Picnic verruilt inkoop via Superunie voor EDEKA


Bezorgdienst - Online supermarkt Picnic verruilt de samenwerking met de Nederlandse inkooporganisatie Superunie voor een gezamenlijke inkooporganisatie met het Duitse supermarktbedrijf EDEKA. Dat laat medeoprichter Michiel Muller van de online supermarkt weten.

Picnic werkt in Duitsland al samen met EDEKA en wil daar verder groeien. Daarnaast heeft het bedrijf nooit onder stoelen of banken gestoken internationale ambities te hebben. Het bezorgbedrijf ziet nu niet alleen in Duitsland mogelijkheden, maar ook in Engeland en Frankrijk.

Everest

EDEKA, de nieuwe Duitse partner, boekt een jaaromzet van zo’n 60 miljard euro. De inkoop regelt het bedrijf voor zo’n 3.700 supermarktlocaties in Duitsland zelf. Picnic regelde voorheen de inkoop in Nederland via supermarktketen Boni dat lid is van inkooporganisatie Superunie. Zeker ten opzichte van de Duitse inkoopreus, wordt het inkoopaandeel van Picnic bescheiden. Voor de inkoop is daarom een apart samenwerkingsverband opgezet met de naam Everest. Andere partijen kunnen zich bij die organisatie aansluiten.

Volgens nu.nl start Picnic over een paar weken ook een eigen biologische huislijn. Deze is mogelijk geworden door de nieuwe samenwerking.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Picnic gaat pakketten van DHL ophalen

Bezorgdienst -  De elektrische wagentjes van online super Picnic gaan vanaf 2 april de pakketten van DHL ophalen bij klanten thuis. Door die samenwerking kunnen ze bijvoorbeeld retourzendingen van webwinkels meegeven als de boodschappen worden bezorgd.  De ophaalservice start in Gouda en Zoetermeer en wordt daarna uitgerold naar alle ander plaatsen waar Picnic actief is.

Lees bericht


Picnic bezorgt melk van de boer rechtstreeks thuis

Bezorgsuper – Vandaag start online supermarkt Picnic met het direct van de boerderij aan huis bezorgen van halfvolle en volle melk. De melk van de familie Oostdam uit Bodegraven wordt op de boerderij gepasteuriseerd, verpakt in flessen en via Picnic samen met andere boodschappen gratis aan huis gebracht.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid