Picnic verruilt inkoop via Superunie voor EDEKA


Naast Duitsland is Picnic ook actief in Frankrijk

Bezorgdienst - Online supermarkt Picnic verruilt de samenwerking met de Nederlandse inkooporganisatie Superunie voor een gezamenlijke inkooporganisatie met het Duitse supermarktbedrijf EDEKA. Dat laat medeoprichter Michiel Muller van de online supermarkt weten.

Picnic werkt in Duitsland al samen met EDEKA en wil daar verder groeien. Daarnaast heeft het bedrijf nooit onder stoelen of banken gestoken internationale ambities te hebben. Het bezorgbedrijf ziet nu niet alleen in Duitsland mogelijkheden, maar ook in Engeland en Frankrijk.

Everest

EDEKA, de nieuwe Duitse partner, boekt een jaaromzet van zo’n 60 miljard euro. De inkoop regelt het bedrijf voor zo’n 3.700 supermarktlocaties in Duitsland zelf. Picnic regelde voorheen de inkoop in Nederland via supermarktketen Boni dat lid is van inkooporganisatie Superunie. Zeker ten opzichte van de Duitse inkoopreus, wordt het inkoopaandeel van Picnic bescheiden. Voor de inkoop is daarom een apart samenwerkingsverband opgezet met de naam Everest. Andere partijen kunnen zich bij die organisatie aansluiten.

Volgens nu.nl start Picnic over een paar weken ook een eigen biologische huislijn. Deze is mogelijk geworden door de nieuwe samenwerking.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Picnic start pilot met inzamelen potten en flessen voor hergebruik

Online supermarkt – Picnic start op 27 september in de regio Alphen aan den Rijn met het inzamelen van glazen verpakkingen voor hergebruik. De online supermarkt haalt de glazen potten en flessen waar geen statiegeld op zit zelf op bij de klanten thuis. Het gaat om een pilot van tien weken, waarin de bezorgsupermarkt samenwerkt met de Nederlandse startup PAKT.

Lees bericht


Online supermarkt Picnic verwelkomt miljoenste klant

Bezorgsupermarkt – Online supermarkt Picnic heeft gisteren zijn één miljoenste klant verwelkomd. Gelukkige was Sjamke Verdonk en haar gezin uit Wervershoof in Noord-Holland. Picnic bezorgt nu met ruim 1500 elektrische bezorgwagentjes dagelijks vanuit 67 hubs de boodschappen in ruim 170 Nederlandse plaatsen op de 999.999 andere adressen.

Lees bericht

Picnic bezorgt alleen nog verse kip mét ster

Dierenwelzijn – Online supermarkt Picnic bezorgt voortaan alleen nog verse kip met minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Dat heeft de boodschappenbezorgdienst aan Wakker Dier laten weten. Daarmee is Picnic de eerste die dit voor het verse kippenvlees weet te bewerkstelligen, hun kipvleeswaren krijgen later dit jaar een ster.

Lees bericht

Mijn Melk: ultraverse melk en room, direct van de koe

Zuivel - Albert Heijn en Picnic werken er mee, maar ook zelfstandige ondernemers en kleine foodserviceketens. Mijn Melk komt direct van de boerderij, zonder tussenstop van een grote melkfabriek. De melk van de koe wordt namelijk direct op de boerderij verwerkt en verpakt in een mini-zuivelfabriek op het erf. Mijn Melk is daardoor niet alleen ultravers, het vertelt ook daadwerkelijk...

Lees bericht


Picnic plant honderden bomen bij start Rotterdamse voedselbos

Online supermarkt – Ruim tweehonderd klanten, collega’s en partners van Picnic hebben zaterdag met het planten van 1500 bomen de aftrap gegeven voor het voedselbos van de online supermarkt in de Schiebroekse Polder, aan de Noordrand van Rotterdam. De komende jaren worden er nog duizenden bomen geplant op het terrein van twee hectare groot. Het voedselbos is het eerste dat geplant...

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid