Pizza Hut sluit zo’n 500 locaties in Amerika


Buitenland – Yum! Brands, de moedermaatschappij van onder andere KFC, Taco Bell en Pizza Hut, gaat in Amerika honderden locaties sluiten van de pizzaketen. Het bedrijf wil de aandacht veel meer gaan richten op bezorging. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Gesproken wordt over het sluiten van zo’n 500 locaties, die deels verouderd zijn en waar de noodzakelijke investeringen om toekomstbestendig te worden niet meer kunnen worden gedaan. Sluiting van 500 Pizza Hut-locaties lijkt veel, maar na sluiting van deze vestigingen houdt de keten altijd nog zo'n 7000 restuarants over. Het merendeel van de locaties die moeten sluiten is niet alleen verouderd, maar doet zijn dine-in-locatie, die niets doen aan bezorging. Volgens een toelichting van verantwoordelijk operationeel manager David W. Gibbs moet op bezorging veel meer de nadruk worden gelegd. Op dit moment zijn er zo’n 6100 traditionele restaurants en 1.350 express-restaurants van waaruit wordt bezorgd. KFC en Taco Bell, beide eigendom van Yum! Brands zijn ook volop bezig met de uitrol van bezorging. KFC, dat in de Verenigde Staten samenwerkt met het online bezorgplatform Grubhub, heeft nu 2.300 bezorglocaties. Bij de Taco Bell zijn dat 4.500 restaurants. Bron: @FoodClicks Buitenland – Yum! Brands, de moedermaatschappij van onder andere KFC, Taco Bell en Pizza Hut, gaat in Amerika honderden locaties sluiten van de pizzaketen. Het bedrijf wil de aandacht veel meer gaan richten op bezorging. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Gesproken wordt over het sluiten van zo’n 500 locaties, die deels verouderd zijn en waar de noodzakelijke investeringen om toekomstbestendig te worden niet meer kunnen worden gedaan. Sluiting van 500 Pizza Hut-locaties lijkt veel, maar na sluiting van deze vestigingen houdt de keten altijd nog zo'n 7000 restuarants over. Het merendeel van de locaties die moeten sluiten is niet alleen verouderd, maar doet zijn dine-in-locatie, die niets doen aan bezorging. Volgens een toelichting van verantwoordelijk operationeel manager David W. Gibbs moet op bezorging veel meer de nadruk worden gelegd. Op dit moment zijn er zo’n 6100 traditionele restaurants en 1.350 express-restaurants van waaruit wordt bezorgd. KFC en Taco Bell, beide eigendom van Yum! Brands zijn ook volop bezig met de uitrol van bezorging. KFC, dat in de Verenigde Staten samenwerkt met het online bezorgplatform Grubhub, heeft nu 2.300 bezorglocaties. Bij de Taco Bell zijn dat 4.500 restaurants. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Yum! Brands neemt 218 restaurants over van EG Group

Buitenland – Yum! Brands' KFC heeft aangegeven dat het 218 restaurants zal overnemen van zijn grootste franchisenemer EG Group in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Yum Brands neemt de locaties over om de groeistrategie in Groot-Brittannië en Ierland te versnellen.

Lees bericht

Subway meeste vegan opties van grote fastfood ketens

Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.

Lees bericht

KFC opent de deuren in het Brabantse Cuijk

Formulenieuws - Kentucky Fried Chicken (KFC) breidt zijn restaurantformule verder uit met de opening van een filiaal in Cuijk. Langs de A73 kunnen kip- en vegaliefhebbers sinds kort genieten van hun  KFC-gerechten in een compleet nieuw restaurant.

Lees bericht


KFC en streetwear merk Banlieue brengen samen collectie uit

Formulenieuws - KFC en het Rotterdamse streetwear merk Banlieue brengen samen een exclusieve collectie uit. Centraal in de capsulecollectie staat het herkenbare design van het populaire merk Banlieue. De collectie bestaande uit een iconische herbruikbare KFC + Banlieue bucket en KFC + Banlieue t-shirt is vanaf dinsdag te koop.

Lees bericht

KFC opent vierde locatie in Den Haag

Formulenieuws - Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft een vierde filiaal in Den Haag. De locatie is geopend in de Stationsbuurt op een steenworp afstand van Holland Spoor. Dit treinstation is het oudste station van de Hofstad.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid