Picnic gaat pakketten van DHL ophalen


Bezorgdienst -  De elektrische wagentjes van online super Picnic gaan vanaf 2 april de pakketten van DHL ophalen bij klanten thuis. Door die samenwerking kunnen ze bijvoorbeeld retourzendingen van webwinkels meegeven als de boodschappen worden bezorgd.  De ophaalservice start in Gouda en Zoetermeer en wordt daarna uitgerold naar alle ander plaatsen waar Picnic actief is.

Picnic haalde eerder als test ook de pakketten van Wehkamp en Sandd (inmiddels PostNL) op. Die samenwerkingen zijn inmiddels gestopt. Volgens een woordvoerder betrof het een test en waren er meerdere redenen dit experiment te beëindigen. De ervaringen zijn wel meegenomen in de deal met DHL. DHL is de op één na grootste pakketbezorger van Nederland.

Daarnaast neemt Picnic in Houten de geleende bibliotheekboeken van inwoners mee terug. Ook neemt de bezorgdienst sinds enige tijd in heel Nederland de lege batterijen van klanten mee en brengt het Nespresso-capsules aan huis.

De retourzendingen laten zien dat Picnic meer is dan een boodschappendienst alleen. Het bedrijf kan veel meer logistieke diensten verlenen waar mensen behoefte aan hebben. “Onze klanten hebben het al druk genoeg”, aldus medeoprichter van Picnic Michiel Muller. “Ze willen al niet naar die drukke supermarkt, maar het liefst ook niet naar een servicepunt om hun pakketjes weg te brengen..”

Ook gemeenten zijn blij, omdat de slimmere en duurzamere distributie zorgt voor vrachtwagenbewegingen in de straten en ook minder CO2-uitstoot.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Bill Gates investeert via zijn trust miljoenen in Picnic

Bezorgdienst - Online supermarkt Picnic heeft in een nieuwe financieringsronde € 600 miljoen opgehaald om zijn groei in Europa te versnellen. Bill Gates leidde via zijn Bill & Melinda Gates Foundation Trust leidde de financieringsronde, Ook de bestaande investeerders deden mee.

Lees bericht

Toekomstvisies centraal tijdens Rotterdams Upstream festival

Festival – Upstream is een meerdaags festival in Rotterdam, waar scale-up founders, investeerders, studenten, beleidsmakers en corporates met lef samenkomen om te praten over de grote veranderingen die de wereld zal moeten ondergaan. Het delen van visies van topondernemers op het terrein van circulariteit spelen een belangrijk rol tijdens het festival.

Lees bericht


PlantLab verviervoudigt Amsterdamse productielocatie

Indoor farming – PlantLab, de pionier in indoor farming, breidt zijn Nederlandse productielocatie fors uit. In Amsterdam is vanaf november bijna 15.000 vierkante meter beschikbaar voor de teelt van groente en kruiden, zoals tomaten, komkommer, basilicum en munt. Dat betekent dat de capaciteit van het bedrijf in de hoofdstad bijna vier keer zo groot wordt.

Lees bericht

Beyond Meatballs voortaan verkrijgbaar in Nederland

Introductie - De plantaardige gehaktballetjes van Beyond Meat zijn vanaf nu ook verkrijgbaar in Nederland. De plantaardige gehaktballetjes worden lokaal geproduceerd en liggen bij 450 Albert Heijn-winkels in de schappen en zij verkrijgbaar bij ah.nl en via online supermarkt Picnic.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid