Pizza Profs organiseert eerste Pizza Inspiratie Event
_1080_736_90.jpg)
Event - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Een van de gastsprekers op het event is de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen.
Pizza Profs vond het tijd worden voor een eigen event. “We zijn in 2021 met ons platform voor professionele pizzamakers en -ondernemers gestart. Steeds meer pizzaioli haken aan bij onze missie om gezonde pizza winstgevend op de kaart te zetten”, aldus Pizza Prof-oprichter Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy.
Op het programma staan verschillende lezingen en inspiratiesessies. Zo komt de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti, speciaal naar Nederland voor het event. De chef vertelt over de culinaire mogelijkheden van tomatensaus op pizza. Casoni werkt sinds 2010 bij Mutti. Verder demonstreert de Italiaanse deegspecialist Salvatore van de Pizza Academy hoe je het perfecte deeg bereidt. En een sommelier vertelt hoe je wijn en pizza combineert.
Trends
Marcel Losekoot gaat in op de trends en ontwikkelingen in pizzaland. Hoe je als ondernemer je pizzabusiness gezond houdt, staat centraal in de lezing van Lisanne Korfage van HTC Advies. Laila Echternach van Foodservice Instituut Nederland gaat in op de vraag hoe de toekomst van de foodservice eruit gaat zien. De werving van personeel en hoe je omgaat met personeelstekorten, komt aan de orde in de voordracht van Ricardo Eshuis, directeur van Pizza Prof-partner SVH. Toegang voor het allereerste Pizza Inspiratie Event is gratis.
NK Pizza Bakken 2023
Naast het event op 24 oktober, organiseert Pizza Profs in samenwerking met De Lekkerste Wedstrijden het NK Pizza Bakken 2023. Op dinsdag 10 januari vindt dit plaats tijdens de Horecava in Amsterdam.
Platform Pizza Profs
Samen met de support van foundingpartners Ake Ideal NordCap (importeur Moretti Forni), HANOS, Van Gestel, SVH, SVO heeft Marcel Losekoot van de Pizza Academy begin 2021 het platform Pizza Profs in het leven geroepen. Inmiddels hebben partners als Arla Pro en Mutti zich ook aangesloten bij het platform. De missie van Pizza Profs is om pizza als lekker, voedzaam en culinair product op de kaart zetten en ondernemers in de pizzabranche hierbij te ondersteunen.
Bron: Pizza Profs/@FoodClicksHanos
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Greendish en SVH bouwen aan duurzamere hospitality
Samenwerking - Greendish en SVH bundelen hun krachten om de online Greendish Academy nieuw leven in te blazen op het platform SVH Horecatalent.
Lees berichtHoreca moet scherper kijken naar logistieke kosten
Analyse - Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachting fors toe en horecaondernemers betalen daarvoor ongemerkt een hoge prijs. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een gezamenlijke verklaring met Topsector Logistiek.
Lees berichtFoodservice groeide in 2024 met 4,1% door prijsverhogingen
Analyse - De foodservicemarkt had in 2024 last van een regenachtig voorjaar en een consument die de hand op de knip hield. De omzet van de totale markt voor Foodservice (Klassieke Horeca, Gemak, Catering) kwam daardoor vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Feitelijk betkende dat een bescheiden groei van 4,1% ten opzichte van de 12,1% groei in 2023. De omzetgroei was uitsluitend het gevolg van...
Lees berichtHart voor de Horeca Award uitgereikt aan Frans Hazen
Persoonlijk – Hotelier Frans Hazen heeft de Hart voor de Horeca Award ontvangen uit handen van Ricardo Eshuis, directeur van SVH. De uitreiking vond plaats tijdens de overdracht van de dagelijkse leiding van Grand Hotel De Draak in Bergen op Zoom. Hazen heeft hier 40 jaar de leiding gehad.
Lees bericht‘Meer mensen dan ooit werkzaam in de horeca’
Analyse - Nieuwe cijfers uit de Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector laten zien dat het aantal mensen dat werkzaam is in de horeca een recordhoogte heeft bereikt. Het totaal aantal dienstverbanden komt in 2023 uit op 517.000.
Lees berichtPizza Profs organiseert tweede Inspiratie Event
Verkiezing - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 28 oktober 2024 het tweede Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Op het programma staan onder meer demo’s door Tawfik el Shanwany (Nederlands Kampioen pizza bakken 2024) en sprekers zoals Wout Hooghiemstra (De Pizzabakkers).
Lees bericht