Plant B lanceert halal maaltijdbox tijdens de Ramadan


Plant B komt met speciale box met diepvriesmaaltijden voor de Ramadan

Maaltijdbox – Food startup Plant B introduceert een speciale maaltijdbox voor de Ramadan, die woensdag start. De box bevat voedzame halal diepvriesmaaltijden die snel geserveerd kunnen worden en bedoeld zijn om mensen tijdens de vastenmaand te ontzorgen.

De maaltijdbox is ontwikkeld in samenwerking met twee voedingsexperts, die vanuit hun moslimachtergrond weten aan welke eisen een maaltijd tijdens de Ramadan moet voldoen. In deze periode van bezinning en reflectie, wordt van zonsopgang tot zonsondergang gevast. Wanneer de zon ondergaat en het vasten gebroken wordt voor de iftar, is er niet altijd ruimte om uitgebreid te koken. Een gemakkelijke, voedzame maaltijd kan dan helpen.

Plantaardig

Alle maaltijden van Plant B zijn plantaardig en zitten vol fruit, groente, volkoren granen, zaden, noten en peulvruchten. Een menu dat goed aansluit bij de Ramadan. Zo geeft vezelrijk eten een vol gevoel na het eten, zodat je minder snel honger krijgt, en heeft je lichaam in deze periode veel groenten en eiwitten nodig. De maaltijden worden direct na bereiding ingevroren waardoor de voedingswaarden bewaard blijven.

Het speciale Ramadan menu bestaat uit de maaltijden: Mean Tajine, Taj Ma Dahl, Pad Thai, Chili Con Amor, Soba Satay Rainbow Noodle & Indian Curry.

Bron: Plant B/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Ekomenu start samenwerking met LikeMeat

Samenwerking – De biologische maaltijdbox aanbieder Ekomenu start een samenwerking met het plantaardige voedingsmerk LikeMeat, omdat steeds meer mensen kiezen voor het minderen in eten van dierlijke producten.

Lees bericht

Drie kwart Nederlanders bestempelt derde kerstdag als kliekjesdag

Onderzoek – Nederlanders blijken goed om te gaan met het tegengaan van voedselverspilling. Zo is 89% zich bewust van de hoeveelheid boodschappen die in huis zijn gehaald voor de feestdagen en beschouwt drie kwart (73%) van de Nederlanders ‘derde kerstdag’ als kliekjesdag om de restanten alsnog op te maken. Dit blijkt uit het onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh.

Lees berichtLindenhoff introduceert ‘chefwaardige maaltijdbox’

Maaltijdboxen - Boerderij Lindenhoff in Baambrugge introduceert een eigen maaltijdbox met smaak en ingrediënten van topkwaliteit. Bestellers kiezen zelf online de gerechten met producten uit het seizoen die dicht bij de natuur zijn geproduceerd door kleinschalige boeren en makers.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid