betweters en ongezond zijn. Dit hokjesdenken staat meer plantaardig eten in de weg. Uit de survey onder een groep van 1062 consumenten verspreid over Nederland blijkt namelijk ook dat 58% van de...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid