Picnic gaat pakketten van DHL ophalen


Bezorgdienst -  De elektrische wagentjes van online super Picnic gaan vanaf 2 april de pakketten van DHL ophalen bij klanten thuis. Door die samenwerking kunnen ze bijvoorbeeld retourzendingen van webwinkels meegeven als de boodschappen worden bezorgd.  De ophaalservice start in Gouda en Zoetermeer en wordt daarna uitgerold naar alle ander plaatsen waar Picnic actief is.

Picnic haalde eerder als test ook de pakketten van Wehkamp en Sandd (inmiddels PostNL) op. Die samenwerkingen zijn inmiddels gestopt. Volgens een woordvoerder betrof het een test en waren er meerdere redenen dit experiment te beëindigen. De ervaringen zijn wel meegenomen in de deal met DHL. DHL is de op één na grootste pakketbezorger van Nederland.

Daarnaast neemt Picnic in Houten de geleende bibliotheekboeken van inwoners mee terug. Ook neemt de bezorgdienst sinds enige tijd in heel Nederland de lege batterijen van klanten mee en brengt het Nespresso-capsules aan huis.

De retourzendingen laten zien dat Picnic meer is dan een boodschappendienst alleen. Het bedrijf kan veel meer logistieke diensten verlenen waar mensen behoefte aan hebben. “Onze klanten hebben het al druk genoeg”, aldus medeoprichter van Picnic Michiel Muller. “Ze willen al niet naar die drukke supermarkt, maar het liefst ook niet naar een servicepunt om hun pakketjes weg te brengen..”

Ook gemeenten zijn blij, omdat de slimmere en duurzamere distributie zorgt voor vrachtwagenbewegingen in de straten en ook minder CO2-uitstoot.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


Picnic bezorgt melk van de boer rechtstreeks thuis

Bezorgsuper – Vandaag start online supermarkt Picnic met het direct van de boerderij aan huis bezorgen van halfvolle en volle melk. De melk van de familie Oostdam uit Bodegraven wordt op de boerderij gepasteuriseerd, verpakt in flessen en via Picnic samen met andere boodschappen gratis aan huis gebracht.

Lees bericht


3 miljoen Nederlanders gebruiken online supermarkt

Onderzoek – Het aantal mensen dat online boodschappen doet zit in de lift en is sinds 2016 bijna verdubbeld. Het afgelopen jaar hebben bijna 3 miljoen Nederlanders boodschappen gedaan bij een online supermarkt. Dit blijkt uit de tweede editie van de Smart Food Monitor, onderzoek van online onderzoekbureau Multiscope onder 7.300 Nederlanders. Van alle Nederlanders heeft 21% in het afgelopen jaar besteld bij een online...

Lees bericht


Online supermarkt Picnic gaat volgende groeifase in en robotiseert dc

Online - Websuper Picnic heeft in een nieuwe financieringsronde 250 miljoen euro opgehaald en start in Utrecht met de bouw en inrichting van een vrijwel volledig gerobotiseerd distributiecentrum. Met die mededeling kwam de directie van het bedrijf woensdag naar buiten. De 250 miljoen euro komt voor een belangrijk deel bij alle bestaande aandeelhouders vandaan. Daarnaast verstrekt ABN AMRO het bedrijf een lening....

Lees bericht

Nespresso gaat samenwerking aan met Picnic

Koffiebezorging - Nespresso en Picnic gaan exclusief samenwerken in Nederland. Picnic zet het distributienetwerk in voor de bezorging van de koffiecapsules. De stap moet gezien worden als een uitbreiding van het bestaande distributie- en recyclenetwerk voor de klanten van Nespresso. Door de sterke uitbreiding van het bezorgnetwerk van bezorgdienst Picnic is het ook voor veel klanten van Nespresso interessant de...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid