Pizza Profs organiseert eerste Pizza Inspiratie Event


De Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni komt naar het Pizza Inspiratie Event

Event - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Een van de gastsprekers op het event is de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen.

Pizza Profs vond het tijd worden voor een eigen event. “We zijn in 2021 met ons platform voor professionele pizzamakers en -ondernemers gestart. Steeds meer pizzaioli haken aan bij onze missie om gezonde pizza winstgevend op de kaart te zetten”, aldus Pizza Prof-oprichter Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy.

Op het programma staan verschillende lezingen en inspiratiesessies. Zo komt de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti, speciaal naar Nederland voor het event. De chef vertelt over de culinaire mogelijkheden van tomatensaus op pizza. Casoni werkt sinds 2010 bij Mutti. Verder demonstreert de Italiaanse deegspecialist Salvatore van de Pizza Academy hoe je het perfecte deeg bereidt. En een sommelier vertelt hoe je wijn en pizza combineert.

Trends

Marcel Losekoot gaat in op de trends en ontwikkelingen in pizzaland. Hoe je als ondernemer je pizzabusiness gezond houdt, staat centraal in de lezing van Lisanne Korfage van HTC Advies. Laila Echternach van Foodservice Instituut Nederland gaat in op de vraag hoe de toekomst van de foodservice eruit gaat zien. De werving van personeel en hoe je omgaat met personeelstekorten, komt aan de orde in de voordracht van Ricardo Eshuis, directeur van Pizza Prof-partner SVH. Toegang voor het allereerste Pizza Inspiratie Event is gratis.

NK Pizza Bakken 2023

Naast het event op 24 oktober, organiseert Pizza Profs in samenwerking met De Lekkerste Wedstrijden het NK Pizza Bakken 2023. Op dinsdag 10 januari vindt dit plaats tijdens de Horecava in Amsterdam.

Platform Pizza Profs

Samen met de support van foundingpartners Ake Ideal NordCap (importeur Moretti Forni), HANOS, Van Gestel, SVH, SVO heeft Marcel Losekoot van de Pizza Academy begin 2021 het platform Pizza Profs in het leven geroepen. Inmiddels hebben partners als Arla Pro en Mutti zich ook aangesloten bij het platform. De missie van Pizza Profs is om pizza als lekker, voedzaam en culinair product op de kaart zetten en ondernemers in de pizzabranche hierbij te ondersteunen.

Bron: Pizza Profs/@FoodClicksHanos

 

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFoodservice Instituut Nederland verhuist naar Ede

Verhuizing - Het Foodservice Instituut Nederland gaat verhuizen. Het FSIN gaat zich per 1 september 2022 tijdelijk vestigen in de voormalige Johan Willem Frisokazerne in Ede. Over anderhalf krijgt het kennisinstituut voor de foodservicemarkt een permanente locatie in het nog in aanbouw zijnde World Food Centre Ede.

Lees bericht


ABN AMRO ziet forse groei flitsbezorgers stagneren

Analyse – De flitsbezorgers die sinds begin 2021 de boodschappen razendsnel thuisbezorgen bij de Nederlandse consument, zien hun onstuimige groei nu afvlakken. Mede als gevolg van de lockdowns zagen Gorillas, Getir, Zapp en Flink sinds de tweede helft van vorig jaar hun omzet exploderen, maar nu alle winkels en restaurants weer open zijn, stagneert de groei. Dat signaleert ABN AMRO in een...

Lees bericht


“Met of zonder? Wordt straks de vraag aan de bar”

Horeca – Als het aan managing director Hans Böhm van Heineken ligt wordt het straks heel gewoon om bij het bestellen van een biertje de vraag te krijgen ‘met of zonder?’. De vraag naar alcoholhoudend of alcoholvrij moet volgens de topman net zo normaal worden als het bestellen van een frietje met of zonder.

Lees bericht

Groei bezorgformules dé ontwikkeling in food van 2021

Foodservice – De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSIN Food500 2022 zien. Het Food Service Instituut Nederland (FSIN) publiceert dit overzicht van de vijfhonderd foodbedrijven met de hoogste omzetten dit jaar voor het eerst sinds de coronapandemie.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid