Picnic start pilot met inzamelen potten en flessen voor hergebruik


In Alphen aan den Rijn kunnen klanten van Picnic hun lege glazen flessen en potten gewoon meegeven aan de boodschappenbezorger

Online supermarkt – Picnic start op 27 september in de regio Alphen aan den Rijn met het inzamelen van glazen verpakkingen voor hergebruik. De online supermarkt haalt de glazen potten en flessen waar geen statiegeld op zit zelf op bij de klanten thuis. Het gaat om een pilot van tien weken, waarin de bezorgsupermarkt samenwerkt met de Nederlandse startup PAKT.

PAKT zet zich in voor het hergebruik van glas door het na reiniging weer aan te bieden aan de betreffende leverancier. Leveranciers die zich bij het de startup hebben aangesloten zijn onder meer groentefabrikant HAK en Kesbeke tafelzuren. Elke Nederlander gooit jaarlijks gemiddeld 27 kilo glas weg, volgens cijfers van Milieu Centraal. Dat glas wordt in de glasbak kapot gegooid voordat het weer wordt omgesmolten tot een nieuw product. “Erg inefficiënt en niet erg duurzaam”, aldus Picnic-medeoprichter Michiel Muller. “Alleen al in Alphen aan den Rijn kan er met dit nieuwe initiatief zo’n drie miljoen kilo glas per jaar worden hergebruikt zonder dat er glas verloren gaat.”

Automatisch proces

Inwoners van Alphen kunnen de glazen verpakkingen, net als gebruikte batterijen en DHL-pakketten, meegeven aan de Picnic-bezorger wanneer deze hun bestelling komt leveren. PAKT haalt de glazen verpakkingen vervolgens op bij de hub van Picnic in Alphen aan den Rijn. Zij sorteren de flessen en potten en maken ze schoon zodat de fabrikant ze weer kan vullen. Het gehele proces is geautomatiseerd. Muller denkt dat de komende tien weken tienduizenden glazen verpakkingen te kunnen verzamelen. Ook omdat de klanten niet meer de deur uit hoeven om hun glas in de glasbak te gooien.

Klanten van Picnic in Alphen aan den Rijn worden via flyers bij de boodschappen en een emailcampagne gewezen op de mogelijkheid hun glazen verpakkingen voor hergebruik mee te geven aan Picnic.

Bron: Picnic/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

innocent sap- en smoothieflessen voortaan in statiegeldsysteem

Statiegeld- De sap- en smoothieflessen van innocent maken voortaan deel uit van het Nederlandse statiegeldsysteem. Dat heeft het merk na veel lobbyen en campagne voeren voor elkaar gekregen. De flesjes van innocent waren al volledig recyclebaar, maar op deze manier hoopt het bedrijf dat nog meer flessen gerecycled worden.

Lees bericht


Plastic statiegeldflesjes nu in te leveren op stations

Stations – Reizigers op Utrecht Centraal kunnen vanaf dinsdag hun lege flesjes plastic inleveren op het station. NS is daarmee een van de eerste partijen die in publiek domein lege statiegeldflesjes inzamelt. Uiteindelijk wil NS de reiziger op zo’n 50 stations de mogelijkheid bieden plastic statiegeldflesjes in te leveren. Op ieder klein flesje zit sinds enige tijd 15 eurocent statiegeld. Op grote...

Lees bericht

Voedselproducenten gaan donaties aan Voedselbank verhogen

Voedselbanken – Voedselbank verwacht stijging van minimaal 40% nieuwe klanten. Om die groei aan te kunnen hebben de voedselproducenten Unox, Iglo, Hak en Bolletje het initiatief genomen om meer producten te doneren. Als ‘Wintercollectief’ schieten zij de Voedselbank te hulp om gezinnen te helpen die dat nodig hebben.

Lees bericht

fritz-kola komt met campagne ‘good never sleeps’

Campagne – fritz-cola komt met een nieuwe campagne. Met het thema ‘good never sleeps’ kiest het Duitse colamerk voor een nieuwe benadering.  Na 18 jaar humoristische en provocerende communicatie kiest de Hamburgse drankenfabrikant nu voor een zelfbewuste imagocampagne, waarin eigen medewerkers de hoofdrol spelen.

Lees bericht


‘Online supermarkten nemen de bezorgmarkt over’

Analyse - De populariteit voor online supermarkten is afgelopen jaar enorm gestegen. In één jaar zien de online supermarkten het zoekvolume naar hun bezorgservices 195% stijgen, terwijl de populariteit van de fysieke supermarkt met bijna 50% is gedaald. Dat blijkt uit het onderzoek naar online zoekgedrag dat het onderzoeksbureau RouteLogic heeft uitgevoerd.

Lees bericht

Online supermarkt Picnic verwelkomt miljoenste klant

Bezorgsupermarkt – Online supermarkt Picnic heeft gisteren zijn één miljoenste klant verwelkomd. Gelukkige was Sjamke Verdonk en haar gezin uit Wervershoof in Noord-Holland. Picnic bezorgt nu met ruim 1500 elektrische bezorgwagentjes dagelijks vanuit 67 hubs de boodschappen in ruim 170 Nederlandse plaatsen op de 999.999 andere adressen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid