Perfetti Van Melle rondt overname kauwgummerken Mondelēz af


Met de overname breidt Perfetti Van Melle zijn bestaande productportfolio verder uit

Overname - C+F Confectionery and Foods S.A. en Perfetti Van Melle Group laten weten dat Perfetti Van Melle de overname van de kauwgumactiviteiten van Mondelēz International in de VS, Canada en Europa  (met uitzondering van Portugal) heeft afgerond.

Met deze overname breidt Perfetti Van Melle zijn bestaande productportfolio, met daarin de wereldmerken als Mentos, Chupa Chups en Airheads, verder uit en versterkt hiermee zijn positie als een van de grootste zoetwarenconcerns ter wereld. Egidio Perfetti, voorzitter van C+F Confectionery and Foods S.A. en Perfetti Van Melle Group B.V.: "Deze overname sluit perfect aan op onze strategische doelstelling om wereldwijd één van de grootste aanbieders van kauwgum te worden. We versterken met deze overname ons merkportfolio onze productiecapaciteit, marktbereik en financiële resultaten.."

De overname omvat de kauwgummerken Trident, Dentyne, Stimorol, Hollywood, V6, Chiclets, Bubbaloo en Bubblicious in de VS, Canada en Europa, evenals de Europese snoepmerken zoals Cachou Lajaunie en La Vosgienne. Ook de productiefaciliteiten in Rockford, IL USA, en het Poolse Skarbimierz maken deel uit van de deal. Hiermee komt het totale aantal productielocaties van Perfetti Van Melle op 33.

Bron: Perfetti Van Melle/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

BenBits opent nieuwe kauwgomfabriek in Nederland

Zoetwaren – Het kauwgommerk BenBits heeft woensdag haar nieuwe kauwgomfabriek in Heerhugowaard geopend. Het kauwgommerk dat in de jaren zeventig een van de eerste suikervrije kauwgoms was, keert nu in Nederland vanuit Italië terug als een natuurlijke, plasticvrije kauwgom.

Lees bericht


Erik Prinsen nieuwe Sales Director Mondelēz Nederland

Benoeming - Erik Prinsen wordt de nieuwe Sales Director van Mondelēz Nederland. Hij volgt daarmee Hein Everts op die naar De Monchy Food Group is gegaan. Prinsen, die reeds enkele jaren actief is binnen de Nederlandse commerciële afdeling, zal verder invulling geven aan de duurzame groeiambities van Mondelez Nederland.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid