Picnic en Rabobank komen met eerste digitale betaalpas


Picnic, Rabobank en MaestroCard introduceren vandaag 'Picnic Pay'

Betaaltechnologie - Online supermarkt Picnic is vandaag een pilot gestart waarbij klanten hun vertrouwde Maestro-betaalpas kunnen gebruiken om snel en veilig online boodschappen te doen. Het is de eerste keer dat die mogelijkheid er is in Nederland.

De nieuwe betaalmethode is in samenwerking met Rabobank, Mastercard en Adyen ontwikkeld en wordt de komende weken getest onder enkele honderden klanten van de websuper. Daarna volgt de landelijke uitrol.

Om gebruik te kunnen maken van de betaalmethode moeten Picnic-klanten hun Maestro-betaalpas opslaan in hun Picnic-account. Daarna is het online afrekenen met één klik gedaan. Een duidelijke vereenvoudiging ten opzichte van andere online betaalmethodes zoals iDEAL. Met iDEAL zijn immers meerdere stappen via een bank-app of paslezer nodig om de betaling af te ronden. Het statiegeld wordt direct bij aflevering van d bestelling verrekend en pas dan van de betaalrekening afgeschreven.

Directe betalingen

“Klanten vinden het erg fijn als ze meteen hun bonnetje kunnen vergelijken met hun afschrift en dat kan nu direct na aflevering van de boodschappen”, aldus medeoprichter van Picnic Michiel Muller. “Met deze nieuwe betaalmethode die door proefklanten al is omgedoopt tot Picnic Pay is het voor ons ook mogelijk om direct geld terug te storten. Dus mocht het een keer voorkomen dat de bananen te bruin zijn, dan heeft de klant binnen enkele seconden het aankoopbedrag terug op zijn rekening.”, aldus Muller.

Stap voorwaarts

De nieuwe betaalmethode blijft niet exclusief voor Picnic en de Rabobank.  Bart Leurs, chief digital transformation officer bij Rabobank hoopt zelfs dat klanten van andere banken ook snel gebruik kunnen maken van de betaalmethode. Jan-Willem van der Schoot, country manager van Mastercard Nederland: "Omdat er in Nederland veel Maestro-betaalpassen in omloop zijn is het potentiële bereik en het gebruiksgemak van de digitale betaalpas enorm. Deze pilot met onze partners Picnic, Rabobank en Adyen is een nieuwe stap voorwaarts om het Nederlandse betaallandschap nog veiliger, sneller en gemakkelijker te maken.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Meerjarige samenwerking Quality Lodgings en Mastercard

Hotels – Quality Lodgings laat weten een meerjarige samenwerking te hebben afgesloten met Mastercard. Als verzameling van meer dan 110 onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa voegt Quality Lodgings nieuwe reis- en culinaire ervaringen toe aan priceless.com, beschikbaar voor Mastercard-kaarthouders.

Lees bericht

‘Picnic-klant bestelt steeds gezondere producten’

Analyse  – Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezonde boodschappen als fruit en zuivel. Conference peren, Griekse yoghurt en tropisch fruit behoorden het afgelopen jaar tot de snelste stijgers op het boodschappenlijstje bij Picnic. Dat blijkt uit een analyse van de online supermarkt op basis van bestelgegevens van ruim één miljoen Nederlandse huishoudens.

Lees bericht

Horeca verspilt 5,6 miljoen minder voedsel

Voedselverspilling – De Nederlandse horeca verspilde in 2023 9,2% minder voedsel dan in 2019. Ondanks deze daling van 5,6 miljoen kilogram, gooit de sector nog steeds 55,4 miljoen kilo voedsel weg. Dat kost de sector 647 miljoen euro per jaar.

Lees bericht


Verlies Picnic bijna verdubbeld door investeringen

Bezorging – Onlinesupermarkt Picnic heeft vorig jaar zijn verlies bijna verdubbeld. Het verlies van is vorig jaar gestegen van €114,7 mln naar €208,7 mln. Dat is vooral het gevolg van investeringen in de toekomstige groei van het bedrijf, zegt directeur Michiel Muller.

Lees bericht

Thuisbezorgd.nl en Healthy Fridge kondigen partnership aan

Samenwerking - Eten-bestelsite Thuisbezorgd en Healthy Fridge, leverancier van een dagvers en gezond grab & go assortiment gaan samenwerken. Het partnership moet leiden tot een flexibelere invulling van de catering in een hybride werkomgeving, door de inzet van een slimme koelkast die 24/7 beschikbaar is.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid