Picnic bereikt mijlpaal: miljoen bezorgingen in Amersfoort


Als verrassing voor de miljoenste bezorging was er een éénpersoonsfanfareband

Bezorgdienst – In Amersfoort heeft online supermarkt Picnic een mijlpaal bereikt: als eerste plaats in Nederland zijn er 1 miljoen bezorgingen gedaan. Zo laat het bedrijf weten.

De miljoenste bezorging werd afgeleverd bij de Amersfoortse Maaike Hooft en haar zoontjes Luuk en Willem. Terwijl ze dachten dat de boodschappen werden bezorgd, zette de websuper hen in het zonnetje met een eenmansfanfareband. De allereerste Picnic-runner in Amersfoort en tegenwoordig regiochef, Jeroen Boumeester, bracht uiteraard de bestelde boodschappen.

Bakermat

Amersfoort is de bakermat van Picnic. Sinds de websuper er in 2015 van start ging, is het aantal klanten flink gegroeid. Niet alleen Picnic, maar ook het aantal inwoners van Amersfoort groeide. Dat zag de online supermarkt aan de verkoop van beschuit met muisjes. Bijna 5.000 keer werd beschuit met muisjes besteld. Roze muisjes gingen iets vaker in het mandje dan blauwe.

150.000 kilo CO2

Om de 1 miljoen bezorgingen te kunnen doen, hebben de elektrische karretjes ruim 1,4 miljoen kilometer afgelegd. “Door niet op diesel te rijden hebben we omgerekend meer dan 150.000 kilo aan CO2 bespaard”, zegt medeoprichter van Picnic Joris Beckers.

Bron: Picnic/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Shell gaat vanuit 17 tankstations bezorgen met Deliveroo

Petrol – Bij 17 Shell-stations kunnen geïnteresseerden vanaf vandaag  online dagelijkse boodschappen bestellen. De boodschappen worden in samenwerking met Deliveroo bezorgd. Het gaat bij de bezorging vooral om essentiële producten, zoals levensmiddelen, handzeep en wc-papier.

Lees bericht


Picnic gaat pakketten van DHL ophalen

Bezorgdienst -  De elektrische wagentjes van online super Picnic gaan vanaf 2 april de pakketten van DHL ophalen bij klanten thuis. Door die samenwerking kunnen ze bijvoorbeeld retourzendingen van webwinkels meegeven als de boodschappen worden bezorgd.  De ophaalservice start in Gouda en Zoetermeer en wordt daarna uitgerold naar alle ander plaatsen waar Picnic actief is.

Lees bericht

Deliveroo wil landelijk doorgroeien in 2020

Bezorgdienst - Deliveroo zet dit jaar in op landelijke groei en start met de uitbreiding naar drie nieuwe steden. Vanaf maart is het maaltijdplatform in Maastricht, Apeldoorn en Enschede beschikbaar. Aan het einde van 2020 wil Deliveroo een groei van 20% in het restaurantaanbod realiseren op het platform en 5.8 miljoen Nederlanders de mogelijkheid bieden om eten te bestellen via het platform.

Lees bericht


Kip het meest populair bij Brabanders met carnaval

Bezorgmarkt – Carnaval vieren maakt hongerig en dat ziet bezorgdienst Deliveroo in de cijfers; een stijging van twintig procent in de bestellingen, terwijl dat in de rest van het land slechts vijf procent is. Uit die cijfers blijkt ook dat kip het meest populair is bij de carnavalsvierders in Brabant.

Lees bericht

Picnic bezorgt melk van de boer rechtstreeks thuis

Bezorgsuper – Vandaag start online supermarkt Picnic met het direct van de boerderij aan huis bezorgen van halfvolle en volle melk. De melk van de familie Oostdam uit Bodegraven wordt op de boerderij gepasteuriseerd, verpakt in flessen en via Picnic samen met andere boodschappen gratis aan huis gebracht.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid