Peter van Halder Grootverbruik wordt HAK Fresh


Foodservice - Verse groentespecialist Peter van Halder uit Den Bosch, sinds 2017 onderdeel van HAK, gaat met ingang van 1 januari 2020 de naam veranderen in HAK Fresh. Het bedrijf, dat klanten heeft in de grootverbruik-, out of home- en retailkanalen, ziet de naamsverandering als een logische stap in een proces van innovatie en conceptontwikkeling, zoals die de afgelopen twee jaar heeft plaats gehad bij Peter van Halder. Met de naamsverandering verwacht het bedrijf ook sneller voet aan de grond te krijgen met vers verwerkte groenteconcepten in andere kanalen en markten, waaronder Duitsland en België. HAK Fresh richt zich met tailormade groenteconcepten en -oplossingen op het verrijken van maaltijden (zoals salades, pizza’s en broodjes) voor een grote diversiteit aan klanten. Arnoud van Os, directeur van HAK Fresh, zegt in een toelichting: “Waar in het verleden vooral de focus lag op sec vers gesneden groentes, worden deze nu voor onze klanten in smaak en toegevoegde waarde verrijkt door middel van technieken als grillen, roosteren, blancheren, marineren en pekelen. En ook vleesvervangers op basis van plantaardige ingrediënten, behoren tot de specialismes van het nieuwe HAK Fresh. Bron: @FoodClicks Foodservice - Verse groentespecialist Peter van Halder uit Den Bosch, sinds 2017 onderdeel van HAK, gaat met ingang van 1 januari 2020 de naam veranderen in HAK Fresh. Het bedrijf, dat klanten heeft in de grootverbruik-, out of home- en retailkanalen, ziet de naamsverandering als een logische stap in een proces van innovatie en conceptontwikkeling, zoals die de afgelopen twee jaar heeft plaats gehad bij Peter van Halder. Met de naamsverandering verwacht het bedrijf ook sneller voet aan de grond te krijgen met vers verwerkte groenteconcepten in andere kanalen en markten, waaronder Duitsland en België. HAK Fresh richt zich met tailormade groenteconcepten en -oplossingen op het verrijken van maaltijden (zoals salades, pizza’s en broodjes) voor een grote diversiteit aan klanten. Arnoud van Os, directeur van HAK Fresh, zegt in een toelichting: “Waar in het verleden vooral de focus lag op sec vers gesneden groentes, worden deze nu voor onze klanten in smaak en toegevoegde waarde verrijkt door middel van technieken als grillen, roosteren, blancheren, marineren en pekelen. En ook vleesvervangers op basis van plantaardige ingrediënten, behoren tot de specialismes van het nieuwe HAK Fresh. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Joachim Nieuwhoff nieuwe Directeur Inkoop HAK

Benoeming - Joachim Nieuwhoff (48) is per 1 februari 2021 in dienst getreden als Directeur Inkoop van HAK. Hiervoor werkte hij als Directeur Sourcing & Trade bij The Greenery. Bij HAK volgt hij Adri den Dekker op die na bijna 50 dienstjaren, waarvan de laatste 15 jaar bij de groentefabrikant in Giessen en daarvoor 34 jaar bij Jonker Fris, met pensioen is gegaan, maar nog aanblijft als...

Lees bericht


Hak pleit voor ‘groene revolutie’ in voedselketen

Duurzaam - Groentefabrikant Hak pleit voor vergaande veranderingen in de voedselketen. In een paginagrote advertentie in de krant werd deze week opgeroepen om meer plantaardig te gaan eten en ook meer groentesoorten van dichtbij. Plantaardig en lokaal moet het ‘Groene Normaal’ worden, volgens Timo Hoogeboom, CEO van Hak.

Lees bericht


HAK wacht niet langer en voert Nutri-Score in

Voedselkeuzelogo – Groentefabrikant HAK wacht niet tot het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een definitieve beslissing heeft genomen, maar start vanaf 1 september dit jaar met het Nutri-Score-label. Deze ‘gezondheidswijzer’ voor producten zou de opvolger moeten zijn van het in 2016 afgeschafte ‘Vinkje’. In België heeft HAK het Nutri-Score-label al ingevoerd op haar producten. Nutri-Score is een instrument om consumenten te...

Lees bericht

HAK wil keurmerk ‘PlanetProof’  voor haar groenten

Keurmerk  - Groente- en peulvruchtenfabrikant HAK uit Giessen gaat als eerste producent in de groenteconservensector inzetten op het ‘On the Way to PlanetProof’ keurmerk voor een groot deel van haar producten. Dit nieuwe, onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk (voorheen Milieukeur, red.) van Stichting Milieukeur kan worden toegekend aan boeren, tuinders en producenten die op duurzamere wijze produceren of telen. HAK wil al uiterlijk...

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid