Pieter Pot introduceert de herbruikbare wijnfles


De herbruikbare wijnflessen en speciaalbieren van verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot

Duurzaamheid - Verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot introduceert de eerste circulaire wijnfles van Nederland. Pieter Pot is de eerste in Nederland die start met hervulbare wijnflessen en een gevarieerd aanbod van zes varianten biologische wijn.

Ten opzichte van een reguliere, eenmalig bruikbare wijnfles stoot de circulaire fles zo’n 36% minder CO2 uit. Ook introduceert Pieter Pot hervulbare bierflesjes gevuld met biologisch en aardgasvrij geproduceerd speciaalbier. Het bedrijf hoopt in 2022 met de circulaire wijn- en bierflessen 200.000 verpakkingen te besparen.

Circulaire fles

Wijn in herbruikbare flessen bestaat nog niet in Nederland. Jouri Schoemaker, CEO van Pieter Pot: “Glas wordt vaak gepositioneerd als duurzame keuze, terwijl het enorm veel energie kost om glas te recyclen, wat resulteert in een hoge CO2-uitstoot. Vanuit onze missie om afval de wereld uit te helpen, vonden we het hoog tijd om op dit gebied met een alternatief te komen en daarom lanceren we nu de allereerste circulaire wijnfles. Gemiddeld hervullen wij een wijnfles zes keer met de biologische wijnen van een Duits wijnhuis.”

CO2-uitstoot

Pieter Pot liet een Life Cycle Assessment (LCA) uitvoeren voor circulaire wijnflessen en daaruit blijkt dat het herbruikbare systeem 36% minder CO2 uitstoot dan het wegwerpsysteem. De verpakkingsvrije online supermarkt biedt keuze uit zes varianten navulbare wijn: twee rode wijnen (Merlot en Montepulciano), drie witte wijnen (Pinot Grigio, Trebbiano en Chardonnay) en een rosé (Rosato). De biologische wijnen worden geproduceerd door het Duitse wijnhuis BECCO.

Bron: Pieter Pot/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid